Naboen (Prima Vera)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Naboen»
AlbumDen 5te
Artist, bandPrima Vera
Utgitt12. oktober 1981
Innspiltaugust 1981
Sjangerpop, humor
Lengde3:28
Låtskriver(e)Rabbitt-Stevens-David Malloy/
n.t. Prima Vera

«Naboen» er en coverlåt med humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt som åpningsspor 12. oktober 1981 på albumet Den 5te. Sangen ble innspilt 24.-27. august 1981 i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Lava var musikere.[1]

Originalen heter «Drivin' My Life Away» og ble skrevet av Eddie Rabbitt, Even Stevens og David Malloy. Den ble utgitt på singel med Eddie Rabbitt i juni 1980. Originalteksten handler om livet til en lastebilsjåfør og de lange stundene tekstens jeg er i fra hjemmet sitt. Prima Veras tekst handler om et naboforhold kun sett i fra tekstens jeg sitt ståsted.

Frank Vakt har en nabo. Som alle andre hater han naboen sin, spesielt fordi denne bygger hus i Vakts leilighet.

Kommentar til «Naboen» på albumomslaget.

Jahn Teigen synger og harmoniserer seg selv i refrengene. Prima Vera lagde en musikkvideo til «Naboen» som de brukte i VHS-videoen Uten en rød tråd (1981). Teigen har på seg svart krøllete parykk der han skjærer grimaser og mimer etter sangen mens han spiller mandolin. Tom Mathisen har rollen som naboen som eier en Mercedes.

Da Prima Vera fremførte «Naboen» på ABC-teateret i 1983, spilte Teigen gitar mens han sang. Ellers høres tamburin, bass og stortromme. Mathisen spilte sikkert bass mens han muligens samtidig tråkket på pedalen til stortromma. Herodes Falsk spilte trolig på tamburinen.

Maria Haukaas Mittet fremførte sangen i TV 2-programmet Hver gang vi møtes (sendt 9. februar 2019). Mathisen sa i samme program at inspirasjonen til Prima Veras tekst, skyldtes at Falsk/Mathisen hadde lest om en eller annen nabokrangel i en avis.

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera – cover informasjon