John Bright (bibelforsker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Bright
Født25. sep. 1908Rediger på Wikidata
Chattanooga[1]
Død26. mars 1995Rediger på Wikidata (86 år)
Richmond
BeskjeftigelseHistoriker, teolog, bibelforsker Rediger på Wikidata
Utdannet vedUnion Presbyterian Seminary
Presbyterian College
NasjonalitetUSA

John Bright (født 25. september i Chattanooga i Tennessee, død 26. mars 1995 i Richmond i Virginia)[2] var en amerikansk bibelforsker, forfatter av flere betydningsfulle bøker, inkludert den innflytelsesrike History of Israel (1959), for øyeblikket i sin fjerde utgave.

Bright var tett tilknyttet den amerikanske skole av bibelkritikk som ble fremmet av William F. Albright, og som søkte å forene arkeologi som et forsvar for påliteligheten av Bibelen som historisk kilde, særlig de første bøkene i Det gamle testamente.

Bright var professor emeritus av hebraisk og tolkning av Det gamle testamente ved Union Theological Seminary i Richmond. Hans 35 år lange karriere der begynte i 1940 og ble avbrutt bare av hans tjeneste som militærprest under den andre verdenskrig. Han ble pensjonist i 1975, men fortsatte som forfatter. Han hadde to sønner, Charles C. og Robert N. Hans hustru døde i 1985.

Hans navn må ikke forveksles med John Bright (1811–1889), engelsk radikal-liberal politiker som satt i den engelske underhuset.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Library of Congress[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Obituary: Dr. John Bright, 86, A Biblical Historian». The New York Times. 1. april 1995