Míriel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Míriel
Dronning av Noldoene
Rasealv, Noldo
Andre navnSerindë
Originalt navnMíriel
Fødtukjent
Dødetter Fëanors fødsel
IntrodusertSilmarillion

I J.R.R. Tolkiens fiktive verden Midgasrd var Míriel Serindë (Míriel Broderersken) den første kona til Finwë, konge av Noldoen. Hennes sønn var Curufinwë, som hun kalte Fëanor, som betyr Ildånden. Míriels hår er beskrevet som sølvaktig, noe som var en uvanlig farge for noldoske alver.

Etter at hun fødte til verden Finwës første sønn, Fëanor, ønsket hun å dø for hun hadde latt så mye av sin ånd gå over i sin sønn at hun var trett av livet. Siden hun var alv, og derfor udødelig innenfor Ardas grenser, var det umulig for henne å dø. Istedenfor å dø forlot hennes fëa, hennes ånd, kroppen hennes, og hun gikk inn i Mandos haller; så hun hadde altså valgt å dø av egen fri vilje. Etter sin kones bortgang ble det til sist til at Finwë giftet seg på nytt, denne gangen med Indis av Vanya alvene, og fra dette kom også til slutt Noldoenes opprør og det første Ættedrapet.

Etter at Finwë til slutt ble drept av Morgoth fikk Míriel lov til å vende tilbake til livet. Hun gikk i tjeneste hos Vairë, og hennes oppgave ble å veve alle dådene til Finwës hus inn i et stort veggteppe.