Hardbass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hardbass eller hard bass er en sjanger av elektronisk musikk fra Russland.[1]

Hardbass stammer fra St. Petersburg og Kaliningrad i begynnelsen av 2000-tallet som en russisk variant av Hard house, og har siden spredt seg til blant annet Europa.[1] Populære hardcore produsenter inkluderer Hard Bass School, DJ Blyatman, uamee, apartje, Gobnik McBlyat, Davai og XS Project.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Hardbass er en musikksjanger med røtter i St. Petersburg. Stilen oppstod da russiske DJ's og musikkartister begynte å spille Powerstomp, Pumping house, Scouse house, Hard house og lignende. I Russland, på begynnelsen av 2000-tallet, utviklet Hardbass seg fra begynnelsen. I de tidlige stadiene av stilen ble musikken spilt med andre russiske pumper og elektro på klubber og i musikkalbum som kunne kjøpes på blant annet CD og kassett. Stilen endret seg litt, men grunnlaget ble holdt ganske så sent som i 2010. Etter den store spredningen av såkalte memesWeb om Hardbass og en stor bølge av nye artister som prøvde å etterligne stilen har i perioden 2015 - endret noen seg. Noen kjører fortsatt som før, og andre henger på den nye varianten av sjangeren.

Hardbass i modern tid[rediger | rediger kilde]

I dag, etter bølgen av popularitet av Hardbass på Web og blant lyttere i Vest og andre Regioner av verden utenfor Øst-Europa, flere nye artister har dukket opp. I løpet av den moderne tiden i Hardbass historien har flere av de nye artistene brutt seg ut i markedet ved å prøve å etterligne stilen i den formen den var ca. 2006-2012. De siste årene har elementer av Hardstyle og Rapping blitt mer vanlige. Selv artister som har eksistert i lang tid har begynt å tilpasse seg det nye klimaet. En mulig grunn er at mange av de nye lytterne står fast for den moderne typen Hardbass og ønsker å lytte til den typen sjanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Russia's Hard Bass Scene is Completely Insane». Noisey VICE. Besøkt 11. mars 2018.