Liste over byer i Spania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over de største byene i Spania.

Rang
(2008)
Navn
Folketelling 1991
Folketelling 2001
Estimat 2008
Autonom region
Provins
1. Madrid 3&506&3010492&3 010 492 3&506&2938723&2 938 723 3&506&3213271&3 213 271 Madrid Madrid
2. Barcelona 3&506&1643542&1 643 542 3&506&1503884&1 503 884 3&506&1615908&1 615 908 Catalonia Barcelona
3. Valencia 3&505&752909&752 909 3&505&738441&738 441 3&505&807200&807 200 Valencia Valencia
4. Sevilla 3&505&683028&683 028 3&505&684633&684 633 3&505&699759&699 759 Andalucía Sevilla
5. Zaragoza1 3&505&594394&594 394 3&505&614905&614 905 3&505&666129&666 129 Aragón Zaragoza
6. Málaga 3&505&522108&522 108 3&505&524414&524 414 3&505&566447&566 447 Andalucía Málaga
7. Murcia 3&505&328100&328 100 3&505&370745&370 745 3&505&430571&430 571 Murcia Murcia
8. Palma 3&505&296754&296 754 3&505&333801&333 801 3&505&396570&396 570 Balearene Balearene
9. Las Palmas de Gran Canaria 3&505&354877&354 877 3&505&354863&354 863 3&505&381123&381 123 Kanariøyene Las Palmas
10. Bilbao2 3&505&369839&369 839 3&505&349972&349 972 3&505&353340&353 340 Baskerland Bizkaia
11. Alicante 3&505&265473&265 473 3&505&284580&284 580 3&505&331750&331 750 Valencia Alicante
12. Córdoba 3&505&302154&302 154 3&505&308072&308 072 3&505&325453&325 453 Andalucía Córdoba
13. Valladolid 3&505&330700&330 700 3&505&316580&316 580 3&505&318461&318 461 Castilla y León Valladolid
14. Vigo 3&505&276109&276 109 3&505&280186&280 186 3&505&295703&295 703 Galicia Pontevedra
15. Gijón3 3&505&259067&259 067 3&505&266419&266 419 3&505&275699&275 699 Asturias Asturias
16. L’Hospitalet de Llobregat 3&505&272578&272 578 3&505&239019&239 019 3&505&253782&253 782 Catalonia Barcelona
17. La Coruña4 3&505&246953&246 953 3&505&236379&236 379 3&505&245164&245 164 Galicia La Coruña
18. Granada 3&505&255212&255 212 3&505&240661&240 661 3&505&236988&236 988 Andalucía Granada
19. Vitoria-Gasteiz 3&505&206116&206 116 3&505&216852&216 852 3&505&232477&232 477 Baskerland Álava
20. Elche5 3&505&188062&188 062 3&505&194767&194 767 3&505&228348&228 348 Valencia Alicante
21. Santa Cruz de Tenerife 3&505&200172&200 172 3&505&188477&188 477 3&505&221956&221 956 Kanariøyene Santa Cruz de Tenerife
22. Oviedo6 3&505&196051&196 051 3&505&201154&201 154 3&505&220644&220 644 Asturias Asturias
23. Badalona 3&505&218725&218 725 3&505&205836&205 836 3&505&215329&215 329 Catalonia Barcelona
24. Cartagena 3&505&168023&168 023 3&505&184686&184 686 3&505&210376&210 376 Murcia Murcia
25. Móstoles 3&505&192018&192 018 3&505&196524&196 524 3&505&206275&206 275 Madrid Madrid
26. Terrassa7 3&505&158063&158 063 3&505&173775&173 775 3&505&206245&206 245 Catalonia Barcelona
27. Jerez de la Frontera 3&505&183316&183 316 3&505&183273&183 273 3&505&205364&205 364 Andalucía Cádiz
28. Sabadell 3&505&189404&189 404 3&505&183788&183 788 3&505&203969&203 969 Catalonia Barcelona
29. Alcalá de Henares 3&505&159355&159 355 3&505&176434&176 434 3&505&203645&203 645 Madrid Madrid
30. Pamplona 3&505&180372&180 372 3&505&183964&183 964 3&505&197275&197 275 Navarra Navarra
31. Fuenlabrada 3&505&144723&144 723 3&505&182705&182 705 3&505&194791&194 791 Madrid Madrid
32. Almería 3&505&155120&155 120 3&505&166328&166 328 3&505&187521&187 521 Andalucía Almería
33. Donostia-San Sebastián 3&505&171439&171 439 3&505&182930&182 930 3&505&184248&184 248 Baskerland Gipuzkoa
34. Leganés 3&505&171589&171 589 3&505&173584&173 584 3&505&184209&184 209 Madrid Madrid
35. Santander 3&505&191079&191 079 3&505&180717&180 717 3&505&182302&182 302 Cantabria Cantabria
36. Castellón de la Plana8 3&505&134213&134 213 3&505&147667&147 667 3&505&177924&177 924 Valencia Castellón
37. Burgos 3&505&160278&160 278 3&505&166187&166 187 3&505&177879&177 879 Castilla y León Burgos
38. Alcorcón 3&505&139662&139 662 3&505&153100&153 100 3&505&167997&167 997 Madrid Madrid
39. Albacete 3&505&130023&130 023 3&505&148934&148 934 3&505&166909&166 909 Castilla-La Mancha Albacete
40. Getafe 3&505&139190&139 190 3&505&151479&151 479 3&505&164043&164 043 Madrid Madrid
41. Salamanca 3&505&162888&162 888 3&505&156368&156 368 3&505&155740&155 740 Castilla y León Salamanca
42. Logroño 3&505&122254&122 254 3&505&133058&133 058 3&505&150071&150 071 La Rioja La Rioja
43. San Cristóbal de La Laguna 3&505&110895&110 895 3&505&128822&128 822 3&505&148375&148 375 Kanariøyene Santa Cruz de Tenerife
44. Huelva 3&505&142547&142 547 3&505&142284&142 284 3&505&148027&148 027 Andalucía Huelva
45. Badajoz 3&505&122225&122 225 3&505&133519&133 519 3&505&146832&146 832 Extremadura Badajoz
46. Tarragona 3&505&110153&110 153 3&505&113129&113 129 3&505&137536&137 536 Catalonia Tarragona
47. León 3&505&144021&144 021 3&505&130916&130 916 3&505&135119&135 119 Castilla y León León
48. Lleida9 3&505&112093&112 093 3&505&112199&112 199 3&505&131731&131 731 Catalonia Lleida
49. Marbella 3&504&80599&80 599 3&505&100036&100 036 3&505&130549&130 549 Andalucía Málaga
50. Cádiz 3&505&154347&154 347 3&505&133363&133 363 3&505&127200&127 200 Andalucía Cádiz
51. Dos Hermanas 3&504&78025&78 025 3&505&101988&101 988 3&505&120323&120 323 Andalucía Sevilla
52. Mataró 3&505&101510&101 510 3&505&106358&106 358 3&505&119780&119 780 Catalonia Barcelona
53. Santa Coloma de Gramanet 3&505&133138&133 138 3&505&112992&112 992 3&505&117336&117 336 Catalonia Barcelona
54. Torrejón de Ardoz 3&504&82238&82 238 3&504&97887&97 887 3&505&116455&116 455 Madrid Madrid
55. Jaén 3&505&103260&103 260 3&505&112590&112 590 3&505&116417&116 417 Andalucía Jaén
56. Algeciras 3&505&101256&101 256 3&505&101468&101 468 3&505&115333&115 333 Andalucía Cádiz
57. Parla 3&504&69907&69 907 3&504&79213&79 213 3&505&108051&108 051 Madrid Madrid
58. Reus 3&504&87670&87 670 3&504&89006&89 006 3&505&107770&107 770 Catalonia Tarragona
59. Alcobendas 3&504&78725&78 725 3&504&92090&92 090 3&505&107514&107 514 Madrid Madrid
60. Ourense10 3&505&102758&102 758 3&505&107510&107 510 3&505&107057&107 057 Galicia Ourense
61. Torrevieja 3&504&25014&25 014 3&504&50953&50 953 3&505&107057&107 057 Valencia Alicante
62. Telde 3&504&77356&77 356 3&504&87949&87 949 3&504&99201&99 201 Kanariøyene Las Palmas
63. Barakaldo11 3&505&105088&105 088 3&504&94478&94 478 3&504&97328&97 328 Baskerland Bizkaia
64. San Fernando 3&504&85410&85 410 3&504&88073&88 073 3&504&96155&96 155 Andalucía Cádiz
65. Lugo 3&504&83242&83 242 3&504&88414&88 414 3&504&95416&95 416 Galicia Lugo
66. Girona12 3&504&68656&68 656 3&504&74879&74 879 3&504&94484&94 484 Catalonia Girona
67. Santiago de Compostela 3&504&87807&87 807 3&504&90188&90 188 3&504&94339&94 339 Galicia La Coruña
68. Cáceres 3&504&74589&74 589 3&504&82716&82 716 3&504&92187&92 187 Extremadura Cáceres
69. Lorca 3&504&65919&65 919 3&504&77477&77 477 3&504&90924&90 924 Murcia Murcia
70. Coslada 3&504&73866&73 866 3&504&77884&77 884 3&504&89918&89 918 Madrid Madrid
71. Talavera de la Reina 3&504&68700&68 700 3&504&75369&75 369 3&504&87763&87 763 Castilla-La Mancha Toledo
72. El Puerto de Santa María 3&504&65517&65 517 3&504&76236&76 236 3&504&86288&86 288 Andalucía Cádiz
73. Cornellà de Llobregat 3&504&84927&84 927 3&504&79979&79 979 3&504&85180&85 180 Catalonia Barcelona
74. Orihuela 3&504&49475&49 475 3&504&54390&54 390 3&504&84626&84 626 Valencia Alicante
75. Avilés 3&504&85351&85 351 3&504&83185&83 185 3&504&83517&83 517 Asturias Asturias
76. Las Rozas de Madrid 3&504&35137&35 137 3&504&63385&63 385 3&504&83428&83 428 Madrid Madrid
77. Palencia 3&504&77863&77 863 3&504&79797&79 797 3&504&82626&82 626 Castilla y León Palencia
78. Pozuelo de Alarcón 3&504&48328&48 328 3&504&68214&68 214 3&504&81365&81 365 Madrid Madrid
79. Sant Boi de Llobregat 3&504&77932&77 932 3&504&78738&78 738 3&504&81335&81 335 Catalonia Barcelona
80. Getxo13 3&504&79954&79 954 3&504&82285&82 285 3&504&81260&81 260 Baskerland Bizkaia
81. Guadalajara 3&504&63649&63 649 3&504&68248&68 248 3&504&81221&81 221 Castilla-La Mancha Guadalajara
82. El Ejido 3&504&41374&41 374 3&504&57877&57 877 3&504&80987&80 987 Andalucía Almería
83. Toledo 3&504&59802&59 802 3&504&68382&68 382 3&504&80810&80 810 Castilla-La Mancha Toledo
84. Pontevedra 3&504&71491&71 491 3&504&74942&74 942 3&504&80749&80 749 Galicia Pontevedra
85. Gandia 3&504&51806&51 806 3&504&59850&59 850 3&504&79958&79 958 Valencia Valencia
86. Roquetas de Mar 3&504&26842&26 842 3&504&50096&50 096 3&504&77423&77 423 Andalucía Almería
87. Ceuta 3&504&67615&67 615 3&504&71505&71 505 3&504&77389&77 389 Ceuta -
88. Torrent 3&504&56564&56 564 3&504&65417&65 417 3&504&76927&76 927 Valencia Valencia
89. Sant Cugat del Vallès 3&504&38937&38 937 3&504&60265&60 265 3&504&76274&76 274 Catalonia Barcelona
90. Chiclana de la Frontera 3&504&46862&46 862 3&504&61028&61 028 3&504&76171&76 171 Andalucía Cádiz
91. Arona 3&504&22721&22 721 3&504&40826&40 826 3&504&75903&75 903 Kanariøyene Santa Cruz de Tenerife
92. Manresa 3&504&66320&66 320 3&504&63981&63 981 3&504&75053&75 053 Catalonia Barcelona
93. Ferrol 3&504&83045&83 045 3&504&77950&77 950 3&504&74696&74 696 Galicia La Coruña
94. Vélez-Málaga 3&504&50999&50 999 3&504&57142&57 142 3&504&72842&72 842 Andalucía Málaga
95. San Sebastián de los Reyes 3&504&53707&53 707 3&504&61884&61 884 3&504&72414&72 414 Madrid Madrid
96. Ciudad Real 3&504&57030&57 030 3&504&63251&63 251 3&504&72208&72 208 Castilla-La Mancha Ciudad Real
97. Rubí 3&504&50405&50 405 3&504&61159&61 159 3&504&71927&71 927 Catalonia Barcelona
98. Melilla 3&504&56600&56 600 3&504&66411&66 411 3&504&71448&71 448 Melilla -
99. Mijas 3&504&31680&31 680 3&504&46232&46 232 3&504&70437&70 437 Andalucía Málaga
100. Benidorm 3&504&42442&42 442 3&504&51873&51 873 3&504&70280&70 280 Valencia Alicante
101. Fuengirola 3&504&37742&37 742 3&504&49675&49 675 3&504&68646&68 646 Andalucía Málaga
102. Alcalá de Guadaíra 3&504&52257&52 257 3&504&57426&57 426 3&504&68452&68 452 Andalucía Sevilla
103. Ponferrada 3&504&59948&59 948 3&504&62175&62 175 3&504&67969&67 969 Castilla y León León
104. Zamora 3&504&64476&64 476 3&504&64845&64 845 3&504&66672&66 672 Castilla y León Zamora
105. Majadahonda 3&504&33475&33 475 3&504&50683&50 683 3&504&66585&66 585 Madrid Madrid
106. Sagunto14 3&504&55457&55 457 3&504&56471&56 471 3&504&65821&65 821 Valencia Valencia
107. Vilanova i la Geltrú 3&504&45864&45 864 3&504&54230&54 230 3&504&64905&64 905 Catalonia Barcelona
108. Rivas-Vaciamadrid 3&504&14863&14 863 3&504&35742&35 742 3&504&64808&64 808 Madrid Madrid
109. Sanlúcar de Barrameda 3&504&56006&56 006 3&504&60254&60 254 3&504&64434&64 434 Andalucía Cádiz
110. La Línea de la Concepción 3&504&58315&58 315 3&504&59437&59 437 3&504&64240&64 240 Andalucía Cádiz
111. Torremolinos 3&504&27543&27 543 3&504&44772&44 772 3&504&63077&63 077 Andalucía Málaga
112. El Prat de Llobregat 3&504&64321&64 321 3&504&61818&61 818 3&504&62899&62 899 Catalonia Barcelona
113. Estepona 3&504&34965&34 965 3&504&43109&43 109 3&504&62848&62 848 Andalucía Málaga
114. Viladecans 3&504&48294&48 294 3&504&56841&56 841 3&504&62573&62 573 Catalonia Barcelona
115. Molina de Segura 3&504&37806&37 806 3&504&46905&46 905 3&504&62407&62 407 Murcia Murcia
116. Paterna 3&504&41081&41 081 3&504&46974&46 974 3&504&61941&61 941 Valencia Valencia
117. Alcoy15 3&504&65514&65 514 3&504&58358&58 358 3&504&61698&61 698 Valencia Alicante
118. Linares 3&504&59249&59 249 3&504&57578&57 578 3&504&61340&61 340 Andalucía Jaén
119. Santa Lucía de Tirajana 3&504&33059&33 059 3&504&47652&47 652 3&504&61325&61 325 Kanariøyene Las Palmas
120. Irun 3&504&53276&53 276 3&504&56601&56 601 3&504&60914&60 914 Baskerland Gipuzkoa
121. Castelldefels 3&504&33017&33 017 3&504&46428&46 428 3&504&60572&60 572 Catalonia Barcelona
122. Granollers 3&504&51873&51 873 3&504&53105&53 105 3&504&60122&60 122 Catalonia Barcelona
123. Motril 3&504&46500&46 500 3&504&51298&51 298 3&504&59163&59 163 Andalucía Granada
124. Arrecife 3&504&33906&33 906 3&504&44980&44 980 3&504&59040&59 040 Kanariøyene Las Palmas
125. Valdemoro 3&504&17806&17 806 3&504&33169&33 169 3&504&58623&58 623 Madrid Madrid
126. Cerdanyola del Vallès 3&504&56612&56 612 3&504&53343&53 343 3&504&58493&58 493 Catalonia Barcelona
127. Segovia 3&504&54375&54 375 3&504&54368&54 368 3&504&56858&56 858 Castilla y León Segovia
128. Ávila 3&504&45977&45 977 3&504&49712&49 712 3&504&56144&56 144 Castilla y León Ávila
129. Benalmádena 3&504&21994&21 994 3&504&34565&34 565 3&504&55960&55 960 Andalucía Málaga
130. Torrelavega 3&504&60023&60 023 3&504&55477&55 477 3&504&55910&55 910 Cantabria Cantabria
131. Mérida 3&504&49284&49 284 3&504&50271&50 271 3&504&55568&55 568 Extremadura Badajoz
132. Elda 3&504&54350&54 350 3&504&51593&51 593 3&504&55174&55 174 Valencia Alicante
133. Collado Villalba 3&504&26356&26 356 3&504&47001&47 001 3&504&54658&54 658 Madrid Madrid
134. Cuenca 3&504&42817&42 817 3&504&46341&46 341 3&504&54600&54 600 Castilla-La Mancha Cuenca
135. Aranjuez 3&504&36162&36 162 3&504&40797&40 797 3&504&52224&52 224 Madrid Madrid
136. Mollet del Vallès 3&504&40877&40 877 3&504&47270&47 270 3&504&51912&51 912 Catalonia Barcelona
137. San Vicente del Raspeig 3&504&29225&29 225 3&504&39666&39 666 3&504&51507&51 507 Valencia Alicante
138. Puertollano 3&504&50910&50 910 3&504&48086&48 086 3&504&51305&51 305 Castilla-La Mancha Ciudad Real
139. San Bartolomé de Tirajana 3&504&24451&24 451 3&504&34515&34 515 3&504&51260&51 260 Kanariøyene Las Palmas
140. Huesca 3&504&44165&44 165 3&504&46243&46 243 3&504&51117&51 117 Aragón Huesca
141. Calvià 3&504&20982&20 982 3&504&35977&35 977 3&504&50777&50 777 Balearene Balearene
142. Villarreal 3&504&37927&37 927 3&504&42442&42 442 3&504&50626&50 626 Valencia Castellón
143. Arganda del Rey 3&504&26113&26 113 3&504&33432&33 432 3&504&50309&50 309 Madrid Madrid
144. Siero 3&504&44033&44 033 3&504&47890&47 890 3&504&50233&50 233 Asturias Asturias
145. Utrera 3&504&43220&43 220 3&504&45175&45 175 3&504&50098&50 098 Andalucía Sevilla

To provinshovedsteder har færre enn 50 000 innbyggere:

Navn Folketelling 1991 Folketelling 2001 Estimat 2008 Autonom region Provins
Soria 3&504&32360&32 360 3&504&35151&35 151 3&504&39078&39 078 Castilla y León Soria*
Teruel 3&504&28487&28 487 3&504&31158&31 158 3&504&35037&35 037 Aragón Teruel*