Point of Peace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Point of Peace er en menneskerettighets- og medieorganisasjon som samarbeider med vinnere av Nobels fredspris med kommunikasjontiltak i deres hjemland og internasjonalt. Point of Peace er basert i Stavanger.

Grunnlaget for organisasjonens arbeid er:

  • FNs menneskerettighetserklæring, artikkel 19, som fastslår at ’enhver har rett til menings- og ytringsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å hevde meninger uten innblanding og til å øke, motta og meddele opplysninger og ideer gjennom ethvert meddelelsesmiddel og uten hensyn til landegrenser
  • FNs menneskerettighetserklæring, artikkel 21, som fastslår følgende: Enhver har rett til å delta i sitt lands styre, direkte eller gjennom fritt valgte representanter. Enhver har rett til lik adgang til offentlige tjenester i sitt land. Folkets vilje skal være grunnlaget for offentlig myndighet. Denne vilje skal komme til uttrykk gjennom periodiske og reelle valg med allmenn og lik stemmerett og med hemmelig avstemning eller likeverdig fri stemmemåte.

I september 2008 ble det holdt et toppmøte med tidligere fredsprisvinnere og internasjonale eksperter. Tidligere president i Sør-Korea og nobelprisvinner Kim Dae-jung, og nobelprisvinner Mairead Corrigan deltok på konferansen.

Point of Peace er et offisielt prosjekt i forbindelse med at Stavanger er Europeisk kulturhovedstad i 2008 og blir støttet med vel 8 millioner kroner.

12. september 2008 lanserte stiftelsen Peace Channel sammen med Bob Geldof. Peace Channel er en web-basert TV-kanal for fred og konfliktløsning.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]