Liste over Vivaldis verker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Antonio Vivaldis verker. For nummereringen av Vivaldis verk benyttes oftest Ryom-Verzeichnis eller forkortet RV, som ble laget av Peter Ryom, men også opusnummerering forekommer.

Innhold

Verk med opusnummer[rediger | rediger kilde]

Følgende informasjon er en liste over komposisjoner av Antonio Vivaldi som ble publisert i hans levetid og som ble signert med opusnummer.

  • Opus 1, tolv sonater for to fioliner og generalbass. (1705)
  • Opus 2, tolv sonater for fiolin og generalbass. (1709)
  • Opus 3, L'estro Armonico (Harmonic inspirasjon), tolv konserter for ulike kombinasjoner. De mest kjente konsertene er nr 6 i a-moll for fiolin, nr 8 i a-moll for to fioliner og nr 10 i h-moll for fire fioliner. (1711)
  • Opus 4, La stravaganza (Den ekstraordinære), tolv fiolinkonserter. (ca 1714)
  • Opus 5 (andre delen av Opus 2), fire sonater for fiolin og to sonater for to fioliner og generalbass. (1716)
  • Opus 6, seks fiolinkonserter. (1716–21)
  • Opus 7, tolv konserter, to for obo og 10 for fiolin. (1716–1717)
  • Opus 8, Il cimento dell'armonia e dell'inventione (Konkurransen mellom harmoni og nyskaping), tolv fiolinkonserter inkluderer De fire årstidene [Le quattro stagioni], som er de fire første konsertene. (1723)
  • Opus 9, La cetra (The lyre), tolv fiolinkonserter og en for to fioliner. (1727)
  • Opus 10, seks fløytekonserter. (ca 1728)
  • Opus 11, fem fiolinkonserter, en obokonsert, den andre i e-moll, RV 277, med navnet "Il favorito". (1729)
  • Opus 12, fem fiolinkonserter og en uten solo. (1729)
  • Opus 13, Il pastor fido (The Faithful Shepherd), seks sonater for musette, viela, fløyte, blokkfløyte, obo eller fiolin, og generalbass. Opus 13 er egentlig skrevet av den franska komponisten Nicolas Chédeville, men ble feilaktig tilskrevet Vivaldi. Chédeville hadde også planer om å skrive og gi ut "Vivaldis Opus 14", men gjennomførte det aldri. (1737)

Konserter[rediger | rediger kilde]

44 konserter for strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 109 Konsert C-dur
  • RV 110 Konsert C-dur
  • RV 111 Konsert C-dur – relatert til Symfonin for operan "Il Giustino" RV 717.
  • RV 113 Konsert C-dur
  • RV 114 Konsert C-dur
  • RV 115 Konsert C-dur – "Ripieno".
  • RV 117 Konsert C-dur – relatert til serenaden "La sena festeggiante" RV 693.
  • RV 118 Konsert c-moll
  • RV 119 Konsert c-moll
  • RV 120 Konsert c-moll
  • RV 121 Konsert D-dur
  • RV 123 Konsert D-dur
  • RV 124 Konsert D-dur
  • RV 126 Konsert D-dur
  • RV 127 Konsert d-moll
  • RV 128 Konsert d-moll
  • RV 129 Konsert d-moll – "Madrigalesco".
  • RV 133 Konsert e-moll – Av tvilsom ekthet.
  • RV 134 Konsert e-moll
  • RV 136 Konsert F-dur
  • RV 138 Konsert F-dur
  • RV 139 Konsert F-dur – relatert til RV 543.
  • RV 141 Konsert F-dur
  • RV 142 Konsert F-dur
  • RV 143 Konsert f-moll
  • RV 144 Konsert G-dur – "Introduksjon" av G. Tartini.
  • RV 145 Konsert G-dur
  • RV 150 Konsert G-dur
  • RV 151 Konsert G-dur – "Alla rustica"
  • RV 152 Konsert g-moll – "Ripieno"
  • RV 153 Konsert g-moll
  • RV 154 Konsert g-moll
  • RV 155 Konsert g-moll
  • RV 156 Konsert g-moll
  • RV 157 Konsert g-moll
  • RV 158 Konsert A-dur – "Ripieno"
  • RV 159 Konsert A-dur
  • RV 160 Konsert A-dur
  • RV 161 Konsert a-moll
  • RV 163 Konsert B-dur – "Conca"
  • RV 164 Konsert B-dur
  • RV 165 Konsert B-dur
  • RV 166 Konsert B-dur
  • RV 167 Konsert B-dur

39 konserter for fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 466 Konsert C-dur
  • RV 467 Konsert C-dur
  • RV 468 Konsert C-dur – ufullent; bare sats 1 & 2
  • RV 469 Konsert C-dur
  • RV 470 Konsert C-dur – relatert til RV 447 og RV 448.
  • RV 471 Konsert C-dur – relatert til RV 450.
  • RV 472 Konsert C-dur
  • RV 473 Konsert C-dur
  • RV 474 Konsert C-dur
  • RV 475 Konsert C-dur
  • RV 476 Konsert C-dur
  • RV 477 Konsert C-dur
  • RV 478 Konsert C-dur
  • RV 479 Konsert C-dur
  • RV 480 Konsert c-moll
  • RV 481 Konsert d-moll – relatert til RV 406.
  • RV 482 Konsert d-moll – ufullent; bare sats 1
  • RV 483 Konsert Ess-dur
  • RV 484 Konsert e-moll – relatert til RV 432
  • RV 485 Konsert F-dur – relatert til RV 457.
  • RV 486 Konsert F-dur
  • RV 487 Konsert F-dur
  • RV 488 Konsert F-dur
  • RV 489 Konsert F-dur – merket "IV" ca. 1737
  • RV 490 Konsert F-dur – merket "I" ca. 1737
  • RV 491 Konsert F-dur
  • RV 492 Konsert G-dur
  • RV 493 Konsert G-dur
  • RV 494 Konsert G-dur – merket "II" ca. 1737
  • RV 495 Konsert g-moll
  • RV 496 Konsert g-moll – dedikert til markisen Wenzel (Vaclav) av Marzin.
  • RV 497 Konsert a-moll
  • RV 498 Konsert a-moll – merket "VI" ca. 1737
  • RV 499 Konsert a-moll
  • RV 500 Konsert a-moll
  • RV 501 Konsert B-dur – "La notte". (Deler navn med RV 439 og RV 104, men må ikke forveksles med disse.)
  • RV 502 Konsert B-dur – dedikert til Gioseppino Biancardi
  • RV 503 Konsert B-dur – merket "III" ca. 1737
  • RV 504 Konsert B-dur – merket "V" ca. 1737

26 konserter for cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 398 Konsert C-dur
  • RV 399 Konsert C-dur
  • RV 400 Konsert C-dur
  • RV 401 Konsert c-moll
  • RV 402 Konsert c-moll
  • RV 403 Konsert D-dur
  • RV 404 Konsert D-dur
  • RV 405 Konsert d-moll
  • RV 406 Konsert d-moll – relatert til RV 481.
  • RV 407 Konsert d-moll
  • RV 408 Konsert Ess-dur
  • RV 410 Konsert F-dur
  • RV 411 Konsert F-dur
  • RV 412 Konsert F-dur
  • RV 413 Konsert G-dur
  • RV 414 Konsert G-dur
  • RV 415 Konsert G-dur – av tvilsom ekthet
  • RV 416 Konsert g-moll
  • RV 417 Konsert g-moll
  • RV 418 Konsert a-moll
  • RV 419 Konsert a-moll
  • RV 420 Konsert a-moll
  • RV 421 Konsert a-moll
  • RV 422 Konsert a-moll
  • RV 423 Konsert B-dur
  • RV 424 Konsert h-moll

Konsert for cello, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 409 Konsert e-moll

Konsert for 2 celloer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 531 Konsert g-moll

To konserter for 2 klarinetter, 2 oboer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 559 Konsert C-dur
  • RV 560 Konsert C-dur

Tre konserter for flautino, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 443 Konsert C-dur
  • RV 444 Konsert C-dur
  • RV 445 Konsert a-moll

15 konserter for fløyte, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 426 Konsert D-dur
  • RV 427 Konsert D-dur
  • RV 428 Konsert D-dur – "Il gardellino", relatert til RV 90.
  • RV 429 Konsert D-dur
  • RV 430 Konsert e-moll – relatert til RV 275a.
  • RV 431 Konsert e-moll – ufullent
  • RV 432 Konsert e-moll – ufullent, relatert til RV 484
  • RV 433 Konsert F-dur – "La tempesta di mare", relatert til RV 98 og RV 570.
  • RV 434 Konsert F-dur – relatert til RV 442.
  • RV 435 Konsert G-dur – publisert i Amsterdam av Le Cene (#544).
  • RV 436 Konsert G-dur
  • RV 437 Konsert G-dur – relatert til RV 101.
  • RV 438 Konsert G-dur – relatert til RV 414.
  • RV 439 Konsert g-moll – "La notte", relatert til RV 104.
  • RV 440 Konsert a-moll

To konserter for fløyte, 2 fioliner og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 89 Konsert D-dur
  • RV 102 Konsert G-dur

Fem konserter for fløyte, obo, fiolin, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 88 Konsert C-dur
  • RV 98 Konsert F-dur – relatert til RV 433 og RV 570; alla komposisjoner som ber titeln "La tempesta di mare".
  • RV 99 Konsert F-dur – relatert til RV 571.
  • RV 107 Konsert g-moll
  • RV 570 Konsert F-dur – "Tempesta di mare", relatert til RV 98 og RV 433, fiolinsolo bare i første sats.

Konsert for fløyte, fiolin og fagott eller 2 fioliner, cello og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 106 Konsert g-moll

Tre konserter for fløyte, fiolin, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 91 Konsert D-dur
  • RV 96 Konsert d-moll
  • RV 100 Konsert F-dur

Konsert for fløyte og 2 fioliner, eller 3 fioliner, fagott og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 104 Konsert g-moll – relatert til RV 439, men ber ikke titeln "La notte".

Konsert for 2 fløyter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 533 Konsert C-dur

Konsert for 2 fløyter, 2 oboer, fiolin, cello, cembalo, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 572 Konsert F-dur – "Il Proteo o sia il mondo al rovescio". relatert til RV 544, ikke komplett.

Konsert for 2 fløyter, 2 fioliner, 2 fagotter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 751 Konsert D-dur – tapt

To konserter for 2 horn, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 538 Konsert F-dur
  • RV 539 Konsert F-dur

Konsert for lutt, 2 fioliner generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 93 Konsert D-dur

Konsert for mandolin, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 425 Konsert C-dur

Konsert for 2 mandoliner, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 532 Konsert G-dur

20 konserter for obo, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 446 Konsert C-dur
  • RV 447 Konsert C-dur – relatert til RV 448 og RV 470.
  • RV 448 Konsert C-dur – relatert til RV 447 og RV 470.
  • RV 449 Konsert C-dur – oboversjon av fiolinkonserten RV 178.
  • RV 450 Konsert C-dur – relatert til RV 471.
  • RV 451 Konsert C-dur
  • RV 452 Konsert C-dur
  • RV 453 Konsert D-dur
  • RV 454 Konsert d-moll – samme som fiolinkonsert RV 236 fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 455 Konsert F-dur
  • RV 456 Konsert F-dur
  • RV 457 Konsert F-dur – relatert til RV 485.
  • RV 458 Konsert F-dur
  • RV 459 Konsert g-moll – ufullent
  • RV 460 Konsert g-moll – relatert til RV 334.
  • RV 461 Konsert a-moll
  • RV 462 Konsert a-moll
  • RV 463 Konsert a-moll – relatert til RV 500.
  • RV 464 Konsert B-dur – av tvilsom ekthet.
  • RV 465 Konsert B-dur – av tvilsom ekthet.

Konsert for obo, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 545 Konsert G-dur

Tre konserter for 2 oboer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 534 Konsert C-dur
  • RV 535 Konsert d-moll
  • RV 536 Konsert a-moll

Konsert for 2 oboer, 2 trompeter, 2 fløyter, 2 fioliner, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 556 Konsert C-dur – "Per la solennita di San Lorenzo".

Konsert for 2 oboer, 2 horn, 2 fagotter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 573 Konsert F-dur – tapt.

To konserter for blokkfløyte, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 441 Konsert c-moll
  • RV 442 Konsert F-dur

Konsert for fløyte, obo, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 103 Konsert g-moll

Tre konserter for fløyte, obo, fiolin, fagott og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 94 Konsert D-dur
  • RV 101 Konsert G-dur – relatert til RV 437.
  • RV 105 Konsert g-moll

Konsert for fløyte, obo, fiolin, eller 3 fioliner, fagott og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 95 Konsert D-dur – "La pastorella".

Konsert for fløyte, obo, 2 fioliner generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 87 Konsert C-dur

Konsert for fløyte, fiolin, fagott eller cello og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 92 Konsert D-dur

Konsert for fløyte, 2 fioliner generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 108 Konsert a-moll

Konsert for 2 trompeter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 537 Konsert C-dur

Sju konserter for viola d'amore, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 392 Konsert D-dur
  • RV 393 Konsert d-moll
  • RV 394 Konsert d-moll
  • RV 395 Konsert d-moll
  • RV 395a Konsert d-moll
  • RV 396 Konsert A-dur – relatert til RV 744.
  • RV 397 Konsert a-moll

Konsert for viola d'amore, lutt, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 540 Konsert d-moll

Konsert for viola, 2 horn, 2 oboer, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 97 Konsert F-dur

253 konserter for fiolin, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 170 Konsert C-dur
  • RV 171 Konsert C-dur
  • RV 172 Konsert C-dur – dedikert til Pisendel.
  • RV 172a Konsert C-dur – relatert til RV 172, av tvilsom ekthet og ikke komplett.
  • RV 173 Konsert C-dur
  • RV 174 Konsert C-dur – tapt
  • RV 175 Konsert C-dur
  • RV 176 Konsert C-dur
  • RV 177 Konsert C-dur
  • RV 178 Konsert C-dur – "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone". Finnes også som obokonsert RV 449.
  • RV 179 Konsert C-dur – relatert til RV 581.
  • RV 179a Konsert C-dur – tredje sats stammer fra RV 179, ufullent
  • RV 180 Konsert C-dur – "Il piacere" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 181 Konsert C-dur
  • RV 181a Konsert C-dur – "La cetra", to satser fra RV 181, en sats fra RV 183.
  • RV 182 Konsert C-dur
  • RV 183 Konsert C-dur
  • RV 184 Konsert C-dur
  • RV 185 Konsert C-dur – "La stravaganza".
  • RV 186 Konsert C-dur
  • RV 187 Konsert C-dur
  • RV 188 Konsert C-dur
  • RV 189 Konsert C-dur
  • RV 190 Konsert C-dur
  • RV 191 Konsert C-dur
  • RV 193 Konsert C-dur – tapt
  • RV 194 Konsert C-dur
  • RV 195 Konsert C-dur – Roger #417.
  • RV 196 Konsert c-moll – "La stravaganza".
  • RV 197 Konsert c-moll
  • RV 198 Konsert c-moll
  • RV 198a Konsert c-moll – "La cetra".
  • RV 199 Konsert c-moll – "Il sospetto"
  • RV 200 Konsert c-moll – tapt
  • RV 201 Konsert c-moll
  • RV 202 Konsert c-moll
  • RV 203 Konsert D-dur
  • RV 204 Konsert D-dur – "La stravaganza".
  • RV 205 Konsert D-dur – dedikert til Pisendel.
  • RV 206 Konsert D-dur
  • RV 207 Konsert D-dur
  • RV 208 Konsert D-dur – "Grosso Mogul", transkriberad av Bach, BWV 594.
  • RV 208a Konsert D-dur
  • RV 209 Konsert D-dur
  • RV 210 Konsert D-dur – "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 211 Konsert D-dur
  • RV 212 Konsert D-dur – "fatto per la Solennita della S. Lingua di S. Antonio in Padua".
  • RV 212a Konsert D-dur
  • RV 213 Konsert D-dur
  • RV 213a Konsert D-dur – stammer fra tredje sats fra RV 213, ufullent
  • RV 214 Konsert D-dur
  • RV 215 Konsert D-dur
  • RV 216 Konsert D-dur
  • RV 217 Konsert D-dur
  • RV 218 Konsert D-dur
  • RV 219 Konsert D-dur
  • RV 220 Konsert D-dur – Roger #432/433.
  • RV 221 Konsert D-dur – "fiolino in tromba".
  • RV 222 Konsert D-dur
  • RV 223 Konsert D-dur – relatert til RV 263a og RV 762.
  • RV 224 Konsert D-dur
  • RV 224a Konsert D-dur – andre sats stammer fra RV 224.
  • RV 225 Konsert D-dur
  • RV 226 Konsert D-dur
  • RV 227 Konsert D-dur
  • RV 228 Konsert D-dur
  • RV 229 Konsert D-dur
  • RV 230 Konsert D-dur – "L'estro armonico". Bach BWV 972.
  • RV 231 Konsert D-dur
  • RV 232 Konsert D-dur
  • RV 233 Konsert D-dur
  • RV 234 Konsert D-dur – "L'inquietudine".
  • RV 235 Konsert d-moll
  • RV 236 Konsert d-moll – "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone". finnes også som en obokonsert RV 454.
  • RV 237 Konsert d-moll – dedikert til Pisendel.
  • RV 238 Konsert d-moll – "La cetra".
  • RV 239 Konsert d-moll
  • RV 240 Konsert d-moll
  • RV 241 Konsert d-moll
  • RV 242 Konsert d-moll – "Per Pisendel" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 243 Konsert d-moll – "con fiolino senza cantin", for fiolin uten E-streng.
  • RV 244 Konsert d-moll
  • RV 245 Konsert d-moll
  • RV 246 Konsert d-moll
  • RV 247 Konsert d-moll
  • RV 248 Konsert d-moll
  • RV 249 Konsert d-moll – "La stravaganza".
  • RV 250 Konsert B-dur
  • RV 251 Konsert B-dur
  • RV 252 Konsert B-dur
  • RV 253 Konsert Ess-dur – "La tempesta di mare" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 254 Konsert B-dur
  • RV 255 Konsert B-dur – tapt
  • RV 256 Konsert B-dur – "Il ritiro"
  • RV 257 Konsert B-dur
  • RV 258 Konsert B-dur
  • RV 259 Konsert B-dur
  • RV 260 Konsert B-dur
  • RV 261 Konsert B-dur
  • RV 262 Konsert B-dur
  • RV 263 Konsert E-dur
  • RV 263a Konsert E-dur – "La cetra".
  • RV 264 Konsert E-dur
  • RV 265 Konsert E-dur – "L'estro armonico". Bach BWV 976.
  • RV 266 Konsert E-dur
  • RV 267 Konsert E-dur
  • RV 268 Konsert E-dur
  • RV 269 Konsert E-dur – "Spring" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 270 Konsert E-dur – "Il ruposo – Per il Santissimo Natale".
  • RV 270a Konsert E-dur – Different 2nd movement fra RV 270; ufullent
  • RV 271 Konsert E-dur – "L'amoroso".
  • RV 272 Konsert e-moll – Av J.A. Hasse; fjernet fra listen og flyttet til Anh. 64 og 64a.
  • RV 273 Konsert e-moll
  • RV 274 Konsert e-moll
  • RV 275 Konsert e-moll – Roger #432/433.
  • RV 275a Konsert e-moll – relatert til RV 430
  • RV 276 Konsert e-moll – Roger #188.
  • RV 277 Konsert e-moll – "Il favorito".
  • RV 278 Konsert e-moll
  • RV 279 Konsert e-moll – "La stravaganza".
  • RV 280 Konsert e-moll
  • RV 281 Konsert e-moll
  • RV 282 Konsert F-dur
  • RV 283 Konsert F-dur
  • RV 284 Konsert F-dur – "La stravaganza".
  • RV 285 Konsert F-dur
  • RV 285a Konsert F-dur
  • RV 286 Konsert F-dur – "Per la solennita di S. Lorenzo".
  • RV 287 Konsert F-dur
  • RV 288 Konsert F-dur
  • RV 289 Konsert F-dur
  • RV 290 Konsert F-dur – tapt.
  • RV 291 Konsert F-dur – Walsh #6 of his Op. 4.
  • RV 292 Konsert F-dur
  • RV 293 Konsert F-dur – "Höst" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 294 Konsert F-dur – "Il ritiro".
  • RV 294a Konsert F-dur
  • RV 295 Konsert F-dur
  • RV 296 Konsert F-dur
  • RV 297 Konsert f-moll – "Vikker" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 298 Konsert G-dur – "La stravaganza".
  • RV 299 Konsert G-dur – Bach BWV 973.
  • RV 300 Konsert G-dur – "La cetra".
  • RV 301 Konsert G-dur – "La stravaganza".
  • RV 302 Konsert G-dur
  • RV 303 Konsert G-dur
  • RV 304 Konsert G-dur – tapt.
  • RV 305 Konsert G-dur – tapt.
  • RV 306 Konsert G-dur
  • RV 307 Konsert G-dur
  • RV 308 Konsert G-dur
  • RV 309 Konsert G-dur – "Il mare tempestoso"; tapt.
  • RV 310 Konsert G-dur – "L'estro armonico". Bach BWV 978.
  • RV 311 Konsert G-dur – "fiolino in tromba".
  • RV 312 Konsert G-dur
  • RV 313 Konsert G-dur – "fiolino in tromba".
  • RV 314 Konsert G-dur – dedikert til Pisendel.
  • RV 314a Konsert G-dur
  • RV 315 Konsert g-moll – "Sommer" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 316 Konsert g-moll – tapt; Bach BWV 975.
  • RV 316a Konsert g-moll – "La stravaganza".
  • RV 317 Konsert g-moll
  • RV 318 Konsert g-moll
  • RV 319 Konsert g-moll
  • RV 320 Konsert g-moll – ufullent
  • RV 321 Konsert g-moll
  • RV 322 Konsert g-moll – ufullent
  • RV 323 Konsert g-moll
  • RV 324 Konsert g-moll
  • RV 325 Konsert g-moll
  • RV 326 Konsert g-moll
  • RV 327 Konsert g-moll
  • RV 328 Konsert g-moll
  • RV 329 Konsert g-moll
  • RV 330 Konsert g-moll
  • RV 331 Konsert g-moll
  • RV 332 Konsert g-moll – "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 333 Konsert g-moll
  • RV 334 Konsert g-moll – "La cetra", relatert til RV 460.
  • RV 335 Konsert A-dur – Walsh #435; relatert til RV 518, men av tvilsom ekthet.
  • RV 335a Konsert A-dur – "Il rosegnuolo" andre sats skiller seg fra RV 335.
  • RV 336 Konsert A-dur
  • RV 337 Konsert A-dur – tapt.
  • RV 338 Konsert A-dur – Walsh #454 tilskrevet J. Meck flyttet til Anh. 65.
  • RV 339 Konsert A-dur
  • RV 340 Konsert A-dur
  • RV 341 Konsert A-dur
  • RV 342 Konsert A-dur
  • RV 343 Konsert A-dur – Scordatura fiolin.
  • RV 344 Konsert A-dur
  • RV 345 Konsert A-dur – "La cetra".
  • RV 346 Konsert A-dur
  • RV 347 Konsert A-dur – "La stravaganza".
  • RV 348 Konsert A-dur – "La cetra". Scordatura for fiolin.
  • RV 349 Konsert A-dur
  • RV 350 Konsert A-dur
  • RV 351 Konsert A-dur – tapt.
  • RV 352 Konsert A-dur
  • RV 353 Konsert A-dur
  • RV 354 Konsert a-moll
  • RV 355 Konsert a-moll – Av tvilsom ekthet
  • RV 356 Konsert a-moll – "L'estro armonico".
  • RV 357 Konsert a-moll – "La stravaganza".
  • RV 358 Konsert a-moll – "La cetra".
  • RV 359 Konsert B-dur – "La cetra".
  • RV 360 Konsert B-dur – ufullent
  • RV 361 Konsert B-dur
  • RV 362 Konsert B-dur – "La caccia" fra "Il cimento dell'armonia e dell'invensjone".
  • RV 363 Konsert B-dur – "Il cornetto da posta".
  • RV 364 Konsert B-dur – Roger #432/433.
  • RV 364a Konsert B-dur – andre sats skiller seg fra RV 364
  • RV 365 Konsert B-dur
  • RV 366 Konsert B-dur – "Il Carbonelli".
  • RV 367 Konsert B-dur
  • RV 368 Konsert B-dur
  • RV 369 Konsert B-dur
  • RV 370 Konsert B-dur
  • RV 371 Konsert B-dur
  • RV 372 Konsert B-dur
  • RV 373 Konsert B-dur
  • RV 374 Konsert B-dur
  • RV 375 Konsert B-dur
  • RV 376 Konsert B-dur
  • RV 377 Konsert B-dur
  • RV 378 Konsert B-dur – ufullent
  • RV 379 Konsert B-dur
  • RV 380 Konsert B-dur
  • RV 381 Konsert B-dur – relatert til RV 528 og RV 383a; Bach BWV 980.
  • RV 382 Konsert B-dur
  • RV 383 Konsert B-dur
  • RV 383a Konsert B-dur – "La stravaganza". relatert til RV 381 og
  • RV 528. 2nd og 3rd Movements closely – relatert til RV 383.
  • RV 384 Konsert h-moll
  • RV 385 Konsert h-moll
  • RV 386 Konsert h-moll
  • RV 387 Konsert h-moll
  • RV 388 Konsert h-moll
  • RV 389 Konsert h-moll
  • RV 390 Konsert h-moll
  • RV 391 Konsert h-moll – "La cetra". .
  • RV 742 Konsert D-dur – fragment.
  • RV 743 Konsert f-moll tapt.
  • RV 744 Konsert A-dur – fragment, bare første og andre sats
  • RV 745 Konsert B-dur – fragment; bare tredje sats.
  • RV 752 Konsert D-dur tapt.
  • RV 761 Konsert c-moll – relatert til RV 201.
  • RV 762 Konsert E-dur – relatert til RV 223.
  • RV 763 Konsert A-dur – "L'ottavina", relatert til RV 353.
  • RV 768 Konsert A-dur – relatert til RV 396.
  • RV 769 Konsert d-moll – relatert til RV 393.
  • RV 770 Konsert d-moll – relatert til RV 395.
  • RV 771 Konsert c-moll – ufullent
  • RV 772 Konsert D-dur – ufullent
  • RV 773 Konsert F-dur – ufullent

Tre konserter for fiolin, dobbel strykeorkester og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 581 Konsert C-dur – "Per la S.S. Assuzione di Maria Vergine". relatert til RV 179.
  • RV 582 Konsert D-dur – "Per la S.S. Assuzione di Maria Vergine".
  • RV 583 Konsert B-dur Scordatura fiolin.

Konsert for fiolin, cello all'Inglese, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 546 Konsert A-dur

To konserter for fiolin, cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 544 Konsert F-dur – "Il proteo o sia il mondo al rovescio", relatert til RV 572.
  • RV 547 Konsert B-dur

Konsert for fiolin, 2 celloer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 561 Konsert C-dur

To konserter for fiolin, obo, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 543 Konsert F-dur – relatert til RV 139.
  • RV 548 Konsert B-dur

Konsert for fiolin, obo, 2 fløyter, 2 oboer, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 576 Konsert g-moll – dedikert til the Princen av Sachsen.

Konsert for fiolin, obo, chalumeau, 3 viole all'Inglese, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 579 Konsert B-dur – "Konsert funebre"

Konsert for fiolin, 2 oboer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 563 Konsert D-dur

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 horn, fagott, cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 569 Konsert F-dur – cello bare i tredje sats.

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 horn, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 568 Konsert F-dur

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 horn, cello, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 571 Konsert F-dur – relatert til RV 99.

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 horn, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 562 Konsert D-dur

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 horn, timpani, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 562a Konsert D-dur – andre sats stammer fra RV 562.

Konsert for fiolin, 2 oboer, 2 fløyter, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 577 Konsert g-moll – for orkestern i Dresden.

Fire konserter for fiolin, orgel, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 541 Konsert d-moll
  • RV 542 Konsert F-dur
  • RV 766 Konsert c-moll – relatert til RV 510.
  • RV 767 Konsert F-dur – relatert til RV 765.

Konsert for fiolin, orgel (eller fiolin), cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 554a Konsert C-dur – samme som RV 554 ned cello istället for obo.

Konsert for fiolin, orgel (eller fiolin), obo, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 554 Konsert C-dur

Konsert for fiolin, 2 trombone da caccia, 2 oboer, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 574 Konsert F-dur – dedikert til Pisendel.

28 konserter for 2 fioliner, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 505 Konsert C-dur
  • RV 506 Konsert C-dur
  • RV 507 Konsert C-dur
  • RV 508 Konsert C-dur
  • RV 509 Konsert c-moll
  • RV 510 Konsert c-moll
  • RV 511 Konsert D-dur
  • RV 512 Konsert D-dur
  • RV 513 Konsert D-dur – Witvogel #48.
  • RV 514 Konsert d-moll
  • RV 515 Konsert Ess-dur
  • RV 516 Konsert G-dur
  • RV 517 Konsert g-moll
  • RV 518 Konsert A-dur – relatert til RV 355.
  • RV 519 Konsert A-dur – "L'estro armonico".
  • RV 520 Konsert A-dur – ufullent
  • RV 521 Konsert A-dur
  • RV 522 Konsert a-moll – "L'estro armonico". Bach BWV 593.
  • RV 523 Konsert a-moll
  • RV 524 Konsert B-dur
  • RV 525 Konsert B-dur
  • RV 526 Konsert B-dur – ufullent
  • RV 527 Konsert B-dur
  • RV 528 Konsert B-dur – relatert til RV 381 og RV 383a.
  • RV 529 Konsert B-dur
  • RV 530 Konsert B-dur – "La cetra".
  • RV 764 Konsert B-dur – relatert til RV 548.
  • RV 765 Konsert F-dur – relatert til RV 767 og RV 515.

To konserter for 2 fioliner, cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 565 Konsert d-moll – "L'estro armonico". Bach BWV 596.
  • RV 578 Konsert g-moll – "L'estro armonico".

To konserter for 2 fioliner, 2 celloer, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 564 Konsert D-dur
  • RV 575 Konsert G-dur

Konsert for 2 fioliner, 2 oboer eller fagotter, 2 fløyter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 557 Konsert C-dur

Konsert for 2 fioliner, 2 oboer, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 564a Konsert D-dur – anonym versjon of RV 564.

Konsert for 2 fioliner, 2 orgel, dobbel strykeorkester og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 584 Konsert F-dur – ufullent

Konsert for 2 fioliner, 2 fløyter, 2 oboer, fagott, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 566 Konsert d-moll

Konsert for 2 fioliner in tromba marina, 2 fløyter, 2 trompeter, 2 mandoliner, 2 chalumeaux, 2 teorber, cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 558 Konsert C-dur – "com molto stromenti".

Konsert for 3 fioliner, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 551 Konsert F-dur

Konsert for 3 fioliner og cello eller fløyte, obo, fiolin og fagott og[rediger | rediger kilde]

  • B-dur
  • RV 90 Konsert D-dur – relatert til RV 428; ned titeln "Il gardellino".

Konsert for 3 fioliner, obo, 2 fløyter, 2 viole all'Inglese, chalumeau, 2 celloer, 2 cembali, 2 trompeter, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 555 Konsert C-dur – 2 trompeter i tredje sats enbart.

Tre konserter for 4 fioliner, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 549 Konsert D-dur – "L'estro armonico".
  • RV 550 Konsert e-moll – "L'estro armonico".
  • RV 553 Konsert B-dur

Konsert for fiolin (echo), 3 fioliner, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 552 Konsert A-dur

To konserter for 4 fioliner, cello, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 567 Konsert F-dur – "L'estro armonico".
  • RV 580 Konsert h-moll – "L'estro armonico". Bach BWV 1065.

Konsert for 4 fioliner, 4 fløyter, 3 celloer, orgel, dobbelt strykeorkester og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 585 Konsert A-dur

Operaer[rediger | rediger kilde]

Operaer sortert etter komposisjonsår. Se også: Liste over operaer av Antonio Vivaldi.

Symfonier[rediger | rediger kilde]

17 symfonier for strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 111a Symfoni C-dur – andre sats fra RV 111 og relatert til Symfoni fra operan "Il Giustino" RV 717.
  • RV 112 Symfoni C-dur
  • RV 116 Symfoni C-dur
  • RV 122 Symfoni D-dur
  • RV 125 Symfoni D-dur – ufullent
  • RV 131 Symfoni E-dur
  • RV 132 Symfoni E-dur – ikke autentisk.
  • RV 135 Symfoni F-dur
  • RV 137 Symfoni F-dur
  • RV 140 Symfoni F-dur
  • RV 146 Symfoni G-dur
  • RV 147 Symfoni G-dur
  • RV 148 Symfoni G-dur – senere flyttet til Anh. 68 av Ryom.
  • RV 149 Symfoni G-dur
  • RV 162 Symfoni B-dur
  • RV 168 Symfoni h-moll
  • RV 169 Symfoni h-moll

To symfonier for fiolin, strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 192 Symfoni C-dur
  • RV 192a Symfoni C-dur – ufullent

Symfoni for okänd instrumentasjon[rediger | rediger kilde]

  • RV 741 Symfoni C-dur – tapt.

Sonater[rediger | rediger kilde]

Sonate for strykere og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 130 sonate Ess-dur "Santo Sepolcro".

Ti sonater for cello og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 38 sonate d-moll – tapt.
  • RV 39 sonate Ess-dur
  • RV 40 sonate e-moll
  • RV 41 sonate F-dur
  • RV 42 sonate g-moll
  • RV 43 sonate A-dur
  • RV 44 sonate a-moll
  • RV 45 sonate B-dur
  • RV 46 sonate B-dur
  • RV 47 sonate B-dur

Fire sonater for fløyte og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 48 sonate C-dur
  • RV 49 sonate d-moll
  • RV 50 sonate e-moll
  • RV 51 sonate g-moll

Sonate for fløyte, fiolin og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 84 sonate D-dur

Seks sonater for musette, vielle, fløyte (blokkfløyte), obo eller fiolin og generalbass (ikke autentisk)[rediger | rediger kilde]

  • RV 54 sonate C-dur – "Il pastor fido".
  • RV 55 sonate C-dur – "Il pastor fido".
  • RV 56 sonate C-dur – "Il pastor fido".
  • RV 57 sonate G-dur – "Il pastor fido".
  • RV 58 sonate g-moll – "Il pastor fido".
  • RV 59 sonate A-dur – "Il pastor fido".

Sonate for obo og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 53 sonate c-moll

Sonate for 2 oboer og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 81 sonate g-moll

Sonate for fløyte(?) og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 52 sonate F-dur

Sonate for 2 fløyter og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 80 sonate G-dur

42 sonater for fiolin og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 1 sonate A-dur
  • RV 2 sonate C-dur – relatert til andre og fjerde sats i RV 4.
  • RV 3 sonate C-dur
  • RV 4 sonate C-dur – ufullent, relatert til RV 2.
  • RV 5 sonate c-moll
  • RV 6 sonate c-moll – dedikert til Pisendel.
  • RV 7 sonate c-moll – ufullent
  • RV 7a sonate
  • RV 8 sonate c-moll
  • RV 9 sonate D-dur
  • RV 10 sonate D-dur
  • RV 11 sonate D-dur – ufullent
  • RV 12 sonate d-moll
  • RV 13 sonate d-moll – ikke autentisk.
  • RV 14 sonate d-moll
  • RV 15 sonate d-moll
  • RV 16 sonate e-moll
  • RV 17 sonate e-moll – ufullent, relatert til RV 17a in Manchester.
  • RV 17a sonate e-moll – komplett versjon av RV 17
  • RV 20 sonate F-dur
  • RV 21 sonate f-moll
  • RV 22 sonate G-dur
  • RV 23 sonate G-dur
  • RV 24 sonate G-dur – ikke autentisk
  • RV 25 sonate G-dur
  • RV 26 sonate g-moll
  • RV 27 sonate g-moll
  • RV 28 sonate g-moll
  • RV 29 sonate A-dur
  • RV 31 sonate A-dur
  • RV 32 sonate a-moll
  • RV 34 sonate B-dur
  • RV 36 sonate h-moll
  • RV 37 sonate h-moll – ufullent
  • RV 754 sonate C-dur – relatert til RV 4.
  • RV 755 sonate D-dur – relatert til RV 11.
  • RV 756 sonate Ess-dur
  • RV 757 sonate g-moll – relatert til RV 28.
  • RV 758 sonate A-dur – relatert til RV 746 og RV 29.
  • RV 759 sonate B-dur – relatert til RV 34.
  • RV 760 sonate h-moll – relatert til RV 37.
  • RV 776 sonate G-dur

Sonate for fiolin, cello og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 83 sonate c-moll

Sonate for fiolin, obo, obligat orgel, chalumeau ad lib og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 779 sonate C-dur

25 sonater for 2 fioliner og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 18 sonate F-dur
  • RV 19 sonate F-dur – dedikert til Pisendel.
  • RV 30 sonate A-dur
  • RV 33 sonate B-dur
  • RV 35 sonate h-moll
  • RV 60 sonate C-dur
  • RV 61 sonate C-dur
  • RV 62 sonate D-dur
  • RV 63 sonate d-moll – basert på variasjoner på "La Folia"
  • RV 64 sonate d-moll
  • RV 65 sonate Ess-dur
  • RV 66 sonate E-dur
  • RV 67 sonate e-moll
  • RV 68 sonate F-dur
  • RV 69 sonate F-dur
  • RV 70 sonate F-dur
  • RV 71 sonate g-moll
  • RV 72 sonate g-moll
  • RV 73 sonate g-moll
  • RV 74 sonate g-moll
  • RV 75 sonate A-dur
  • RV 76 sonate B-dur
  • RV 77 sonate g-moll
  • RV 78 sonate B-dur
  • RV 79 sonate h-moll

Triosonate for blokkfløyte, fagott og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 86 Triosonate a-moll

To triosonater for fiolin, lutt og generalbass[rediger | rediger kilde]

  • RV 82 Triosonate C-dur
  • RV 85 Triosonate g-moll

Sakral musikk[rediger | rediger kilde]

  • Missa Sacrum, RV 586 (av tvilsom ekthet)
  • Kyrie, RV 587
  • Gloria, RV 588
  • Gloria, RV 589
  • Gloria, RV 590 (tapt)
  • Credo, RV 591
  • Credo, RV 592 (av tvilsom ekthet)
  • Domine ad adiuvandum me, RV 593
  • Dixit Dominus, RV 594
  • Dixit Dominus, RV 595 ("di Praga")
  • Confetibor, tibi Domine, RV 596
  • Beatus vir, RV 597
  • Beatus vir, RV 598
  • Beatus vir, RV 599 (tapt)
  • Laudate pueri Dominum, RV 600
  • Laudate pueri Dominum, RV 601
  • Laudate pueri Dominum, RV 602
  • Laudate pueri Dominum, RV 603
  • In exitu Israel, RV 604
  • Credidi propter quod, RV 605 (nu RV Anh. 35b)
  • Laudate Dominum, RV 606
  • Laetatus sum, RV 607
  • Nisi Dominus, RV 608
  • Lauda Jerusalem, RV 609
  • Magnificat, RV 610/610a/610b/611
  • Deus Tuorum Militum, RV 612
  • Gaude Mater Ecclesia, RV 613
  • Laudate Dominum, RV 614 (av tvilsom ekthet)
  • Regina coeli, RV 615 (ufullent)
  • Salve Regina, RV 616
  • Salve Regina, RV 617
  • Salve Regina, RV 618
  • Salve Regina, RV 619 (tapt)
  • Sanctorum Meritis, RV 620
  • Stabat Mater, RV 621
  • Te Deum, RV 622 (tapt)
  • Canta in Prato, Ride in Monte, RV 623 – må ikke forveksles med RV 636, som er "Canta in Prato, Ride in Fonte"
  • Carae Rosae Respirate, RV 624 – ufullent uten rekonstruksjon av den forkomna second fiolin- og violastämman
  • Clarae, Stellae, RV 625
  • In Furore Iustissimae Irae, RV 626
  • In Turbate Mare, RV 627
  • Invicti Bellate, RV 628 (ufullent, men rekonstruert og innspilt av Academia Montis Regalis)
  • Longe Mala, Umbrae, Terrores, RV 629 – må ikke forveksles med RV 640, som er en lignende motett med samme tekst, men for ett annat mål.
  • Nulla in Mundo Pax Sincera, RV 630
  • O Qui Coeli Terraque Serenitas, RV 631
  • Sum in Medio Tempestatum, RV 632
  • Vestro Principi Divino, RV 633
  • Vos Aurae per Montes, RV 634
  • Introduzione al Dixit (RV 595) "Ascende Laeta," RV 635
  • Introduzione al Dixit (RV 594?) "Canta in Prato, Ride in Fonte," RV 636 – må ikke forveksles med RV 623, som er "Canta in Prato, Ride in Monte"
  • Introduzione ad un Gloria "Cur sagittas," RV 637 – det verk som skulle følge denne introduksjon er med stor sannsynlighet ett Gloria in B? (RV 590), som trolig er tapt
  • Introduzione al Miserere "Filiae Maestae Jerusalem," RV 638
  • Introduzione al Gloria (RV 588) "Jubilate o amoeni chori," RV 639 – Introduksjonsmotett som har tre satser infogade i Gloria (RV 588).
  • Introduzione al Gloria (RV 589) "Longe Mala, Umbrae, Terrores," RV 640 —
  • Introduzione al Miserere "Non in pratis," RV 641
  • Introduzione al Gloria (RV 589) "Ostro Picta," RV 642
  • Oratorio Moyses Deus Pharaonis, RV 643 (tapt)
  • Oratorio Juditha triumphans, RV 644
  • Oratorio L'adorazione delli tre re magi al bambino Gesu, RV 645 (tapt)
  • Confetibor, tibi domine, RV 789 – manuskript funnet i skadet stand
  • Beatus Vir, RV 795
  • Magnificat, RV 797 (tapt)
  • Nisi Dominus, RV 803
  • Salve Regina, RV 804 (tapt)
  • Dixit Dominus, RV 807