Randers Amtsavis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Randers Amtsavis
LandDanmark
TypeDagsavis
FormatBroadsheet
Grunnlagt3. juli 1810
UtgiverMidtjyske Medier
SpråkDansk
Politisk posisjonUavhengig borgerlig-liberal,
tidligere konservativ
NettstedRanders

Randers Amtsavis, grunnlagt 3. juli 1810, er en dansk regional dagsavis, som dekker Kronjylland - Randers, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner.

Historisk har Randers Amtsavis vært en konservativ avis, men definerer seg i dag som en uavhengig borgerlig avis.

I 1998 fusjonerte Randers Amtsavis og søsteravisen Dagbladet Djursland med Århus Stiftstidende, noe som avstedkom en rekke omlegginger av Randers Amtsavis, blant annet ny layout, som avisen fortsatt bruker. Layouten er forøvrig den samme som de andre stiftstidender (Nordjyske og Fyens) og JydskeVestkysten bruker. Dagbladet Djursland ble lagt ned 1. november 2001. Lokalstoffet fra Djursland ble fremover å finne i både Randers Amtsavis og Århus Stiftstidende.

I forbindelse med fusjonen lanserte Randers Amtsavis i en søndagsutgave. Den opphørte imidlertid allerede i 2002 og dekning av det nordligste av avisens område ble dessuten avsluttet, noe som førte til at lokalredaksjonene i Hadsund og Hobro ble nedlagt. Områdene dekkes nå bare av Nordjyske Stiftstidende. I 2002 ble dessuten ukeavisen Randers Posten nedlagt, og Randers Amtsavis' onsdagsutgave distribueres til de fleste husstander i avisens dekningsområde.

Randers Amtsavis kommer ifølge Dansk Oplagskontrol ut i 12 532 eksemplarer (1. kvartal 2006), mens onsdagsutgaven kommer ut i 46.058 eksemplarer.