Fuzz (filmfond)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Firmalogo

Fuzz AS er et regionalt filmfond[1], opprettet i 2006 og heleid av Bergen kommune, som finansierer driften av selskapet sammen med fylkeskommuneneVestlandet; Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Fuzz AS toppfinansierer kinofilmer (spillefilmer og kinodokumentarer), tv-serier og videospill med både privat og offentlig kapital.

Styreleder i Fuzz AS er Tom Remlov (også teatersjef på Riksteatret). Styrets nestleder er Tonje Trandum Woll (Head of Procurement Drilling & Completion i Statoil, og i styret representant for Fondet av 1949 for Bergens handelsstand). Øvrige styremedlemmer er Åsmund Bjørndal Heen (leder Treasury og Kapitalforvaltning i Sparebanken Vest), Elisabeth Halvorsen (direktør på Bergen Kino), og Thorstein Leif Selvik (finansrådgiver og partner i Artesia Capital DA).

Fuzz AS´ administrasjon består av daglig leder Lars Leegaard Marøy og økonomi- og administrasjonssjef Olav Mellgren. Fondets formål[2] er å generere aktivitet i film og videospillbransjen på Vestlandet, samt avkastning til fondets investorer. Administrasjonen innstiller, og styret beslutter saker som omhandler investering av fondets kapital, hvor fondets regelverk[3] legges til grunn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regionale filmfond
  2. ^ «Fondets formål». Arkivert fra originalen 19. juni 2015. Besøkt 3. september 2013. 
  3. ^ «Regelverk». Arkivert fra originalen 19. juni 2015. Besøkt 3. september 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]