Liste over øyer i Estland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over øyer i Estland . Det finnes 1521 øyer. Dette er ikke en komplett øyer.

Største øyer[rediger | rediger kilde]

Largest islands of Estonia
# Navn Areal (km²) Beliggenhet
1. Saaremaa 2671 Vest-Estlands skjærgård
2. Hiiumaa 989 Vest-Estlands skjærgård
3. Muhu 198 Vest-Estlands skjærgård
4. Vormsi 93 Vest-Estlands skjærgård
5. Kassari 19.3 Vest-Estlands skjærgård 1)
6. Naissaar 18.6 Finskebukten
7. Kihnu 16.4 Rigabukten
8. Väike-Pakri 12.9 Finskebukten
9. Suur-Pakri 11.6 Finskebukten
10. Ruhnu 11.4 Rigabukten

1) Kassari blir noen ganger regnet som en del av Hiiumaa.


Innhold
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

A[rediger | rediger kilde]

AbrukaAdralaidAegna (Wulf) – AhelaidAherahu (Atla) – AherahuAhessäärAhtraAksiAllirahu (Kõiguste)Allirahu (Pihtla) (Väike-Prangli) – AllirahuAlluAlumine VaikaAnekäbrudAnkrurahuAnnilaid (Anõlaid) – AntsulaiudAnulaidAuklaiust

E[rediger | rediger kilde]

EerikukiviEerikulaidElmrahuEsirahu

G[rediger | rediger kilde]

Gretagrund

H[rediger | rediger kilde]

HanemaaHanerahuHanikatsi laidHaraHarilaid, utenfor Vormsi – Harilaid, utenfor Saaremaa – HärjakareHärjamaaHeinlaid (Kõiguste laht)Heinlaid (Väinameri)Hellamaa rahuHiiumaa (Dagö) – HobulaidHõralaidHülgelaidHülgerahu

I[rediger | rediger kilde]

ImutilaidInnarahu

J[rediger | rediger kilde]

Juksirahu

K[rediger | rediger kilde]

KadakalaidKaevatsi laidKahtla laidKajakarahuKäkimaaKäkirahuKakralaidKakrarahuKarirahuKassariKasselaidKeri (Kokskär) – Keskmine VaikaKesselaidKihnu (Kynö) – KitselaidKoerakuivKõinastuKoipsiKõrgelaidKõrksaarKõverlaidKreenholmKriimi laidKräsuliKuivarahuKülalaidKullilaidKullipankKüllisäärKumariKungliKunnati laidKuradisäärKurgurahu

L[rediger | rediger kilde]

LaasirahuLaiduLäkumätasLangekareLeemetikareLiiaLiisiLiivakariLinnusitamaaLoonalaidLuigerahu

M[rediger | rediger kilde]

MaakrirahuManilaidMardirahuMaturahuMihklirahuMohniMondelaidMuhu (Moon) – MunaderahuMunasaarMustarahuMustpankMustpank (Vaika)

N[rediger | rediger kilde]

NabralaidNaissaar (Nargö) – Naistekivi maaNinalaidNoogimaaNootamaaNosurahu

O[rediger | rediger kilde]

ÖakseOitmaOjurahuÖörahuOrikalaidOsmussaar (Odensholm)

P[rediger | rediger kilde]

PaelaidPakri Islands (Rågöarna) – PakulaidPapilaidPapirahuPasilaidPedassaarPihanasuPihlakarePihlalaidPiirissaarPikknasvPiskumadalPõdvalaidPõiksäärPrangli (Vrangö) – PühadekarePuhtulaidPuningalaid

R[rediger | rediger kilde]

RammuRannasitikRiinurahuRistlaidRohurahuRohusi saarRooglaidRuhnu (Runö) – RukkirahuRusulaid

S[rediger | rediger kilde]

Saare otsSaaremaa (Ösel) – Saarnaki laidSalavaSangelaidSeasaarSelglaidSepasitikSillalaidSipelgarahuSitakareSokulaidSõmeriSorguSuuregi laidSuurepoldiSuurlaidSuur-Pakri (Västerö) – Suurrahu

T[rediger | rediger kilde]

Taguküla laidTäkulaidTäkunasvTarjaTauksiTelveTiirlooTondirahuTondisaar

U[rediger | rediger kilde]

UdrikulaidUhtju saarUhtju saaredÜlemine Vaika islandUlkkariUmalakotidUmbluUrverahuUuluti laidUus-Nootamaa

V[rediger | rediger kilde]

VahaseVahelmisrahuVaika islandsVäike-PihlakareVäike-TulpeVäike-Pakri (Österö) – VaindlooValgerahuVareslaid (Käina Bay)Vareslaid (Väinameri)VaresrahuVasikakuivVasikalaidVassiklaidVesilooVesitükimaaVesitükimaa isletsViirekareViirelaidVilsandiVissulaidVohilaidVõilaidVõrgukareVormsi (Ormsö)

Se også[rediger | rediger kilde]