Michal Smola

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Michal Smola
Født21. des. 1981Rediger på Wikidata (42 år)
Zlín
BeskjeftigelseOrienteringsløper Rediger på Wikidata
Utdannet vedBrno University of Technology
NasjonalitetTsjekkia (1993–)
Tsjekkoslovakia (–1992)
SportOrientering
Klubb(er)Sveriges flagg IFK Moras OK

Tsjekkias flagg Zlin


Medaljeoversikt
Konkurrerte for Tsjekkia Tsjekkias flagg
Orientering
Seire sammenlagt i Verdenscupen: 0
Verdenscupseire, enkeltløp: 0
(1 pallplassering)
Verdensmesterskap
Sølv2008 Tsjekkias flagg OlomoucMellom
Junior-VM
Gull2000 Tsjekkias flagg Nové MěstoMellom
Gull2000 Tsjekkias flagg Nové MěstoStafett
Gull2001 Ungarns flagg MiskolcStafett
Bronse2001 Ungarns flagg MiskolcLang
Bronse2001 Ungarns flagg MiskolcMellom

Mihal Smola (født 21. desember 1981 i Praha er en tsjekkisk orienteringsløper som konkurrerer for den svenske orienteringsklubben IFK Moras OK. Han løper for det tsjekkiske landslaget.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Smola har gjennom flere sesonger vært en del av den internasjonale orienteringseliten. Han hadde en lysende juniorkarriere der han tok hele fem medaljer i junior-VM. Han tok to gull i Nové Město i sitt eget hjemland i 2002. Gullene kom på mellomdistanse og stafett. Det tsjekkiske laget Smola var en del av, greide å forsvare tittelen året etter, da junior-VM ble arrangert i ungarske Miskolc. I senior-VM tok Smola en særdeles populær sølvmedalje da han på hjemmebane ble nummer to på mellomdistansen i Olomouc. Kun Thierry Gueorgiou var foran tsjekkeren på resultatlisten da samtlige løpere var kommet i mål. I 2009 løp Smola siste etappe for Tsjekkias lag på VM-stafetten i Ungarn. Han lå i tet sammen med Norge, Frankrike og Sverige, da svenske Martin Johansson skadet seg stygt. Johansson hadde fått en pinne stukket inn i leggen og Smola, Anders Nordberg og Thierry Gueorgiou bestemte seg for å gi opp sine lags sjanser i stafetten for å hjelpe den hardt skadde svensken.

Michal Smola løp tidligere for Södertälje-Nykvarn Orientering. Med denne klubben oppnådde han 4.-plass i Jukola i 2006 og 5.-plass i samme stafett i 207.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]