Fairy Tail

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Fairy Tail (japansk: フェアリーテイル Fearī Teiru) Er en japansk manga, og senere anime-serie av Hiro Mashima. Det har vært trykket i Weekly Shonen Magazine siden 23. august 2006. Enkelte kapitler blir samlet og utgitt av forlaget Kodansha, med 20 kapitler utgitt per mars 2010. Serien finner sted i en annen verden kalt Fiore. I denne verdenen er magi noe helt dagligdags, som brukes og selges overalt. Men det er de som spesialiserer seg på å bruke evnene sine, og de blir kalt magikere. I denne verdenen er det mange guilder, klubber som magikere danner og samles i for å dele informasjon og ta jobber som vanlige folk ber dem gjøre med magien sin.

Historien begynner med at tenåringsjenta Lucy tilfeldigvis møter Natsu Dragneel og hans følgesvenn Happy. Lucy er en begynnende magiker, og ønsker sterkt å melde seg inn i en guild, og det er spesielt en hun har sett seg ut: Fairy Tail, en av de mektigste guildene i landet. Under noen merkelige omstendigheter finner hun ut at Natsu faktisk også er magiker, og at han er medlem i Fairy Tail. Han spør om hun vil være med han tilbake og melde seg inn, noe hun med glede blir med på. Slik starter eventyrene deres, og de møter flere og flere.

Spill[rediger | rediger kilde]

Et spill for PlayStation Portable med tittelen Fairy Tail: Portable Guild ble lansert under 2009 Tokyo Game Show. Spillet blir utviklet av Konami og er planlagt lansert den 3. juni 2010. Et spill for DS, kalt Fairy Tail Gekito Mado Shikkesen, vil bli utgitt 22. juli 2010.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

I Japan ble det femte nummeret av Fairy Tail rangert som det sjuende beste på en liste over topp-ti manga-serier, og Fairy Tail fikk samme plassering etter utgivelsen av det sjette nummeret. Den vant også i 2009 Kodansha Manga Award for «Shonen Manga», og har vunnet en japansk bransjepris 2009 for beste komedie-manga i 2009.

Se den engelske siden for utdypende informasjon.