Liste over byer i Egypt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Hovedbyer i Egypt
Kairo, Egypts hovedstad

Liste over byer i Egypt er en liste over de viktigste og største byene i Egypt:

Liste[rediger | rediger kilde]

Rank
Navn
Arabisk
Innb. 1986
Innb. 1996
Innb. 2006
Innb. 2008
Guvernement
1. Cairo * القاهرة  6,068,695 6,789,479 7,786,640 7,947,121 Al Qahirah
2. Alexandria الإسكندرية  2,926,859 3,328,196 4,110,015 4,247,414 Al Iskandariyah
3. Giza * الجيزة  1,883,189 2,221,868 3,087,878 3,258,540 Al Jizah
4. Shubra al-Khayma * شبرا الخيمة  714,594 870,716 1,016,722 1,045,370 Al Qalyubiyah
5. Port Said بور سعيد  401,172 469,533 570,768 588,935 Bur Sa'id
6. Suez السويس  327,717 417,610 510,935 529,055 As Suways
7. El-Mahalla El-Kubra المحلة الكبرى  320,509 395,402 462,884 515,833 Al Gharbiyah
8. al-Mansura المنصورة  317,508 369,621 450,267 465,375 Ad Daqahliyah
9. Luxor الأقصر  274,074 290,503 351,318 459,440 Luxor
10. Tanta طنطا  296,517 371,010 421,076 429,632 Al Gharbiyah
11. Asyut أسيوط  272,986 343,498 386,086 394,961 Asyut
12. Ismailia الإسماعيلية  158,045 254,477 324,717 338,429 Al Isma'iliyah
13. Fayyum الفيوم  213,070 260,964 316,772 327,917 Al Fayyum
14. Zagazig الزقازيق  244,354 267,351 302,611 308,637 Ash Sharqiyah
15. Aswan أسوان  190,579 219,017 265,004 273,450 Aswan
16. Dumyat دمياط  89,498 111,111 237,023 266,627 Dumyat
17. Damanhur دمنهور  188,939 212,203 241,895 247,074 Al Buhayrah
18. Al Minya المنيا  179,060 201,360 239,804 246,835 Al Minya
19. Beni Suef بنى سويف  152,476 172,032 211,173 218,472 Bani Suwayf
20. Qina قنا  119,917 171,275 206,831 214,851 Qina
21. Suhaj سوهاج  132,649 170,125 189,695 193,931 Suhaj
22. Hurghada الغردقة  132,649 170,125 160,746 189,660 Al-Bahr al-Ahmar
23. Madinat Sittah Uktobar * مدينة السادس من أكتوبر  … 35,477 157,135 183,859 Al Jizah
24. Shibin El Kom شبين الكوم  132,751 159,909 177,060 180,454 Al Minufiyah
25. Banha بنها  115,701 145,792 158,389 161,263 Al Qalyubiyah
26. Kafr el-Sheikh كفر الشيخ  103,301 124,819 147,380 151,781 Kafr ash Shaykh
27. Arish العريش  67,337 100,447 138,195 146,758 Shamal Sina'
28. Mallawi ملوى  98,632 119,283 140,215 144,330 Al Minya
29. Madinat al-Ashir min Ramadân العاشر من رمضان  … 47,839 124,120 143,753 Ash Sharqiyah
30. Bilbais بلبيس  96,511 113,608 136,499 140,892 Ash Sharqiyah
31. Mersa Matruh مرسى مطروح  43,157 52,247 120,888 137,704 Matruh
32. Idfu إدفو  46,163 94,228 115,946 122,031 Qina
33. Mit Ghamr ميت غمر  91,927 101,801 116,180 118,618 Ad Daqahliyah
34. Al-Hawamidiyya الحوامدية  73,298 91,732 109,468 113,128 Al Jizah
35. Desouk دسوق  78,316 91,318 106,868 109,787 Kafr ash Shaykh
36. Qalyub قليوب  84,413 97,157 106,804 108,573 Al Qalyubiyah
37. Abu Kabir أبو كبير  68,394 85,340 102,603 106,050 Ash Sharqiyah
38. Kafr el-Dawwar كفر الدوار  196,244 231,978 113,506 105,671 Al Buhayrah
39. Girga جرجا  71,564 95,384 102,701 104,712 Suhaj
40. Akhmim أخميم  70,602 84,778 101,243 104,454 Suhaj
41. Matareya المطرية  74,554 87,062 100,502 103,004 Ad Daqahliyah

* er en del av Kairos storbyområde.

Videre lesing[rediger | rediger kilde]

  • Chaichian, Mohammad A. (2009). Town and Country in the Middle East: Iran and Egypt in the Transition to Globalization. New York: Lexington Books. ISBN 9780739126776. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]