Ljubit ne ljubit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ljubit ne ljubit
orig. Любит не любит
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår2014
NasjonalitetRussland
Lengde83 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiKlim Sjipenko Rediger dette på Wikidata
ManusKlim Sjipenko Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Klim Sjipenko
Foran kamera
MedvirkendeMaksim Matvejev, Svetlana Khodtsjenkova Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapCentral Partnership Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Central Partnership
Premiere(r)2014
Eksterne lenker

Ljubit ne ljubit (originaltittel: Любит не любит) er en russisk film fra 2014, regissert av Klim Sjipenko.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Aleksej er en ung ambisiøs mann som forbereder bryllupet sitt med Aljona, hun er en snill, ung kvinne som elsker ham. I tillegg er Aljona datteren til sjefen hans. Aljona har alltid ønsket å gifte seg i Paris, på Eiffeltårnet. Aleksej er ikke mot Paris, men han er fryktelig redd for store høyder. Imidlertid kjøper han en giftering, og billetter til Frankrike. Men rett før turen sender sjefen ham på jobb til St. Petersburg. På gaten blir han trakassert av en blondine, som begynner å lese poesi for ham. Snart viser det seg at denne kvinnen egentlig var en berømt journalist, Irina, fra Moskva. Irina er vakker, og uavhengig, men kan også være ganske frekk og ensom.

Møtet med Irina fører til at Aleksej begynner å tvile på forholdet sitt til Aljona. Men han flyr likevel til Paris, hvor Aljona som ankom en dag tidligere, allerede venter på ham. På flyet møter Aleksej igjen Irina, som også er på vei til Paris. Passasjerene drikker seg fulle, og blir sittende fast på toalettet. På flyplassen ser Aljona at Irina er sammen med Aleksej. Men Aljona er ikke misunnelig, og hun beundrer oppriktig Irinas journalistiske arbeider. Irina og Lesha forstår at de ikke kan være sammen, på grunn av brudgommens forpliktelser overfor Aljona.

Aleksej lyver for Aljona, og påstår at bestemoren hans plutselig har blitt syk. Men situasjonen kompliseres ytterligere av at Aljonas far kommer til St. Petersburg. Han bor ved samme hotell som svigersønnen, og forelsker seg i Irina. Men hun bestemmer seg for å si opp jobben sin, og reise til Paris for å skrive poesi. Men dagen før bryllupet blir både Aljona og Aleksej tvilende til om de virkelig elsker hverandre, og til bryllupet deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Maksim Matvejev som Aleksej 'Lesja'
  • Ljubov Aksjonova som Aljona
  • Svetlana Khodtsjenkova som Irina 'Ira'
  • Jekaterina Vasiljeva
  • Sergej Gazarov som Mikhail

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]