Ja til kontanter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ja til kontanter
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer917612900
Stiftet5. august 2016
LandNorge
AdresseRamsrudvegen 3
Nettstedwww.jatilkontanter.no (no)

JA til kontanter er en norsk interesseorganisasjon, stiftet i 2016 med det formål å forsvare kontanters rolle som tvungent betalingsmiddel[1] i Norge. Hans Christian Færden og Stortingsrepresentant Jørund Rytman fremsto som organisasjonens talsmenn; Asbjørn Mitusch var også blant disse frem til han forlot organisasjonen i 2016.[2] Kim René Hamre er ny fungerende leder for den nasjonale organisasjonen fra og med januar 2022.

Organisasjonen JA til kontanter, hadde per 2022 58 800 medlemmer i sin Facebook gruppe med samme navn.

Argumentasjon[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen hevder at kontanter er viktig for det norske samfunnet og at hvis de fjernes vil det gå utover personvernhensyn, de eldre og barns forståelse av pengers verdi. I tillegg fremholder organisasjonen at kontanter er en nødvendig sekundærløsning så lenge kortterminaler og lignende kan slutte å fungere. Derfor mener organisasjonen at kontanter også må beholdes av samfunnsikkerhetsmessige hensyn[3]

Styret per 20. januar 2022[rediger | rediger kilde]

Navn Tittel
Kim René Hamre Konstituert leder
Joakim Olsen Saunes Styremedlem
Vegard Rydh Styremedlem

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lov om Norges Bank og pengevesenet mv. (sentralbankloven) - Kapittel III. Betalingsmidler - Lovdata». lovdata.no. Besøkt 14. august 2016. 
  2. ^ «Ja til kontanter – Store norske leksikon». Store norske leksikon. Besøkt 2. januar 2017. 
  3. ^ «- Norges raskest voksende folkebevegelse». www.jatilkontanter.no. Arkivert fra originalen 15. august 2016. Besøkt 14. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]