Portal:Internett/Utvalgt artikkel/desember 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermbilde av phpBB Olympus med prosilver-design
Skjermbilde av phpBB Olympus med prosilver-design

phpBB er et populært diskusjonsforumprogram. Det er gratis, og er basert på «åpen kildekode-prinsippet», så alle og enhver kan forandre på det, redistribuere det, og tilpasse det akkurat slik de selv ønsker. Fordi all kildekode ligger åpen og klar for forandring, har det dukket opp en rekke modifikasjoner og design som gjør at phpBB kan utvikles til omtrent hva man vil. Ikke to phpBB-forum behøver å være like, siden hver enkelt administrator selv kan bestemme hva de trenger og legge dette inn selv.

phpBB er programmert med PHP og baserer seg på at innholdet legges i en database. Derfor er dette kravene for å kunne installere phpBB: En tjener som støtter PHP, og som i tillegg har støtte for en av databasene nedenfor:

Ved siden av de mange støttede databasene, kan phpBBs beste sider oppsummeres slik:

  • PHP-koden er separert fra utseendet gjennom et malsystem. Dette gjør det lett for selv ferske brukere med kun minimal HTML-kunnskap å endre designet, samtidig som flere design kan brukes om hverandre.
  • Et av de gratisskriptene på markedet som er oversatt til flest språk. Versjon 2 er oversatt til 54 språk, og versjon 3 er hittil tilgjengelig på 35.
  • Mange brukere som tilbyr gratis hjelp, både på den offisielle engelske siden og på den norske brukerstøttesiden.
  • En stor mengde modifikasjoner tilgjengelige for gratis nedlasting, som gjør det mulig å forandre forumet akkurat som man selv ønsker, uten PHP-kunnskaper.