SS. Cyril og Methodius Seminary

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
St. Mary's Preparatory Building

SS. Cyril and Methodius Seminary er et fireårig privat polsk presteseminar i Orchard Lake i Michigan i USA. Seminaret, oppkalt etter de hellige Kyrillos og Metodios, ble grunnlagt i 1885 i Detroit for å forberede kandidater til katolsk prestetjeneste primært for å tjene polsk-amerikanske innvandrermiljøer.

Tidlig historie[rediger | rediger kilde]

Godkjenning for å grunnlegge et slikt seminar ble gitt 14. januar 1879 av pave Leo XIII etter anmodning fra pater Leopold Moczygemba, OFM.Conv., grunnlegger av den polske bosetningen i Panna Maria i Texas i 1854. Dette er den eldste polske bosetningen i USA.

Etableringen av seminaret ble realisert av far Joseph Dabrowski, den første rektor, som fikk godkjenning fra biskop Caspar Borgess av Detroit for å reise en bygning på St. Aubin Avenue mellom Forest Avenue og Garfield Street og organisere seminarprogrammet.

Flyttingen til Orchard Lake[rediger | rediger kilde]

Økende søkning til seminaret og behovet for ekstra plass førte til at den andre rektoren, fader Witold Buchaczkowski, i 1909 flyttet seminaret Detroit til området for det tidligere Michigan Military Academy i den landlige småbyen Orchard Lake nordvest for Detroit.

Det opprinnelige akademiske program ved seminaret besto av ti års studier: fem i den forberedende klassiske avdeling og fem i den øvre del, nemlig to år med filosofi og tre med teologi. I 1927 ble det opprettet tre fireårige administrativt uavhengige skoler: SS. Cyril og Methodius Seminary, St. Mary's College og St. Mary's Preparatory, kjent samlet som Orchard Lake Schools.

I 1968 begynte seminaret å tilby et opplæringsprogram for permanente diakoner, feltundervisning for seminarister og etterutdanning for voksne. I de påfølgende årene ble følgende studier introdusert: Master of Divinity (1973) for prestekandidater, ordensfolk og leke kvinner og -menn; Master of Religious Education (1977), senere kalt Master of Arts in Religious Education (1989); og Master of Arts in Pastoral Ministry (1989), en oppgradering av Certificate in Pastoral Ministry, som hadde eksistert siden 1975.

I 1971 ble SS. Cyril og Methodius Seminary assosiert medlem av Association of Theological Schools in the United States and Canada (ATS). SS. Cyril og Methodius Seminary fikk innledende akkreditering av ATS i januar 1995.

I 2022 ble det kunngjort en beslutning om å avvikle seminaret.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kunngjøring i mai 2022, lest 2023-05-23