Diskusjon:Liste over tidligere britiske kolonier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg kanke

se anna enn at denne lista langtfra er fullstendig?

Palestina?

Kypros?

for bare å nevne 2.

bestehexer tøgrim 2006-03-14

Hvor er det blitt av USA?[rediger kilde]

Var ikke USA en tidligere britisk koloni?

Så hvorfor er ikke den på dene lista? Kai500

Om U.S.A. var eller ikke var en britisk koloni kan diskuteres. Opprøret mot England/britene toppet seg i 1773 ved the Boston Tea Party, og mange av kolonistene i Nord-Amerika ønsket selvstyre. Uavhengighetserklæringen kom i 1776, da var det 13 stater eller kolonier i Nord-Amerika. Les mer om dette under USA. Mitt poeng er at U.S.A. oppsto etter at de 13 koloniene var oppgitt. Du kan teknisk sett regne de fleste av disse 13 som "tidligere britiske kolonier. TorSch 30. jan 2009 kl. 04:41 (CET)
Taadaa! jeg har forandret en smule på listen (og driti fullstendig i ymse merkelige underkolonier, foreks. i india, canada, sør-afrika, australia og hvordan disse koloniene har blitt til, jeg har bare notert tidligste delen av kolonien og når den ikke lenger var britiskstyrt (domionene så er det brukt Westministertrakaten istedet). Ljalvik 30. jan 2009 kl. 06:19 (CET)

Hummer og kanari[rediger kilde]

Det står en del hummer og kanari på denne listen. Er det meningen den skal dekke nåværende stater (og selvstyrte territorier) som en gang har vært under britisk kontroll, eller skal listen nevne alle britiske kolonier under skiftende navn og organiseringer og alle territorier britene har okkupert og kontrollert? Synes det er pussig at både Windwardøyene, Leewardøyene og de enkelte øyene som er blitt selvstendige stater alle nevnes. Samtidig er ikke de enkelte koloniene som ble til Canada, Australia og Sør-Afrika tatt med. Datoene for når Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika sluttet å være kolonier burde også forsvares, 1931 synes kanskje noe sent. Videre var noen av territoriene i Stillehavet kolonier under Australia og New Zealand, heller enn Storbritannia, og den overgangen skjedde vel før 1931 i en del tilfeller. Listen virker tilfeldig sammensatt. Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 6. sep 2012 kl. 17:00 (CEST)