SuperOffice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SuperOffice
BransjeProgramvare
Etablert1990
HovedkontorOslo
LandNorge
Produkt(er)Customer Relationship Management programvare
Adm.dir.Norges flagg Gisle Jentoft
Nettstedwww.superoffice.com

SuperOffice (tidligere SuperOffice ASA) er et norsk IT-selskap som ble grunnlagt i 1990 av Une Amundsen. Han har internt omdøpt selskapet til «Superland» og omtaler seg selv som «Kongen av Superland».[1]. Une Amundsen gikk bort i 2017 på tjenestereise til Madagaskar.[2]

Selskapet leverer Customer Relationship Management-løsninger til bedrifter i Europa, USA, Japan og Australia, og har hovedkontor i Oslo.

Børsnotering og delisting[rediger | rediger kilde]

Selskapet har vært notert på Oslo Børs med tickeren SUO, og konsernsjef er Gisle Jentoft. I 2008 ble selskapet delistet fra Oslo Børs.[3]

Merket for god design[rediger | rediger kilde]

SuperOffice CRM 5 ble anerkjent med Merket for god design i 2002.[4]

eJournal[rediger | rediger kilde]

I juli 2007 kjøpte SuperOffice ASA alle aksjene av selskapet eJournal. eJournal AS ble startet i februar 1998 i Forskningsparken i Oslo av Anders Kjersem, Trygve Bauer-Nilsen, Karsten Ersland, Christian Løverås og Sverre Hjelm, som tidligere arbeidet for EUnet Norge.

Produktet til eJournal var et webbasert saksbehandlingssystem for å motta, behandle og følge opp henvendelser, oppgaver, prosjekter og arbeidsprosesser, som kobler seg direkte opp mot bedriftens e-postkasser (feks support@, info@) og henter denne e-posten. All kommunikasjon legges i en sentral database, og systemet har funksjonalitet som kvalitetssikrer at alle henvendelser håndteres av rett medarbeider til rett tid. Løsningen har også funksjoner for prosjektstyring og automatisert arbeidsflyt (Workflow).

Systemet ble benyttet av kunder primært i Norge, for administrasjon av kundesentre (Norwegian, Vy og Posten Norge) og for intern IT-Drift/Helpdesk (Troms Kraft, Ernst & Young og Intility). Andre kunder var GAT Soft.

Idag er eJournal fullstendig integrert i SuperOffice og omtales som modulene kalt «Service» og «Marketing».

Hugo[rediger | rediger kilde]

Selskapet har maskoten Hugo, en ugle.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «DN: Det var game, set, match». Arkivert fra originalen 29. september 2009. Besøkt 22. oktober 2009. 
  2. ^ Stalsberg, Farid Ighoubah, Trine (3. mars 2017). «Gründer og forretningsmann Une Amundsen er død». Nettavisen (norsk). Besøkt 31. januar 2023. 
  3. ^ Superoffice ASA delisting from Oslo Børs[død lenke]
  4. ^ Norsk Designråd Arkivert 9. desember 2011 hos Wayback Machine.
  5. ^ «Historien til Hugo». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]