Liste over medlemmer av Red Hot Chili Peppers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Følgende er en kronologisk liste over de forskjellige sammensetningene av den amerikanske rockegruppa Red Hot Chili Peppers. Red Hot Chili Peppers (opprinnelig «Tony Flow and the Miraculous Masters of Mayhem»[1]) ble dannet i Los Angeles i California i 1983 av flere elever ved Fairfax High School og ga ut sitt første album i 1984. Bandets første suksess var albumet Mother's Milk, som ble gitt ut i 1989.[2] Blood Sugar Sex Magik ble lansert to år senere. For «Give It Away», en sang på albumet, fikk bandet sin første Grammy-pris.[3] I 1999 lanserte bandet Californication, som med over 15 millioner solgte eksemplarer verden over er deres største suksess til nå.[4] Flea er det eneste medlemmet som har vært med siden starten, siden Anthony Kiedis forlot bandet for en periode i 1986.

Red Hot Chili Peppers' sammensetninger
(1983-1984)[5]
(1984-1985)[6]
(1985-1986)[6][7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Hillel Slovak – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Cliff Martinez – trommer, slagverk
(1986)[7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Hillel Slovak – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chuck Biscuits – trommer, slagverk
(1986)[7]
  • Hillel Slovak – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Jack Irons – trommer, slagverk
(1986)[7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Hillel Slovak – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Jack Irons – trommer, slagverk
(1986-1988)[7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Hillel Slovak – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Jack Irons – trommer, slagverk
(1988)[6][8]
(1988)[7][8]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • John Frusciante – gitar, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • D. H. Peligro – trommer, slagverk
(1988)[7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • John Frusciante – gitar, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Philip «Fish» Fisher – trommer, slagverk
(1988-1992)[6][7]
  • Anthony Kiedis – lvokal
  • John Frusciante – gitar, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokaø
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(1992-1993)[7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Arik Marshall – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(1993)[7][9]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Zander Schloss – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(1993)[6][7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Jesse Tobias – gitar
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(1993-1998)[6][7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Dave Navarro – gitar, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(1998-2008)[5][7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • John Frusciante – gitar, keyboard, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk
(2009-)[5][7]
  • Anthony Kiedis – vokal
  • Josh Klinghoffer – gitar, keyboard, bakgrunnsvokal
  • Flea – bass, bakgrunnsvokal
  • Chad Smith – trommer, slagverk

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kiedis, Anthony; Sloman, Larry. Scar Tissue. Hyperion, 2004, ISBN 1-4013-0101-0 p. 105
  2. ^ «Mother's Milk». Billboard Magazine. Arkivert fra originalen 17. august 2007. Besøkt 7. juni 2007. 
  3. ^ «Artists: Red Hot Chili Peppers». Grammy.com. Besøkt 7. juni 2007. 
  4. ^ «Chili Peppers' album tops survey». BBC. Besøkt 20. april 2007. 
  5. ^ a b c «Red Hot Chili Peppers». Besøkt 18. november 2007. 
  6. ^ a b c d e f «Red Hot Chili Peppers». Besøkt 18. november 2007. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n «Red Hot Chili Peppers Discography». Besøkt 18. november 2007. 
  8. ^ a b «Red Hot Chili Peppers: Biography». Rolling Stone Magazine. Besøkt 18. november 2007. 
  9. ^ ApterJeff Apter, Jeff (2004). Fornication:The Red Hot Chili Peppers Story. Omnibus Press. ISBN 1844493814.