Jakop Janssønn Hauan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jakop Janssønn Hauan
Jakop Janssønn på scenen i 2018
Foto: Tore Sætre
Født11. juli 1986Rediger på Wikidata (37 år)
Tromsø
BeskjeftigelseJazzmusiker, komponist Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorges musikkhøgskole
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentSlagverk[1]
Nettstedhttp://jakopjanssonn.com

Jakop Filip Janssønn Hauan (født 11. juli 1986 i Tromsø) er en norsk jazzmusiker (trommer og elektronikk).[2]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hauan er en ung fremadstormende trommeslager, og ble utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo (2011), med en bachelorgrad i utøvende trommer og jazzimprovisasjon. Han har turnert og spilt på en rekke konserter i Norge, Europa og Afrika i band som Halles Komet, Johan Lindvall Trio, Zarathustra, Northern Arc, IAmSound, Papirfly (Hanne Kalleberg Kvartett) og har deltatt i konkurranser Jazzintro i band Kanel Re:kilde og "Hanne Kalleberg Kvartett" og fikk andre plass i "Nõmme jazz internasjonale ungdom konkurranse, Jazz artist 2010".[3]

Hauan samarbeider innenfor duo AvantGong med Jørn Øien, hvor de prøver å skape lydlandskap, melodier og tilknytning ved hjelp av synther, trommer, elektronikk med utgangspunkt fri musikk og verdensmusikk. Resultatet er musikalske ideer der lyden smelter sammen til friitt improviserte uttrykk som groover og variert lydmessig gjennom en strøm av fascinerende lyd bilder. Inspirert av musikk og kultur fra hele verden. Elektronika, støy, jazz og improvisatorisk musikk, duoen søker å skape et særegent lydbilde.

Hauan er en av initiativtakerne bak Lillesalen Konsertserie. Arrangementet som siden høsten 2014 har funnet sted i "Lillesalen" på Chateau Neuf, og har som mål å være en scene for dyktige jazzmusikere. Ifølge arrangørene, er de blant de få som setter søkelyset utelukkende på denne musikken.[2]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med Morten Halle
I kvartetten Papirfly

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.jolsterjazz.com/Jazz-p--J-lst-2018.html; arkiveringsdato: 12. oktober 2018; arkiv-URL: https://web.archive.org/web/20181012140338/https://www.jolsterjazz.com/Jazz-p--J-lst-2018.html.
  2. ^ a b Karlsen, Tia. «Tar jazzarven videre». Universitas. Besøkt 23. november 2013. 
  3. ^ «Jazzstudentenes eksamensfestival». Norges musikkhøgskole. Arkivert fra originalen 2. november 2013. Besøkt 23. november 2013. 
  4. ^ Helgheim, Roald. «Jazz på norsk papirfly». Dagsavisen. Arkivert fra originalen 4. november 2013. Besøkt 23. november 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]