Ed Sheeran

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Verifiserbarhet: Denne sidens fremstilling lar seg ikke verifisere. Dette impliserer ofte at det er nødvendig å sette på kilder og referanser for å få et startpunkt for informasjonssøk. Det har gått mer enn to uker siden siden ble merket.
Ed Sheeran
Ed Sheeran
Født 17. februar 1991
Framlingham, England
Yrke Musiker
Nasjonalitet Britisk
Sjanger Pop, Folk, Hiphop
Instrument Gitar
Aktive år 2005–
Plateselskap Asylum Records

Edward Christopher Sheeran, eller Ed Sheeran, (født 17. februar 1991) er en engelsk sanger og låtskriver. Han var oppvokst i Framlingham, Suffolk, og flyttet til London i 2008 for å satse på musikken. Tidlig i 2011 ga Sheeran ut en langvarig avspilling, No. 5 Collaborations Project, som vekket oppmerksomhet hos både Elton John og Jamie Foxx. Da signerte han med Asylum Records. Og hans album + som kom ut i 2011, som inneholder blant annet låtene «The A team» og «Lego House», som fikk femdobbelt platina i Storbritannia. I 2012 vant han to BRIT Awards for Best British Male og Best British Breakthrough. «The A team» vant Ivor Novello Award for Best Song Musically and Lyrically. Hans andre album, x, ble sluppet 23 juni 2014.

I 2012 begynte Sheeran å bli kjent i USA. Han ble også med på Taylor Swifts album red, og har skrevet sanger for boybandet One Direction, blant annet «Little Things». «The A team» var nominert til Song of the YearGrammy Awards 2013, og han sang med Elton John under seremonien.