Partnership for Change

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Partnership for Change
Partnership for Change har hovedkontor i Henrik Ibsens Gate 53, Oslo
Org.nummer998348358
Stiftet12. april 2012
HovedkontorOslo
FokusØkonomisk uavhengighet for fattige kvinner
MetodeVenture filantropi
Grunnlegger(e)Ingrid Stange
Nettstedpfchange.org

Partnership for Change (PfC) er en norsk ideell organisasjon som jobber for å sikre økonomisk uavhengighet for fattige kvinner, og har utviklingsprosjekter i Etiopia og Myanmar. Organisasjonen ønsker å bidra til bærekraftig utvikling gjennom samarbeid med lokale entreprenører, aktører og næringsliv. PfCs grunnprinsipp er at organisasjonen skal bruke lokale krefter, stille krav og investere fremfor bare å gi bistand. Arbeidet finansieres av private givere og stiftelser i Norge. Hovedsamarbeidspartneren til Partnership for Change er Formuesforvaltning AS. PfC har hovedkontor i Oslo.[1]

Partnership for Change ble opprettet i 2012 av filantrop og sosial entreprenør Ingrid Stange. I dag ledes organisasjonen av administrerende direktør Anne-Karin Nygård.

Historie[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen var Partnership for Change en årlig internasjonal konferanse med fokus på bevisstgjøring av de utfordringene verden står overfor.

På veien har Partnership for Change hatt operasjoner i fem land: Norge, USA, Sudan, Myanmar og Etiopia.

I dag er organisasjonen en etablert ideell organisasjon med hovedfokus på Etiopia og Myanmar.

Metode[rediger | rediger kilde]

Partnership for Change har utviklet en operasjonell modell for bærekraftig utvikling. Begrepet ”venture filantropi” brukes gjerne for å beskrive den tilnærmingen PfC benytter for å oppnå sosial endring.

PfC arbeider alltid gjennom lokale partnere, og bruker forretningsmessige metoder for å skape varige resultater. Sammen med lokale og nasjonale partnere identifiserer organisasjonen behov, og i fellesskap kommer de frem til de beste løsningene.

Det starter med at PfC gir strategisk og operasjonell støtte, og kompetanseoverføring er et viktig bidrag i utviklingsarbeidet. Finansielt bidrar organisasjonen etter et pragmatisk prinsipp der organisasjonen gir donasjoner, lån, garantier og direkte investeringer, avhengig av hva som vil gi den beste effekten for prosjektet. Deretter bringer organisasjonen inn flere partnere der det er relevant. Når prosjektene kan stå på egne ben trekker Partnership for Change seg ut.

Grunnlegger Ingrid Stage mener at den tradisjonelle utviklingsbistanden er utdatert, og det er viktig å tenke annerledes og mer bærekraftig. Til Dagens Næringsliv i 2014 sa hun:

Folk reiser til Afrika og får lyst til å gi barna der fargeblyanter. Det er veldig hyggelig for dem som gir, men det hjelper ikke dem som får. Skal vi få til forandringer i den tredje verden må vi arbeide sammen.[2]

PfC tror på lokalt ansvar og eierskap, der det ultimate målet for organisasjonen er å bygge selvbærende prosjekter slik at PfC sin støtte til slutt blir overflødig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om PFC». Besøkt 13. februar 2020. 
  2. ^ Halvorsen, Anne Gunn (14. mai 2014). «- Mange i min generasjon ser at man må tenke annerledes». www.dn.no. Besøkt 13. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]