John Sandstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Sandstrøm
Født9. juli 1948Rediger på Wikidata (75 år)
BeskjeftigelsePsykolog (–2005) Rediger på Wikidata
Akademisk gradCand.psychol. (1978)
NasjonalitetNorge
Dømt forKorrupsjon[1]
DomUbetinget fengsel[2]

John Georg Sandstrøm (født 9. juli 1948) er en norsk tidligere psykolog. Han ble i 2006 fratatt autorisasjonen av Statens helsetilsyn.[3]

Sandstrøm ble utdannet cand.psychol. i 1978. Hans første arbeidssted var Vindern psykiatriske klinikk. Etter det var han ansatt ved Ullevål universitetssykehus og Rikshospitalet, før han ble ansatt ved Oslo kretsfengsel. Etter det startet han egen praksis.[4] I mai 2000 vakte han oppsikt med sin opptreden i debattprogrammet «Sentrum» på TV2, der han på direkten konfronterte en mann som hadde tatt en hel barnehage som gisler i Hjelmeland i Rogaland.

Sandstrøm ble i 2005 fratatt autorisasjonen til å arbeide som psykolog og ble senere dømt for korrupsjon. Dette har blant annet samband med at Dagens Næringsliv i 2006 avslørte det var uregelmessigheter knyttet til ekspertuttalelser Sandstrøm hadde gitt i forbindelse med rettssaker.[5] Sandstrøm ble senere dømt til to og et halv års fengsel for disse forhold.[6] Statens helsetilsyn begrunnet tilbakekallelsen av hans autorisasjon med at han er funnet «uegnet til å utøve yrket som psykolog på en forsvarlig måte».

Referanser[rediger | rediger kilde]