Need for Speed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Need for speed
Utvikler EA Canada (1994–2001)
Black Box Games (2001–2002)
EA Black Box (2002–2011)
EA Montreal (2009)
EA Singapore (2010)
Quicklime Games (2010)
Slightly Mad Studios (2009-2011)
Criterion Games (2010, 2012–Nåværende)
Utgiver Electronic Arts
Sjanger bilspill
Nettsted www.needforspeed.com

Need for Speed er en serie bilspill for,Android, IOS,PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation Vita,Game Boy Advance, Wii, Wii U , PC og Mac. De tidligste spillene er basert på markedets raskeste og mest populære sportsbiler (f.eks. Porsche, Ferrari og Lamborghini), med hvilke man skal kjøre om kapp på et utvalg baner. De nyere spillene har mindre eksklusive biler, og fokuserer heller på gatebiler og styling. EA Games utvikler de fleste og utgir alle spillene.

Need for Speed utgivelser[rediger | rediger kilde]

 • The Need for Speed SE (1996) – Dette var en spesialutgave av det originale Need for Speed spillet, og kom i både Windows 95 og Dosversjon. Denne versjonen hadde også støtte for DirectX 2.0 og 2 nye baner.
 • Need for Speed II (1997) – Dette var oppfølgeren til The Need for Speed, og inneholdt noen av de mest eksklusive bilene som noen gang er laget, inklusiv konseptbiler.
 • Need for Speed III: Hot Pursuit (1998) – NFS III introduserte Hot Pursuit-modus, der spilleren enten prøver å kjøre fra politiet eller å være politiet (kun tilgjengelig i PC versjon). De fleste bilene og banene var tilgjengelige fra begynnelsen av. Målet i spillet var å låse opp "rewards" ved å vinne løp. Dette er den mest populære og mest solgte utgivelsen av Need for Speed.

I dette spillet ble bilene skadet (både utseende- og ytelsesmessig) når man krasjet med dem. Man måtte betale for reparasjon etterpå.

 • Motor City Online (2001) – Denne versjonen er den eneste som ikke inneholder "Need for Speed"-navnet. Meningen med spillet var å kjøre med andre over internett. Spillet inneholdt gamle amerikanske biler
 • Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002) – Dette var en nyutviklet versjon med samme gameplay som NFS III. Denne versjonen var utviklet av forskjellige produsenter avhengig av hvilken plattform det skulle spilles på. Denne utgaven presenterte også vesentlig oppgradert grafikk og detaljer.
 • Need for Speed: Underground (2003) – Med denne versjonen endret EA hele spillet. Nå var fokus satt på "street-racing", og spillet handlet utelukkende om å kjøre om kapp midt på natten i storbyen. Mye av fokusen er også satt på styling av bilen.
 • Need for Speed: Underground 2 (2004) – Dette er oppfølgeren til Underground. Her spiller du fremdeles om natten, og du har samme mulighetene til å style bilen. I motsetning til Underground, kunne man i Underground 2 kjøre fritt i hele byen, som i GTA eller Midtown Madness.
 • Need for Speed: Most Wanted (2005) – Dette er en videreutvikling av Underground 2 og Hot Pursuit 2. Her kan du kjøre om dagen, og stylingen av bilen er begrenset. Politiet er også inkludert i dette spillet. Som Underground 2, har denne versjonen også støtte for å kjøre hvor som helst i byen.
 • Need for Speed: Carbon (2006) – En blanding av Underground 2 og Most Wanted. Her er det mer Underground-miljø enn i Most Wanted.
 • Need for Speed: Shift (2009) – Første gang fokuserer serien på ordentlig simulatorkjøring, istedenfor gatekjøring med gatebiler eller kjøring av de mest eksklusive bilene i verden.
 • Need for Speed: Nitro (2009) – En egen utgave av Need for Speed som ble bare gitt ut til Nintendo konsollene Wii og DS, fordi Shift ikke ble gitt ut på Wii eller DS. I Nitro fokuseres det på ordentlig arkadekjøring, og styling av biler. Akkurat som de nyeste spillene i serien fokuserer på.
 • Need for Speed: World (2010) – Denne utgaven ble annonsert samtidig som Shift og Nitro. Istendenfor for å fokusere på noe nytt, som Shift fokuserte på ordentlig simulationkjøring og Nitro som fokuserte på ordentlig arkadekjøring. Fokuserte World heller på gatekjøringa og politiet, akkurat som Undercover. Denne utgaven ble utgitt som en MMO utgave, og var eksklusivt til Windows.
 • Need for Speed: Nitro-X (2010) – Dette er bare en ny "utgave" av Nitro med noen oppdateringer, som blir bare gitt eksklusivt til Nintendos digital distribusjon DSiWare service for bruk med DSi/XL, og den kommende 3DS systemet.
 • Need for Speed: Hot Pursuit (2010) – Nesten etter 10 år vil "Hot Pursuit" bli igjen-født av Criterion Games, det nye spillet vil gå tilbake til røttene i serien hvor det handler om å unngå eller rømme fra politiet med sexy sportsbiler i høye hastigheter. Dette er også den første spillet som blir utviklet av Criterion Games for NFS-serien. Criterion Games er best kjent for multi-platform bilserien "Burnout" og skytespilet "Black".
 • Need for Speed: Shift 2 (2011) – Dette er oppfølgeren til Shift. Her fokuseres det fortsatt på ordentlig simulatorkjøring.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]