My Little Pony: Vennskap er ren magi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

My Little Pony: Vennskap er ren magi (originaltittel: My Little Pony: Friendship Is Magic) er en amerikansk-kanadisk animasjonsserie. Serien er utviklet i samarbeid med leketøykjeden Hasbro. Foreløbig har det kommet ut 3 sesonger med til sammen 65 episoder og sesong 4 starter i USA den 23. November 2013. Serien handler om enhjøringen Twilight Sparkle og hennes venner.

Handling[rediger | rediger kilde]

I serien følger man enhjørningen Twilight Sparkle som studerer magi og er lærling av Prinsesse Celestia, regenten i landet Equestria. Twilight har fått i oppgave av Celestia at hun skal ut og finne seg noen venner og blir sendt til Ponyville, hvor hun møter resten av seriens sentrale skikkelser. I de to første episodene av hver sesong,og i de to siste episodene av sesong 2, blir det innført en ny skurk som Twilight og vennene hennes må bekjempe, mens resten av episodene i sesongene er korte historier som innebærer en eller flere av hovedponniene. Hver episode slutter med at Twilight skriver er brev til Celestia der hun forteller hva hun har lært om vennskap i løpet av episoden.

Internettpopularitet[rediger | rediger kilde]

Serien har blitt svært populær som et internett-«meme» og har fått en stor fanbase blant ungdommer og unge voksne som kaller seg «Bronies».

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.