Kategoridiskusjon:Trondheims geografi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva skal delene av byen hete?[rediger kilde]

I artiklene om de områdene Trondheimsfolk deler byen i brukes betegnelsene bebyggelse, boligområde, boligstrøk, bydel, distrikt, drabantby, forstad, område, sted og tettsted.

Det finnes fem administrative bydeler, som er mye større enn de områdene som er omtalt i artiklene i denne kategorien. Bydel er vel ikke noe god betegnelse i og med at de fem administrative delene kalles bydel. På den annen side er det riktig å bruke de betgnelsene byens innbyggere selv bruker, så det er en avveining.

Dere som kjenner Trondheim godt: Kunne de områdene som er egentlige drabantbyer kalles det, de områdene som ligger i den tette byen kalles strøk, de boligområdene som ligger i den ytre, spredte byen og ikke er drabantby kalles f.eks. boligstrøk, mens de områdene som ligger for seg selv og er egentlige tettsteder kunne kalles så? I samme runde kunne man standardisere innledningen slik at det tilstrebes å begynne med «X er et/en Y i Trondheim kommune ...» og at det alltid brukes en betegnelse som kan lenkes til en artikkel? Helge Høifødt 8. feb 2009 kl. 12:23 (CET)