Quest3D

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Quest3D
Nyeste versjon5.0
PlattformDirectX
OperativsystemMicrosoft Windows
Nettstedwww.quest3d.com

Quest3D er en 3D-motor og utviklingsplattform. Den er i hovedsak brukt til arkitektur-, produkt- og designvisualiseringer, videospill, programvare for trening og simuleringer. Data fra 3D-animasjon- og CAD-pakker som Maya, 3D Studio Max and AutoCAD kan eksporteres til Quest3D og bli brukt til å lage interaktive 3D-applikasjoner. Quest3D er utviklet av Act-3D B.V. i Nederland. Første versjon ble lansert i september 2001.

Utviklingsmiljø[rediger | rediger kilde]

En av de viktigste karakteristikkene ved Quest3D er måten å programmere på. Til forskjell fra den vanlige måte å programmere på i språk som for eksempel C++, er utviklingsmiljøet i Quest3D nesten fullt ut grafisk. En annen bemerkelsesverdig egenskap er det faktum at utvikleren kan programmere en applikasjon samtidig som det kjører. Dette betyr at det ikke er behov for å kompilere kode, i motsetning til ved vanlige utviklingsmetoder.

Applikasjonslogikk[rediger | rediger kilde]

Quest3D-applikasjoner utvikles ved å koble sammen funksjonelle komponenter kalt 'kanaler'. De sammenkoblede komponentene danner ett tre som representerer den faktiske programstrukturen. 3D-motoren traverserer treet hver frame og kjører den logikken som finnes i de enkelte komponentene. Dette resulterer i en 3D-applikasjon som kjører i sanntid.

Steg som kompilering og tolking av skript er unødvendig fordi kanalene består av ferdig kompilert kode skrevet i C++. Applikasjoner som krever tolkning av script eller må kjøres gjennom en virtuell maskin vil i mange tilfeller oppleve redusert ytelse i forhold til applikasjoner ferdig kompilert til maskinkode.

Editorer[rediger | rediger kilde]

Utviklingsmiljøet i Quest3D består av editorer for å lage kanaltreene, redigere 3D-objekter og animasjoner, programmere HLSL-shadere og redigere LUA-script.

Publisering[rediger | rediger kilde]

Ferdige Quest3D-applikasjoner kan publiseres som kjørbare Windows filer eller bli vist på internettsider. Nettlesere som støtter dette er Internet Explorer og Firefox.

Systemkrav[rediger | rediger kilde]

En del funksjonalitet i Quest3D krever andre spesifikasjoner.

Lisens[rediger | rediger kilde]

Quest3D kommer med lisenser for kommersielt bruk og utdanningsformål.

Applikasjoner[rediger | rediger kilde]

Videospill, arkitektur visualiseringer, Seriøse spill, simuleringer, TV- og Film-produksjoner.

Spilltitler[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]