Norge.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Norge.no er et nettsted som skal fungere som innbyggernes veiviser i offentlig virksomhet og består av en portal og en svartjeneste. Norge.no skal gjøre det lett å finne fram til informasjon og tjenester fra statlige etater og virksomheter, kommuner og fylkeskommuner. Ansvaret for Norge.no ligger hos Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Direktoratet er underlagt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Portalen har temasider med informasjon om f.eks. ekteskap, skatt og helsetjenester. Den har kontaktinformasjon til offentlige etater og viser på kart hvor etatene ligger. Portalen har versjoner på bokmål, nynorsk og engelsk.

Svartjenesten tar imot henvendelser på telefon, e-post, nettprat eller SMS og hjelper innbyggerne med å finne fram til informasjon fra det offentlige eller viser dem til rett offentlig kontor.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Internettportalen www.norge.no ble lansert 24. januar 2000, etter at regjeringen og styret i KS hadde besluttet at det skulle etableres en felles inngang til all offentlig informasjon på Internett. Redaksjonen for Norge.no ble lagt til Leikanger i Sogn og Fjordane.

1. januar 2002 ble Opplysningstjenesten i staten en del av organisasjonen Norge.no.

Norge.no ble etablert som et nasjonalt prosjekt administrert av Fylkesmannen i Sogn og Fjordane. Fra 1. januar 2005 ble Norge.no en egen virksomhet underlagt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. I tillegg til ansvar for forvaltning og utvikling av portalen og svartjenesten hadde Norge.no ansvar for å utarbeide kvalitetskriterer for offentlige nettsteder og ansvar for utvikling av Minside, som er en felles inngang til elektroniske tjenester fra det offentlige.

Fra 1. januar 2008 ble Norge.no[1] slått sammen med Statskonsult og E-handelssekretariatet til Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Difi er underlagt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]