Friluftsmuseet i Schleswig Holstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Friluftsmuseet i Schleswig Holstein
Åpnet1965
Kart
Friluftsmuseet i Schleswig Holstein
54°16′31″N 10°04′44″Ø
Nettstedhttp://www.freilichtmuseum-sh.de

Porthuset

Friluftsmuseet Schleswig-Holstein (på tysk Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum) er et større friluftsmuseum, i landsbyen Molfsee rett sør for Kiel. Museet har 70 gjenoppbygde og restaurerte bygninger fra forskjellige deler av Slesvig-Holstein på et cirka 60 hektar stor område. Friluftsmuseet åpnet i 1965 og har årlig ca 160.000 besøkende. Museet anses for det største frilandsmuseum i det nordlige Tyskland. Siden januar 2013 er friluftsmuseet en avdeling av landsmuseene på Gottorp Slot.

Arealet er oppdelt etter geografiske områder: Angel, Nordfrisland og Ditmarsken. Museets samling omfatter bygninger fra både (Syd-)Schleswig og Holstein.

Den eldste bygningen er en prestegård fra det østlige Holstein fra 1569. Der er gårder av ulike typer på museet, som den store haubarg fra VitsvortEjdersted, saksergården, enlengede jyske gårde, men også husmannsplasser og små fiskerhus. Ut over dette er det vind- og vannmøller, et gammelt meieri, et landapotek og tallrike driftsbygninger og redskaper fra tidligere perioder.

Billeder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]