Liste over de travleste flyplassene i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er lister over de travleste flyplassene i USA.

Hartsfield internasjonale flyplass er den travleste flyplassen i USA og i verden målt etter antall passasjerer. Port Authority of New York and New Jersey er USAs største flyplass system og det nest største i verden bak London. Flyplassene som er under Port Authority of New York and New Jersey er JFK internasjonale lufthavn, LaGuardia lufthavn og Newark Liberty internasjonale lufthavn.

50 travleste flyplassene målt i antall boardinger[rediger | rediger kilde]

Nr
(2011)
Flyplass IATA
Code
By Delstat 2011[1] 2010[2] 2009[3] 2008[3] 2007[4] 2006[5] 2005[6]
1 Hartsfield internasjonale flyplass ATL Atlanta Georgia 44 414 121 43 130 585 42 280 868 43 236 665 43 236 665 41 352 038 42 402 653
2 O'Hare internasjonale lufthavn ORD Chicago Illinois 31 892 301 32 171 831 31 135 732 33 683 991 36 521 585 36 825 097 36 720 005
3 Los Angeles internasjonale lufthavn LAX Los Angeles California 30 528 737 28 857 755 27 439 897 28 861 477 30 113 985 29 357 327 29 372 272
4 Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn DFW Dallas/Fort Worth Texas 27 518 358 27 100 656 26 663 984 27 219 985 28 482 417 28 627 749 28 079 147
5 Denver internasjonale lufthavn DEN Denver Colorado 25 667 499 25 241 962 24 013 669 24 287 939 20 796 173 20 591 909 20 315 544
6 John F. Kennedy internasjonale lufthavn JFK New York New York 23 664 830 22 934 047 22 710 272 23 620 948 23 401 351 21 071 501 20 260 359
7 San Francisco internasjonale lufthavn SFO San Francisco California 20 038 679 19 359 003 18 467 908 18 135 827 17 280 328 16 236 592 16 070 133
8 McCarran internasjonale lufthavn LAS Las Vegas Nevada 19 854 759 18 996 738 19 445 952 21 024 443 22 537 950 22 028 521 21 402 676
9 Phoenix Sky Harbor internasjonale lufthavn PHX Phoenix Arizona 19 750 306 18 907 171 18 559 647 19 450 576 20 767 144 20 479 291 19 032 196
10 George Bush interkontinentale lufthavn IAH Houston Texas 19 306 660 19 528 631 19 290 239 20 030 898 24 117 623 22 822 111 20 799 886
11 Charlotte/Douglas internasjonale lufthavn CLT Charlotte Nord-Carolina 19 022 535 18 629 181 18 165 476 19 291 428 16 884 780 14 949 568 14 109 608
12 Miami internasjonale lufthavn MIA Miami Florida 18 342 158 17 017 654 16 187 768 16 369 998 16 377 488 15 664 791 15 092 763
13 Orlando internasjonale lufthavn MCO Orlando Florida 17 250 415 17 017 491 16 371 016 17 288 480 17 614 679 16 807 856 16 592 133
14 Newark Liberty internasjonale lufthavn EWR Newark New Jersey 16 814 092 16 571 754 16 659 441 17 599 578 18 163 652 17 804 107 16 444 959
15 Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn SEA Seattle Washington 15 971 676 15 406 243 15 273 092 15 839 504 15 419 116 14 703 928 14 359 530
16 Minneapolis-Saint Paul internasjonale lufthavn MSP Minneapolis/Saint Paul MN 15 895 653 15 512 487 15 551 206 16 369 324 16 962 563 17 192 410 17 971 771
17 Detroit Metropolitan Wayne County Airport DTW Detroit Michigan 15 716 865 15 643 890 15 211 402 16 998 174 17 495 135 17 483 468 17 580 363
18 Philadelphia internasjonale lufthavn PHL Philadelphia Pennsylvania 14 883 180 14 951 254 15 002 961 15 586 852 15 656 653 15 390 848 15 376 569
19 Logan internasjonale lufthavn BOS Boston Massachusetts 14 171 476 13 561 814 12 566 797 12 820 489 13 783 297 13 544 552 13 214 923
20 LaGuardia lufthavn LGA New York New York 11 989 227 12 001 501 11 084 300 11 567 586 12 529 890 12 925 697 13 014 314
21 Fort Lauderdale–Hollywood internasjonale lufthavn FLL Fort Lauderdale Florida 11 332 466 10 829 810 10 258 118 11 020 091 11 079 250 10 204 579 10 729 468
22 Baltimore-Washington internasjonale Thurgood Marshall lufthavn BWI Baltimore/Washington, D.C. Maryland 11 067 317 10 848 633 10 338 950 10 215 225 10 487 789 10 297 607 9 829 432
23 Washington Dulles internasjonale lufthavn IAD Washington, D.C. Virginia 11 043 829 11 276 481 11 132 098 11 348 775 11 789 441 11 045 217 13 032 502
24 Salt Lake City internasjonale lufthavn SLC Salt Lake City Utah 9 701 756 9 910 493 9 903 821 9 993 198 10 560 906 10 289 129 10 601 918
25 Midway internasjonale lufthavn MDW Chicago Illinois 9 134 576 8 518 957 8 253 620 8 021 383 9 132 836 8 915 292 8 383 698
26 Ronald Reagan Washington nasjonale lufthavn DCA Washington, D.C. Virginia 9 053 004 8 736 804 8 490 288 8 704 466 9 038 174 8 973 410 8 623 907
27 Honolulu internasjonale lufthavn HNL Honolulu Hawaii 8 643 494 8 740 077 8 739 389 9 013 440 10 393 929 9 855 838 9 784 404
28 San Diego internasjonale lufthavn SAN San Diego California 8 465 683 8 430 509 8 453 854 9 007 617 9 138 116 8 724 442 8 628 648
29 Tampa internasjonale lufthavn TPA Tampa Florida 8 174 194 8 137 222 8 263 294 8 871 917 9 306 036 9 187 865 9 297 643
30 Portland internasjonale lufthavn PDX Portland Oregon 6 808 486 6 582 227 6 430 119 7 090 526 7 281 057 6 956 712 6 798 976
31 Lambert-St. Louis internasjonale lufthavn STL St. Louis Missouri 6 159 090 6 044 760 6 084 070 6 740 468 7 130 801 7 037 400 6 847 228
32 Kansas City internasjonale lufthavn MCI Kansas City Missouri 5 011 000 4 946 173 4 894 349 5 386 242 5 833 064 5 466 672 5 063 120
33 William P. Hobby lufthavn HOU Houston Texas 4 753 554 4 357 835 4 087 524 4 246 907 4 239 375 4 115 021 3 961 642
34 Nashville internasjonale lufthavn BNA Nashville Tennessee 4 673 047 4 432 527 4 385 780 4 648 000 4 887 925 4 779 474 4 563 251
35 General Mitchell internasjonale lufthavn MKE Milwaukee Wisconsin 4 671 976 4 760 170 3 822 542 3 861 333 3 751 345 3 630 098 3 602 536
36 Oakland internasjonale flyplass OAK Oakland California 4 550 526 4 673 417 4 612 631 5 583 748 7 134 127 7 076 936 7 071 534
37 Raleigh-Durham internasjonale lufthavn RDU Raleigh/Durham Nord-Carolina 4 462 508 4 465 736 4 435 624 4 792 909 4 979 553 4 714 587 4 723 989
38 Austin-Bergstrom internasjonale lufthavn AUS Austin Texas 4 436 661 4 201 136 4 027 100 4 268 536 4 181 956 3 945 020 3 645 956
39 Cleveland-Hopkins internasjonale lufthavn CLE Cleveland Ohio 4 401 033 4 591 097 4 704 329 5 387 625 5 571 219 5 447 482 5 529 629
40 Sacramento internasjonale lufthavn SMF Sacramento Califoenia 4 370 895 4 424 279 4 460 600 4 986 771 5 382 463 5 182 641 5 108 364
41 Memphis internasjonale lufthavn MEM Memphis Tennessee 4 344 213 4 930 935 5 054 191 5 376 818 5 546 321 5 508 235 5 630 305
42 Louis Armstrong New Orleans internasjonale lufthavn MSY New Orleans Louisiana 4 255 411 4 088 889 3 916 746 3 990 374 3 770 246 3 127 963 3 912 884
43 John Wayne Airport-Orange County SNA Orange County California 4 247 802 4 278 623 4 311 329 4 464 380 4 948 846 4 777 896 4 791 786
44 San Jose internasjonale lufthavn SJC San Jose California 4 108 006 4 056 167 4 103 834 4 780 264 5 255 257 5 283 407 5 309 992
45 Pittsburgh internasjonale lufthavn PIT Pittsburgh Pennsylvania 4 070 614 3 996 656 3 956 842 4 292 546 4 875 883 4 946 256 5 198 442
46 San Antonio internasjonale lufthavn SAT San Antonio Texas 3 984 024 3 916 320 3 791 928 4 021 976 3 911 726 3 915 428 3 604 665
47 Luis Muñoz Marín internasjonale lufthavn SJU San Juan Puerto Rico 3 983 130 4 243 475 4 094 662 4 635 798 5 149 177 5 226 471 5 336 690
48 Dallas Love Field DAL Dallas Texas 3 852 886 3 783 407 3 675 861 4 033 005 3 988 199 3 443 537 2 949 256
49 Southwest Florida internasjonale lufthavn RSW Fort Myers Florida 3 748 366 3 714 157 3 668 279 3 770 681 3 986 928 3 764 223 3 701 665
50 Indianapolis internasjonale lufthavn IND Indianapolis Indiana 3 670 396 3 728 698 3 732 534 4 061 450 4 097 398 4 008 638 4 221 085

30 travleste amerikanske flyplasser målt etter den totale passasjertrafikken[rediger | rediger kilde]

Oppført data utarbeidet av Airports Council International.

Nr Flyplass By IATA Code Traffik Fly
Passasjerer  % endring.
2010/11
Flybevegelse  % endring.
2010/11
1 Hartsfield internasjonale flyplass Atlanta ATL 92 389 023 Green Arrow Up Darker.svg05.5% 923 996 Red Arrow Down.svg02.7%
2 O'Hare internasjonale lufthavn Chicago ORD 66 659 709 Red Arrow Down.svg00.1% 878 798 Red Arrow Down.svg00.4%
3 Los Angeles internasjonale lufthavn Los Angeles LAX 61 862 052 Green Arrow Up Darker.svg04.7% 702 895 Green Arrow Up Darker.svg05.4%
4 Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn Dallas/Fort Worth DFW 57 744 554 Green Arrow Up Darker.svg01.5% 646 803 Red Arrow Down.svg00.8%
5 Denver internasjonale lufthavn Denver DEN 52 849 132 Green Arrow Up Darker.svg01.7% 628 796 Red Arrow Down.svg00.2%
6 John F. Kennedy internasjonale lufthavn New York JFK 47 683 529 Green Arrow Up Darker.svg02.5% 411 226 Green Arrow Up Darker.svg03.1%
7 San Francisco internasjonale lufthavn San Francisco SFO 40 810 141 Green Arrow Up Darker.svg04.3% 403 564 Green Arrow Up Darker.svg04.2%
8 Phoenix Sky Harbor internasjonale lufthavn Phoenix PHX 40 591 948 Green Arrow Up Darker.svg05.3% 461 989 Green Arrow Up Darker.svg02.8%
9 McCarran internasjonale lufthavn Las Vegas LAS 40 560 285 Green Arrow Up Darker.svg02.0% 531 538 Green Arrow Up Darker.svg05.1%
10 George Bush interkontinentale lufthavn Houston IAH 40,128,953 Red Arrow Down.svg00.9% 517 262 Red Arrow Down.svg02.7%
11 Charlotte/Douglas internasjonale lufthavn Charlotte CLT 39 043 708 Green Arrow Up Darker.svg02.1% 539 842 Green Arrow Up Darker.svg02.0%
12 Miami internasjonale lufthavn Miami MIA 38 314 389 Green Arrow Up Darker.svg07.3% 394 572 Green Arrow Up Darker.svg04.9%
13 Orlando internasjonale lufthavn Orlando MCO 35 426 006 Green Arrow Up Darker.svg01.6% 309 884 Green Arrow Up Darker.svg00.7 %
14 Newark Liberty internasjonale lufthavn Newark EWR 33 711 372 Green Arrow Up Darker.svg01.8% 399 141 Green Arrow Up Darker.svg00.2%
15 Minneapolis-Saint Paul internasjonale lufthavn Minneapolis MSP 33 118 499 Green Arrow Up Darker.svg00.8% 436 506 Red Arrow Down.svg00.0%
16 Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn SeaTac SEA 32 467 007 Green Arrow Up Darker.svg02.9% 314 947 Green Arrow Up Darker.svg00.3%
17 Detroit Metropolitan Wayne County Airport Romulus DTW 32 406 159 Red Arrow Down.svg00.1% 443 028 Red Arrow Down.svg02.1%
18 Philadelphia internasjonale lufthavn Philadelphia PHL 30 839 175 Green Arrow Up Darker.svg00.2% 448 129 Red Arrow Down.svg02.7%
19 Logan internasjonale lufthavn Boston BOS 28 907 938 Green Arrow Up Darker.svg05.4% 368 987 Green Arrow Up Darker.svg04.6%
20 LaGuardia lufthavn New York LGA 24 122 478 Green Arrow Up Darker.svg00.6% 366 597 Green Arrow Up Darker.svg01.2%
21 Fort Lauderdale–Hollywood internasjonale lufthavn Fort Lauderdale FLL 23 349 835 Green Arrow Up Darker.svg04.2% 267,119 Red Arrow Down.svg01.9%
22 Washington Dulles internasjonale lufthavn Dulles IAD 23 056 291 Red Arrow Down.svg02.3% 327,493 Red Arrow Down.svg02.7%
23 Baltimore/Washington internasjonale Thurgood Marshall lufthavn Baltimore BWI 22 391 785 Green Arrow Up Darker.svg02.1% 276,133 Red Arrow Down.svg00.1%
24 Salt Lake City internasjonale lufthavn Salt Lake City SLC 20 389 474 Red Arrow Down.svg02.4% 358 002 Red Arrow Down.svg02.6%
25 Ronald Reagan Washington nasjonale lufthavn Washington, D.C DCA 18 802 394 Green Arrow Up Darker.svg03.8% 281 770 Green Arrow Up Darker.svg03.9%
26 Chicago Midway internasjonale lufthavn Chicago MDW 18 777 126 Green Arrow Up Darker.svg07.0% 255 227 Green Arrow Up Darker.svg03.9%
27 Honolulu internasjonale lufthavn Honolulu HNL 17 947 117 Red Arrow Down.svg02.7% 262 716 Red Arrow Down.svg00.3%
28 San Diego internasjonale lufthavn San Diego SAN 16 890 722 Green Arrow Up Darker.svg00.0% 185 142 Green Arrow Up Darker.svg02.6%
29 Tampa internasjonale lufthavn Tampa TPA 16 732 051 Green Arrow Up Darker.svg00.5% 191 315 Red Arrow Down.svg02.1%
30 Portland internasjonale lufthavn Portland PDX 13 675 924 Green Arrow Up Darker.svg03.7% 219 197 Red Arrow Down.svg01.7%

10 travleste amerikanske flyplasser målt etter internasjonal passasjertrafikk[rediger | rediger kilde]

Oppført data utarbeidet av Aviation Analysis, som er en del av Transportdepartementet i USA.

Nr Flyplass By IATA Code Trafikk
Passengers  % endring.
2009/10
1 John F. Kennedy internasjonale lufthavn New York JFK 22 702 882 Green Arrow Up Darker.svg05.8%
2 Miami internasjonale lufthavn Miami MIA 16 207 353 Green Arrow Up Darker.svg05.3%
3 Los Angeles internasjonale lufthavn Los Angeles LAX 15 505 566 Green Arrow Up Darker.svg04.7%
4 Newark Liberty internasjonale lufthavn Newark EWR 11 372 186 Green Arrow Up Darker.svg06.6%
5 O'Hare internasjonale lufthavn Chicago ORD 10 426 287 Green Arrow Up Darker.svg02.5%
6 Hartsfield internasjonale flyplass Atlanta ATL 09 120 974 Green Arrow Up Darker.svg04.1%
7 San Francisco internasjonale lufthavn San Francisco SFO 08 476 172 Green Arrow Up Darker.svg07.4%
8 George Bush interkontinentale lufthavn Houston IAH 08 279 513 Green Arrow Up Darker.svg09.5%
9 Washington Dulles internasjonale lufthavn Dulles IAD 06 167 501 Green Arrow Up Darker.svg09.5%
10 Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn Dallas/Fort Worth DFW 05 045 949 Green Arrow Up Darker.svg08.5%

10 travleste amerikanske flyplasser målt i antall tonn last[rediger | rediger kilde]

Oppført data utarbeidet av Airports Council International.

Nr Flyplass By IATA Code Last
Tonn  % endring.
2010/11
1 Memphis internasjonale lufthavn Memphis MEM 3 916 410 Red Arrow Down.svg00.0%
2 Ted Stevens Anchorage internasjonale lufthavn Anchorage ANC 2 543 105 Red Arrow Down.svg03.9%
3 Louisville internasjonale lufthavn Louisville SDF 2 188 422 Green Arrow Up Darker.svg01.0%
4 Miami internasjonale lufthavn Miami MIA 1 841 929 Green Arrow Up Darker.svg00.3%
5 Los Angeles internasjonale lufthavn Los Angeles LAX 1 681 611 Red Arrow Down.svg03.8%
6 John F. Kennedy internasjonale lufthavn New York JFK 1 348 992 Red Arrow Down.svg00.5%
7 O'Hare internasjonale lufthavn Chicago ORD 1 311 622 Red Arrow Down.svg04.7%
8 Indianapolis internasjonale lufthavn Indianapolis IND 0971 664 Red Arrow Down.svg04.0%
9 Newark Liberty internasjonale lufthavn Newark EWR 0813 209 Red Arrow Down.svg05.0%
10 Hartsfield internasjonale flyplass Atlanta ATL 0663 162 Green Arrow Up Darker.svg00.6%

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

United States Department of Transportation: