Raphaël Varane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Raphaël Varane
Raphaël Varane
Født 25. april 1993 (20 år)
Lille, Frankrike
Høyde 191 cm
Posisjon Midtstopper
Klubbinformasjon
Spiller for Real Madrid
Draktnr. 2
Ungdomsklubb
År Klubber
2000–2002 Hellemmes
2002-2010 Lens
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2010–2011​ Lens 23 (2)
2011–​ Real Madrid 35 (1)
Landslag**
År
2010
2011-
2013-
Lag
Frankrike U18
Frankrike U19
Frankrike
Kamper (mål)
2 (1)
15 (3)
0 (0)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 3. Mars 2013
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 3. Mars 2012.

Raphaël Varane (født 25. april 1993) Raphaël Varane (født 25 april 1993) er en fransk fotballspiller som spiller for den Spanske klubben Real Madrid i La Liga. Han spiller vanligvis som midtstopper eller defensiv midtbane. Hans fart og presise taklinger samt ro og gode pasninger gjør han til en svært god midtstopper. Grunnet hans unge alder blir han sett på som et av de fremste stoppertalentene i verden. Varane spiller for de Franske aldersbestemte landslagene, han har spilt kamper for U-18 og U-19 landslagene. Han spilte tidligere for det Franske klubblaget Lens og, før 2010-11 sesongen begynte han å trene sammen med a-laget i tillegg til å være på benken i flere ligakamper. Den 7 november 2010 gjorde Varane sin proffesjonelle deby i en ligakamp mot Montpellier. Varane har blitt beskrivd av Lens' akademi-trener Eric Assadourian som "en førsteklasses spiller" som er "komfortabel på både taktisk og teknisk nivå".

Klubbkarriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig i karrieren[rediger | rediger kilde]

Varane ble fødd i byen Lille helt nord i Frankrike. Han's opprinnelse kommer fra Martiniquais gjennom faren som opprinnelig er fra den lille Franske øyen, og hans mor som voks opp i Saint-Amand-les-Eaux. Varane startet sin fotballkarriere i Lille og spilte for den lokale klubben AS Hellemmes i en alder av 7 år. Etter å ha tilbragt 2 år i klubben begynte han i RC Lens, til tross for interesse fra Derby du Nord og Lille OSC. I likhet med utviklingen av klubbens tidligere vellykkede spillere som Gaël Kakuta og Timothée Kolodziejczak, tilbragte Varane tid Centre de Préformation de Football i nærheten av Liévin, ett treningssenter eksklusivt for spillere oppdratt i Nord-Pas-de-Calais. Han tilbragte to år i dette treningsanlegget i løpet av ukedagene mens han spilte med Lens i helgene.

Etter å ha returnert helt til Lens, ettablerte Varane seg raskt opp i ungdommsakademiet. I 2008-09 sesongen, sammen med lagkammeratene Thorgan Hazard og Geoffrey Kondogbia, spilte han for U-16 laget som vant "Championnat National des 16 ans". I den følgende sesongen, ble Varane promotert til klubbens U-19 lag, selv om han var to år yngre enn flere av lagkammeratene sine. Før 2010-11 sesongen, signerte Varane sin første proffesjonelle kontrakt. Han ble senere promotert til lagets reserve lag i "Championnat de France amateur". Varane gjennomførte sin amatør-deby i klubbens følgende ligakamp hvor de vant 2-0 mot Drancy. Han var i startelleveren de følgende ni kampene hvor laget kun tapte en av de.

Lens[rediger | rediger kilde]

Sent i oktober, ble Varane oppkalt til seniorlaget av trener Jean-Guy Wallemme for å trene foran klubbens kamp mot Montpellier den 6. november. Han trente sammen med laget hele uken og på grunn av skaden til midtstopper Alaeddine Yahia, fekk Varane overaskende nok starte kampen. Han spilte hele kampen i 2-0 seieren. Seieren var klubbens tredje kamp hvor de hadde ungått baklengsmål. Varane ble hyllet av lagkammeratene, spesielt av kaptein Adil Hermach, forsvarsmakker Eric Chelle og spiss David Pollet, i tillegg til det lokale media og trener Walleme. I de to neste kampene, tilbragte Varane sammen med flere andre unge spillere seg på benken i de tøffe kampene mot Marseille og Lyon. Han spilte igjen den 30. november i 4-1 tapet mot Brest. Selv om Wallemme ble sparket etter tapet mot Brest, forsatte Varane i startelleveren under den nye treneren László Bölöni. I desember, med både Chelle og Yahia tilbake fra skade, ble Varane brukt som defensiv midtbane-spiller i kampen mot Bordeaux. I kampen fungerte han som en tredje midtstopper og reddet på streken i det 84. minutt etter et skudd fra kloss hold av Yoan Gouffran som hindret en utligning. Likevell utlignet de senere i kampen som gjorde at den endte 2-2.

I januar 2011, ble Varane ryktet bort og var linket til flere klubber. I et forsøk på å dempe interessen fornyet han kontrakten den 3. februar 2011, den nye kontrakten med Lens varte til 2015. Den 8. mai, skårte Varane sitt første mål i en profesjonell kamp i en 1-1 kamp mot Caen. I lagets følgende kamp mot Monaco, skårte Varane utlignen i det som nok en gang endte 1-1. Til tross for målet, førte resultatet til at Lens rykket ned tilbake til Ligue 2 etter to sesonger i den øverste divisjonen. Den 21. mai, var Varane kaptein for Lens i sitt 1-0 tap mot Arles-Avignon.

Real Madrid[rediger | rediger kilde]

Den 22. juni 2011, bekreftet Lens’ president Gervais Martel til en gruppe supportere i et klubbmøte at Varane ville dra til den Spanske klubben Real Madrid hvor han siterte «Han skal spille for Real Madrid under ledelse av José Mourinho". Varane hadde tidligere besøkt Real Madrid’s fasiliteter og også møtt klubbens direktør og landsmann Zinedine Zidane. Den 27. juni, ble overgangen bekreftet av Real Madrid etter at Varane vellykket hadde gjennomført den medisinske testen. Varane signerte en seks-års kontrakt med klubben og prisen skulle vist nok ligge på rundt €10 millioner.

Varane ble tildelt draktnummer 19 og spilte sin debut for Real Madrid i sesongens første forberedelses-kamp mot amerikanske Los Angeles Galaxy i 2011 World Football Challange. Han kom inn på som innbytter etter pausen hvor Real Madrid vant 4-1. Varane spilte sin første kamp fra start fire dager senere i en 3-0 seier mot meksikanske Chivas de Guadalajara. Etter forberedelses-kampene hadde Varane spilt i syv av de åtte kampene. Varane var innbytter i den første kampen mot Barcelona i den spanske supercupen hvor Real Madrid sammenlagt tapte 5-4.

Varane spilte sin offisielle debut for Real Madrid den 21. september i lagets liga kamp mot Racing Santander. Han startet kampen som midtstopper sammen med Ricardo Carvalho hvor kampen endte 0-0. I lagets neste liga kamp tre dager senere mot Rayo Vallecano startet Varane og skåret sitt første mål for klubben med ett lekkert hælspark etter en korner slått av Mesut Özil. Real Madrid vant kampen 6-2. Varane’s mål gjorde han til den yngste utenlandske spilleren i Real Madrid til å skåre i en offisiell kamp i en alder av 18 år og 152 dager. Den 27. september spilte han sin debut i UEFA Champions League i en 3-0 seier mot nederlandske Ajax. To måneder senere spilte han sin andre Champions League kamp mot kroatiske Dinamo Zagreb. I kampen hadde Varane en assist til lagets femte mål hvor José Callejón skårte, Real Madrid vant kampen 6-2. Seieren førte til førsteplass i gruppespillet.

Før 2012-13 sesongen byttet Varane draktnummer til 2. Etter å ikke få spille de fire første liga kampene, spilte han sin sesong debut den 18. september i en gruppespill kamp i UEFA Champions League mot Manchester City, han spilte hele kampen hvor Real Madrid vant 3-2.

Den 30. januar 2013, spilte Varane sin første kamp i El Clásico mot Barcelona i 2012-13 sesongens Copa del Rey og ble kåret til banens beste etter å ha stoppet flere farlige motangrep fra Barcelona, i tillegg til å redde på streken fra en avslutning fra Xavi. Han toppet det hele med å heade inn ett mål som gjorde at kampen endte 1-1. Han ble også den nest yngste utenlandske spilleren noen sinne til å skåre for Real Madrid i El Clásico. I returoppgjøret på Camp Nou den 26. februar 2013, skårte Varane Real Madrid’s tredje mål i en 3-1 seier med en heading fra ett godt slått hjørnespark fra Mesut Özil.

Varane spilte og i Real Madrid’s UEFA Champions League kamp mot Manchester United 5. mars 2013 hvor Real Madrid gjekk videre til kvartfinale etter å ha vunnet 3-2 sammenlagt.

Internasjonal karriere[rediger | rediger kilde]

Varane spiller for de franske aldersbestemte landslagene hvor han har spilt for U-18 og U-21 nivåene. Før han spilte for U-18 laget, ble han kalt opp til U-17 laget, men spilte ikke. Varane spilte sin debut med U-18 laget den 24. august 2010 i en treningskamp mot Danmark. I debuten skåret han det siste målet i 2-0 seieren. Varane takket nei til flere oppkallinger for U-18 laget fordi han fikk spille mindre hos Lens’ første lag og gjekk derfor glipp av Tournoi de Limoges og en turnering i Israel. Den 3. februar 2011 ble Varane for første gang oppkalt til U-21 laget av trener Erick Mombaerts for første gang til en treningskamp mot Slovakia. Varane beskrev oppkallingen som «en stor overraskelse». Han spilte sin første U-21 kamp fra start mot Slovakia hvor han spilte hele kampen som endte 3-1 til Frankrike. Den 15. november, skåret Varane sitt første U-21 mål i en 2-0 seier i kvalifiseringen for U-21 Euro 2013 mot Slovakia. Seieren sikret Frankrike kvalifisering for minimum utslagsrunder. I August 2012 ble Varane kalt opp til Frankrikes tropp til en treningskamp, men var bare innbytter.

Statistikk[rediger | rediger kilde]

Klubb[rediger | rediger kilde]

Klubb Sesong Liga Cup Europa Andre Totalt
Kamper Mål Kamper Mål Kamper Mål Kamper Mål Kamper Mål
Lens 2010–11 23 2 1 0 24 2
Totalt 23 2 1 0 24 2
Real Madrid 2011–12 9 1 2 1 4 0 0 0 15 2
2012–13 15 0 7 2 11 0 0 0 33 2
2013-14 11 0 1 0 4 0 0 0 16 0
Totalt 35 1 10 3 19 0 0 0 64 4
Totalt i karrieren 58 3 11 3 9 0 0 0 88 6

Meritter[rediger | rediger kilde]

Real Madrid

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Raphaël Varane – bilder, video eller lyd
fotballspillerstubbDenne biografien om en fotballspiller er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.