Diskusjon:Statsvitenskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg jobber akkurat nå med en artikkel om internasjonal politikk. Kunne noen andre ta seg av DENNE artikkelen: Liberalisme (internasjonal politikk). Artikkelen finnes både på engelsk:

http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_international_relations_theory

og på dansk: http://da.wikipedia.org/wiki/Liberalisme_%28international_politik%29

--Oddeivind 19. okt 2007 kl. 17:27 (CEST)

Fjernet tekst som kanskje kan gjenbrukes[rediger kilde]

Essaypreget original forskning (drodling), men ikke uten relevans:

I noen land er staten mer involvert i folks dagligliv, den private sfære, enn i andre. Statsvitere er opptatt av å se på omfanget av statens aktivitet, på hvilke måter staten er involvert og hvorfor staten er involvert. Med "staten" menes både den lovgivende, den utøvende (og dens apparat) og den dømmende makt. Den statlige makt og innflytelse som kommer til uttrykk gjennom presse og kringkasting er også av interesse å se nærmere på for statsvitere. Videre er det av interesse å se nærmere på statens engasjement i det private næringslivet i et land, herunder ulike økonomiske, politiske og kulturelle støtteordninger og -erklæringer av mer eller mindre systematisk art. Det kan her være av interesse å undersøke og diagnostisere avvik mellom uttalte politiske målsetninger på den ene side og implementeringen, altså iverksettingen, av de tiltak som anses nødvendig for å nå det målet man sier at man har, på den annen side.
Det er også av interesse for statsvitere å se nærmere på omfanget av trygderettigheter i et land. Hvorfor har noen land rause trygdeordninger mens andre land ikke har det? Er land med rause trygdeordninger mer populære å flytte til eller fra enn land som ikke har det? Hvorfor? Hvorfor ikke? Begge deler er like interessante spørsmål. For å finne svaret på slike spørsmål er det antakelig nødvendig med kvalitativ metode.

--Vennlig hilsen Erik d.y. 2. mai 2020 kl. 00:38 (CEST)[svar]