I Can Only Imagine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I Can Only Imagine
Generell informasjon
GenreDramafilm
Utgivelsesår2018
NasjonalitetUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Erwin, Andrew Erwin Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Kevin Downes, Mickey Liddell, Raymond Harris
Foran kamera
MedvirkendeMadeline Carroll, Trace Adkins, Priscilla Shirer, Cloris Leachman, Dennis Quaid, Tanya Clarke Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapMission Pictures International Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lionsgate Films
Roadside Attractions
Premiere(r)16. mars 2018 (USA)[1]
10. august 2018 (Storbritannia)
10. august 2018 (Sverige)[2]
Eksterne lenker

I Can Only Imagine er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2018, basert på historien bak det amerikanske bandet MercyMe og dets sang «I Can Only Imagine», som var den mest solgte kristne sangen i USA noensinne.[3]

I Can Only Imagine ble publisert i USA den 16. mars 2018.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

10 år gamle Bart Millard bor sammen med sin mor og voldelige far Arthur i Texas. En dag sender moren ham til en sommerleir, hvor Arthur møter Shannon. Da han kommer tilbake fra leiren, oppdager Bart at moren hans har forlatt dem. Han konfronterer sin far, som benekter at hans voldsutøvelse var årsaken til at hun forlot dem. Flere år senere, på videregående, er Bart og Shannon kjærester. Bart spiller fotball for å glede faren sin, men han blir skadet og ødelegger begge anklene sine, og dette avslutter fotball-karrieren hans.

Det eneste valgfaget ved skolen hans som fremdeles har ledig plass er musikk, så Bart melder seg motvillig på. I begynnelsen får Bart oppgaver som lydtekniker. Men når en regissør hører ham synge får Bart hovedrollen i en skoleoppsetning av Oklahoma! Bart gir en imponerende forestilling, men forteller ikke faren sin om dette. Kort tid senere kollapser Arthur plutselig av smerte, og oppdager at han har kreft. Men han skjuler dette for sønnen sin. Bart blir med i et kristent band som trenger en ny sanger, og overbeviser den kristne musikkprodusenten Scott Brickell til å styre bandet deres, og sikre en spillejobb i Nashville. Bart inviterer Shannon på turné med bandet, og blir forvirret når hun nekter å være med.

Når Bart er hjemme en tur hevder faren hans at han har blitt kristen, men Bart er skeptisk og nekter å tilgi faren sin. Bart reiser sin vei i irritasjon. I sinne og fortvilelse ødelegger faren sin gamle Jeep, som han tidligere hadde bedt Bart om å hjelpe til med å reparere. Når Bart oppdager farens kreftdiagnose, vender han tilbake til faren sin. Han tilgir til slutt faren sin for hans tidligere oppførsel, men Arthur dør snart av sykdommen sin. Etter Arthurs begravelse blir Bart med i bandet igjen, og filmen følger deretter hvordan han skriver sangen «I Can Only Imagine» som bandet forsøker å få offentliggjort.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Box Office Mojo, «I Can Only Imagine», verkets språk engelsk, besøkt 23. august 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Svensk Filmdatabas, «I Can Only Imagine», verkets språk svensk, besøkt 23. august 2020[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Patrick Ryan (14. desember 2019). «How did 'I Can Only Imagine' become the biggest Christian hit ever (and inspire a movie)?» (engelsk). USA Today. Arkivert fra originalen 23. august 2020. Besøkt 23. august 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]