Nedre Elvehavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 63°26′4,3620″N 10°24′46,879″Ø

Restauranter på Solsiden, Nedre Elvehavn
Solsiden Senter, Nedre Elvehavn

Nedre Elvehavn er en bydel i Trondheim på nedsiden av Bakke bru som avgrenses av Innherredsveien, Nidelva og Dyre Halses gate. Bydelen var tidligere et industriområde hvor man fant Ørens Mekaniske Verksted og Trondhjems Mekaniske Værksted, og som i dag huser boliger, kjøpesentere og næringslokaler.

Området blir ofte kalt «Trondheims Aker Brygge», fordi begge steder er tidligere verkstedsområder som nå er bygd om til områder med service, handel, boliger, kontorer, kaféer og uterestauranter. Nedre Elvehavn har i løpet av ti år blitt bygd om til et av byens mest populære områder for handel, næring og beboelse.

På Nedre Elvehavn ligger blant annet kjøpesenteret Solsiden, med ca. 60 ulike butikker og kaféer. Området har også store parkeringshus, museum og det tidligere Dokkhuset brukes nå som konserthus for jazz og kammermusikk. Området har over 5 000 fastboende, og er ikke fullt utbygd. Det har et moderne hotell, Scandic Solsiden. Rica Nidelven hotell ligger på motsatt side av elva med gangforbindelse via Verftsbrua.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Nedre Elvehavn – bilder, video eller lyd