Jorge Esteban González

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jorge Esteban González
Født20. juni 1966Rediger på Wikidata (57 år)
BeskjeftigelseKatolsk prest (1992–), katolsk biskop (2020–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetArgentina

Jorge Esteban González (født 20. juni 1966 i La Plata i Argentina) er en argentinsk katolsk geistlig og hjelpebiskop i La Plata.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Jorge Esteban González ble presteviet for erkebispedømmet La Plata den 7. desember 1992 av erkebiskop Carlos Walter Galán Barry.[1]

I tillegg til oppgaver i sjelesorgen, tok han videreførende studier ved Det pavelige gregorianske universitet en grad i åndelig teologi. Han var da professor ved det teologiske institutt i La Plata og ved bispedømmeseminaret. Han ledet erkebispedømmets kommunikasjonskommisjon, var medlem av rådet for dannelse for det permanente diakonat, og var dekan. Jorge Esteban González er tilknyttet Schönstatt-Institut Diözesanpriester og var åndelig rådgiver for kvinnelige ungdommer i Schönstattbevegelsen i Argentina fra 2007 til 2018. Da han ble utnevnt til hjelpebiskop, var han generalvikar for erkebispedømmet og kannik ved katedralen i La Plata. Han var også medlem av Presterådet og leder av presteutdanningsteamet.[1]

Biskop i La Plata[rediger | rediger kilde]

Pave Frans utnevnte ham til titulærbiskop av Halaesa og hjelpebiskop i La Plata den 5. juni 2020.[1] Erkebiskopen av La Plata, Víctor Manuel Fernández, ordinerte ham til biskop den 15. september samme år. Medkonsekratorer var emeritert erkebiskop av Bahía Blanca, Guillermo Garlatti, biskopen av Mar del Plata, Gabriel Antonio Mestre, og Alberto Germán Bochatey OSA, hjelpebiskop i La Plata.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Nomina di Ausiliare di La Plata (Argentina)». Tägliches Bulletin (italiensk). Presseamt des Heiligen Stuhls. 5. juni 2020. Besøkt 5. juni 2020. 
  2. ^ gonzj, lest 14. januar 2024