Diskusjon:Lillestrøm Sportsklubb/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oppdatering[rediger kilde]

Jeg kan visst ikke redigere denne artikkelen. Skjønner ikke dette kildekode-styret. Uff, uff.

Men noen som kan redigere artikkelen bør oppdatere malen nederst på siden. Andrelaget til Lillestrøm spiller i år i avdeling 1 istedet for avdeling 2. Putt inn denne


Oliver Occean[rediger kilde]

Spiller ikke Oliver på Lillestrøm nå? --Ariakas 10. des 2005 kl.16:49 (UTC)

Er da rimelig sikker på at han er australsk og ikke amerikansk? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.239.36.96 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Stemmer at han er australsk, og det er ordnet nå. Beagle84 28. apr 2006 kl.11:44 (UTC)

Her er oppdatert spillerstall for 2008 med draktnummere: 1 Otto Fredrikson 2 Steinar Pedersen 4 Eirik Bertheussen 5 John Anders Bjørkøy 7 Espen Søgård 8 Martin Husár 9 Vidar Riseth 10 Bjørn Helge Riise 11 Magnus Myklebust 12 Lars Ivar Moldskred 13 Frode Kippe 14 Simen Brenne 15 Marius Johnsen 17 Jon Midttun Lie 18 Arild Sundgot 19 Ciise Abshir 20 Markus Kiesenebner 21 Karim Essediri 22 Lasse Bergan Foss 23 Pål Steffen Andresen 24 Tore Andreas Gundersen 25 Khaled Mouelhi 30 Olivier Occean

Otto fredrikson som nummer 26 er jo helt på bærtur!

Antall medlemmer 3200 Antall lag 1 lag med profesjonelle spillere, 39 lag med amatører eller yngre spillere.

Klubbens valgte leder Per Mathisen Konst. konsernsjef Svein Asmyhr Manager Jan Åge Fjørtoft Markedsdirektør Robert Lauritsen Daglig leder Frank Grønlund Markedskonsulent Gard Hauge, Håvard S. Nordlie Sportssjef / trener 1 Tom Nordlie Spillerutvikler / trener 2 Svein Cato Bakkemo / Erland Johnsen

Jeg sleit i et kvarter med draktene så jeg får overlate dette til proffene ;)

Jeg har et par bilder fra kampen mot Bodø/Glimt i 9. runde med et par spillere fra LSK, men har problemer med å identifisere de. Jeg kan sende/laste opp et par bilder om noen kan identifisere de (kontakt med på brukerdisk). Mvh Røed (d · en) 2. jun 2008 kl. 23:36 (CEST)

Bandy? Ski? Håndball? Friidrett? Skøyter? Futsal?[rediger kilde]

Jeg har latt meg fortelle at LSK har drevet med bandy, skiløping, håndball, friidrett og skøyter (Geir Karlstad er visstnok æresmedlem), samt at Lillestrøm Futsal egentlig er Lillestrøm SK Futsal. Denne artikkelen er til og med kategorisert som bandyklubb. Men den sier ikke noe om en eneste idrett annet enn fotball.

Jeg har et {{snever}}-merke her, altså ... don't make me use it! :) — the Sidhekin (d) 22. nov 2008 kl. 20:49 (CET)

Hadde vært fint om noen kunne skrive noe om Lillestrøm Futsal i denne artikkelen. LSK er en sportsklubb, ikke bare en fotballklubb. AlexanderKruseBerg 23. nov 2008 kl. 16:17 (CET)

Muligens bør vi ha en egen artikkel for Lillestrøm Sportsklubb (fotball), så kan denne ta for seg historien til Lillestrøm Sportsklubb og nevne alle "avdelingene. Lillestrøm Sportsklubb har en lang historie med mange former for idrett, det er trist at fotballen skal stjele denne artikkelen. Harry Wad 23. nov 2008 kl. 16:24 (CET)
Artikkelen blir snever uten Skøytegruppa i LSK, Bandygruppa, Håndball, Boksing, Ski, Ishockey, Orientering, Damefotball og Futsal. Som kuriositeter kan vel nevnes deres Syklubb (1928 - 60-årene) og sangkoret «Vårbløyta».
Artikkelen vi har i dag er ikke om Lillestrøm Sportsklubb, men om fotballaget. Harry Wad 23. nov 2008 kl. 16:40 (CET)
Jeg ser tre veier videre:
  1. Artikkelen skrives om til å omhandle sportsklubben med fotballaget.
  2. Artikkelen flyttes til Lillestrøm Sportsklubb (fotball), og en ny artikkel skrives her om selve sportsklubben med andre aktiviteter.
  3. Vi anerkjenner at fotballaktivitetene er klart best kjent, lar artikkelen fortsatt handle om det, og oppretter Lillestrøm Sportsklubb (idrettslag), Lillestrøm Sportsklubb (andre aktiviteter) eller noe i den dur.
Alternativ 1 er det tryggeste å starte med – enklere hvis vi senere skulle ombestemme oss – men hvis vi blir enige om 2 eller 3, tipper jeg det er å foretrekke. Selv heller jeg til 3, siden jeg bestemt ikke melder meg frivillig til å fikse alle lenkene hit. :) — the Sidhekin (d) 23. nov 2008 kl. 18:17 (CET)
Mener vel også alternativ 3 er best, Lillestrøm Sportsklubb (idrettslag) kan ta omhandle det som mankerer. Harry Wad 23. nov 2008 kl. 19:52 (CET)

Hvis alt. 1 skal brukes bør det gjøres som FC Lyn Oslo med Lyn Ski (i dette tilfelle LSK Futsal) nevnt kort i bunnen av artikkelen. Dersom Futsal blir like stort som Ishockey i Norge, kan man bruke alt. 2 slik som Vålerengens Idrettsforening som har linker videre til Vålerenga Fotball (Lillestrøm Fotball) og Vålerenga Ishockey (Lillestrøm Futsal). Men foreløpig vil det sikreste være å velge alt. 1, evt. flytte alt annet enn fotball midlertidig til Lillestrøm Sportsklubb (idrettslag) som alt. 3 antyder... lil2mas 30. nov 2008 kl. 21:59 (CET)

Dette handler ikke bare om futsal og fotball – bandy, skøyter, håndball, friidrett etc bør også med – ellers trekker jeg frem {{snever}} igjen ...
Hvorfor «midlertidig», forresten? Hvis det er en dårlig løsning på lang sikt, er det vel ikke noe bedre løsning på kort sikt? :-\ — the Sidhekin (d) 30. nov 2008 kl. 23:06 (CET)
Nei, brukte bare futsal som et eksempel, ettersom det er den idretten som har de beste forutsetningene til å bli notabel nok til å ha en egen artikkel. Per dags dato er det kun fotball som er det, derfor må de andre idrettene beskrives i idrettslag-artikkelen... Når en idrett blir notabel nok kan det lages en egen artikkel, futsal som bandy. Skjønner du nå hva jeg mente med midlertidig? lil2mas 1. des 2008 kl. 00:52 (CET)
Okay. Vel, ja og nei. Bandy er på mange måter nærmere (resultater fra NM i bandy 1951, anyone?) – og det er ikke idretten som eventuelt blir notabel, men heller laget. Men ellers tror jeg jeg er på linje. Jeg hadde bare ikke valgt det ordet – i den forstand at det ikke nødvendigvis er endelig, er alt her «midlertidig». :) — the Sidhekin (d) 1. des 2008 kl. 01:37 (CET)

Hårreisende struktur på artikkelen[rediger kilde]

At spillerstallen til et av norges beste fotballag skal få like stor plass som et nystartet lag som spiller på laveste nivå i en idrett med minimalt med aktive lag er ingenting annet enn hårreisende. Om dette laget skal bli omtalt i en artikkel om LSK, må eliteserielaget i fotball skilles ut som egen artikkel. 3s 30. nov 2008 kl. 19:45 (CET)

Det var en slik utskillelse vi diskuterte i seksjonen over, men så var det bare Alexander, Harry og jeg som virket interessert. :-\ Siden du nå later til å ha fattet interesse for spørsmålet, anbefales du å ta en titt på den diskusjonen. :) — the Sidhekin (d) 30. nov 2008 kl. 19:52 (CET)
Har sett på diskusjonen, og tonen i diskusjonen har aldri vært at dette futsallaget skulle fremstå som likeverdige med eliteserielaget, noe de gjør nå. Futsallaget tar like stor plass i introen, og spillerstallen bryter opp det som står om eliteserielaget. Det blir heller ikke informert om at 1. div er laveste nivå for NFF-futsal. 3s 30. nov 2008 kl. 19:56 (CET)
Fælt så negativ vi var her i dag da? Synes ikke det er så gale at futsal-laget virker likeverdig med fotballaget jeg. Og om du leser f.eks "historien" til LSK, så kan du se at det meste dreier seg om fotballaget. I mine øyne er det ikke futsal-laget som tar for stor plass, heller at artikkelen om LSK som fotballag er for liten. Men du står fritt til å ordne hele siden, da alle har mulighet til det.Ola Eriksen 30. nov 2008 kl. 20:02 (CET)
Enig, det blir rart å på denne måten sidestille et fotballag som har fem seriemesterskap og fem norgesmesterskap med en nystartet futsal-avdeling (uten meritter, og i en langt mindre idrett). Jeg foreslår at man heller nevner futsallaget helt kort nederst i artikkelen med to-tre setninger (hvis man kan finne pålitelige kilder, så klart). —Kjetil_r 30. nov 2008 kl. 20:09 (CET)
Ja, helt enig. Er jo ikke sikkert laget forblir i 1. divisjon, ifølge fotball.no er det 63 lag i 1.divisjon. Sikkert for å la de fleste lagene stille likt før videre oppdeling. Men, jeg har hvertfall re-strukturert artikkelen slik at den er delt opp i to deler, en for fotballaget og en for futsallaget Er unødvendig å skrive fotball på 7 av seksjonene når det kun finnes 9 seksjoner! lil2mas 30. nov 2008 kl. 22:49 (CET)

Ser at det står at man mangler kilder på spillerstallen til futsallaget. Skal jeg henvise til en kopi av spillerlistene som er sendt inn til NFF da eller? AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 20:15 (CET)

Hvis spillerlistene er offentlig tilgjengelige (enten i trykt form eller på nett) kan man henvise til dem, ja. Men spillerlistene bør da inneholde alt som hevdes i artikkelen (navn, nummer, posisjon og nasjonalitet). —Kjetil_r 30. nov 2008 kl. 20:35 (CET)
I spillerlistene til NFF står bare navn og fødselsdato. I dommerkortene til NFF vil draknummerene stå. Hvorfor man skal ljuge om sin egen nasjonalitet vet jeg ikke:S..AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 20:53 (CET)
Poenget er at når vi på Wikipedia oppgir nasjonaliteten og posisjonen på spillerne skal det være mulig for leserne å verifisere informasjonen et annet sted. Hvis denne informasjonen ikke er publisert andre steder kan vi ikke skrive om det på Wikipedia. —Kjetil_r 30. nov 2008 kl. 21:30 (CET)
Det skjønner jeg. Men: Er en facebook side godt nok og hvis man er født i et annet land enn norge, men har bodd her i mange år, hvilken nasjonalitet har man da? Btw lsk.no skal nok snart få info om nummer, navn, nasjonalitet og posisjon på siden deres. AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 21:34 (CET)
Nasjonalitet = Statsborgerskap Se f.eks. på Ardian Gashi, Hassan El Fakiri, Aram Khalili, osv.. lil2mas 30. nov 2008 kl. 22:04 (CET)
  • Artikkelen ser kjempe bra ut nå. Takk til lil2mas. Jeg lurer på en ting? Kan jeg legge til infoboks?AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 23:05 (CET)
Jeg har fjernet spillerstallen for futsallaget og gjort avsnittet til en plass der man kan føre opp andre idretter som drives i idrettslaget. At et lag med spillere som har erfaring fra juniornivå skal få så stor plass i denne artikkelen som det ble lagt opp til henger ikke på greip. Laget er ikke notabelt i seg selv (Jfr. WP:S) og da er ikke en slik snikinnføring på sin plass. Nå blir laget nevnt, og det får være nok. Personlig mener jeg det er alt for mye for et nyetablert lag. Infoboks er ikke på sin plass. 3s 30. nov 2008 kl. 23:24 (CET)
Vel! Alle spillerene på Lillestrøm SK Futsal har spilt Futsal i et par år! Grunnen til at laget er nyetablert er fordi serien er ny. LSK ville melde på et lag, og hørte med oss(vi på laget), om vi ville representere dem i NFF. AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 23:30 (CET)
Hva med litt tålmodighet fra begge sider her? (Fete typer og utropstegn er generelt dårlige tegn i en konflikt.) Sov på det til i morgen – med komplett mangel på bandy og skøyter er artikkelen uansett dårlig; det er ikke nøye nøyaktig hvor stor plass futsal har i denne artikkelen i natt. — the Sidhekin (d) 30. nov 2008 kl. 23:39 (CET)
Tolmodighet er alltid på sin plass, men saken her er at noen forsøker å overkjøre WPs konsensus på at dette ikke er et notabelt lag med å snikinnføre det her. Infobokser, spillerstall o.l. gir inntrykk av at dette er noe annet enn det er, nemlig et helt nyopprettet lag, som er påmeldt i den laveste divisjonen for denne fotballgrenen. Når personen som gjør dette i tilleg vil vise til en Facebookside som referanser, er det åpenbart at dette ikke er noe som bør inn på Wikipedia. Jeg mener vi kan strekke oss til å nevne laget med en setning eller to, om vi samtidig nevner bandylag og andre ting som måtte være der, men når man kjører inn infobokser o.l. går det alt for langt. Hva med juniorlaget? Eller B-laget? Disse lagene har faktisk gjort noe mer enn bare å melde seg på en serie, så om vi åpner for dette med dette futsal laget, må vi i alle fall få inn tilsvarende for dem. 3s 30. nov 2008 kl. 23:45 (CET)
Hva har dem gjort mer enn å bare melde seg på i serie? Mange av de spillerene som er på spillerlisten til LSK her, spiller vanligvis på LSK 2. LSK har heller ikke et naturlig Junior lag, men 5 forskjellige. AlexanderKruseBerg 30. nov 2008 kl. 23:55 (CET)
Hva annet spillerne måtte gjøre eller ikke gjøre har ingen betydning for dette laget. 3s 1. des 2008 kl. 00:03 (CET)
Nå skjønte jeg ikke helt hva du mente? AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 00:04 (CET)
Laget kunne bestått av bare landslagsspillere uten at det hadde gjort laget notabelt. Laget har ikke gjort noe annet enn å melde seg på en åpen serie, og det er ikke notabelt. 3s 1. des 2008 kl. 00:07 (CET)
Aha? Men altså. Nå vet jeg ikke om det er du som bestemmer hva som er notabelt eller ei? Vil folk lese om Lillestrøm SK Futsal, så er det vel notabelt? Eller har jeg misforstått? Dette med at serien er ny skaper visst en del problemer og misforståelser. Lillestrøm SK Futsal er faktisk "A-laget" til Lillestrøm Sportsklubb i Futsal. AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 00:13 (CET)
Vi har allerede en konsensusavgjørelse på at dette laget ikke er notabelt. 3s 1. des 2008 kl. 00:14 (CET)
Ok. Da skal jeg ikke diskutere det mer. Men jeg skjønner ikke hvorfor sammenligner LSK2 og LSK Junior på lik linje som LSK Futsal? AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 00:17 (CET)
Nei, vi har en avgjørelse på at det ikke er artikkelverdig. Ordet «notabelt» kan brukes som synonym, men det er i så fall ikke relevant i denne sammenhengen: De fleste artikler har seksjoner som omhandler emner som ikke er artikkelverdige. — the Sidhekin (d) 1. des 2008 kl. 00:22 (CET)
(massiv redigeringskonflikt) Ta ting i beste mening, er du snill: Du har neppe noe belegg for «overkjøre» og «snikinnføre». Det er flere av oss som har bedt AlexanderKruseBerg om å legge dette inn i denne artikkelen, og det er faktisk flere av oss som mener det hører hjemme her (eventuelt i en artikkel om sportsklubbens aktiviteter annet enn fotball). Hva angår inntrykket, er det ingen grunn til å tro at brukeren har til hensikt å gi et feilaktig inntrykk – like lite som fotballgjengen hadde til hensikt å lage en artikkel som ga det feilaktige inntrykket at klubben drev kun med fotball. Ei heller er det noen grunn til å se skjevt på en nykommer fordi han lurer på om en Facebook-side kan brukes som referanse (det kan den forresten, i visse sammenhenger, uten at jeg skal gå god for bruken på FK Zebra og ELO-rating); om «alle kan bidra», må vi ikke vente at de skal kunne hver regel først. Og hvorfor ikke B-laget? De fleste andre lag i 2. divisjon avdeling 3 har lagoppstillinger; hvorfor skulle ikke LSK og Vikings lag også få plass her? Men denne mangelen, likesom mangelen på info om bandy, skøyter etc, er ikke AlexanderKruseBergs feil. Å legge til info om futsalaktivitetene er å ta et skritt i riktig retning. Kanskje vel langt, men i riktig retning, og så langt jeg kan bedømme, i god hensikt. — the Sidhekin (d) 1. des 2008 kl. 00:22 (CET)
Jeg fjernet den, og fjerner den igjen fordi den ikke er på sin plass i denne artikkelen. Den får dette laget til å fremstå som noe viktigere og bedre enn det det faktisk er. Et nyopprettet lag som er påmeldt i en åpen serie og har spilt et fåtall kamper. 3s 1. des 2008 kl. 16:38 (CET)
Virker som du er den eneste som ikke vil ha den der? Og hva har det å si hvor gode vi er? AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 16:42 (CET)
Nei, jeg er enig med 3s. Det som står i infoboksen kan også oppsumeres i teksten, det er såpass lite info i infoboksen at den trenger ikke være der. Om avsnittet om futsal-laget var lengre kan det være greit med en oppsummerende infoboks. — Jóna Þórunn 1. des 2008 kl. 16:45 (CET)
Også enig med 3s, futsal-laget trenger ikke egen infoboks. —Kjetil_r 1. des 2008 kl. 16:47 (CET)
Ok. Så hvis jeg skriver info, som jeg kan referere til, i avsnittet, så kan jeg opprette en infoboks?AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 16:48 (CET)
Og 3s, vi er ikke et breddefotballag! Vi er et toppfutsallag! Jeg ser du har vanskeligheter for å forstå seriesystemet, noe jeg skjønner fordi det er komplisert. Men ikke bruk det argumentet som grunn. Det blir tåpelig. AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 17:03 (CET)
I følge deres egne Facebooksider hadde dere deres første trening sammen 8. oktober i år. Dere betalte 11 000 for å melde dere på serien, og dere spiller ikke i eliteserien, men i 1. divisjon, som er den laveste divisjonen. De alle fleste av spillerne på laget går på vgs. Dette er ikke et toppfotballag, men et lag som ikke har spilt sammen i to måneder en gang. Om du mener jeg har misforstått dette, kan du jo forklare hva som er feil. Jeg begynner å bli kraftig lei av disse evige futsaldiskusjonene. Dette laget har ikke gjort noe som kvalifiserer til artikkel på Wikipedia. 3s 1. des 2008 kl. 17:11 (CET)
Nå har vi heller ikke artikkel på wikipedia, så den er grei. At Lillestrøm SK Futsal hadde sin første trening sammen 8 oktober stemmer. Men! 10 av gutta har spilt futsal sammen i 2-3 år! Ja, vi går på VGS, men er du god nok er du gammel nok. Ja vi spiller i 1 div, men det betyr ikke at vi er dårligere enn lagene i elite ligaen! Mange av futsallagene i Norge spilte en kvalifisering for å kjempe om plassene i eliteligaen. Vi var ikke en stiftet klubb på det tidspunktet, noe som var påbudt ifølge reglementet. Når Lillestrøm Sportsklubb meldte sin interesse, var det allerede for sent. Neste år vil det antaglivis være 3 nivåer, elite, 1 div og 2 div. AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 17:17 (CET)
Altså stemmer det jeg sier. Dere spiller på laveste nivå i Norge. 3s 1. des 2008 kl. 17:19 (CET)
Ja det stemmer. Men jeg håper du forsto hva jeg mente. Nivået på de forskjellige klubbene er ikke kartlagt. 63 lag spiller i 1 div. Et eksempel. Oslo City Futsal - Skeid Futsal 26-0. Begge spiller i 1 div. Neste år vil antaglivis Oslo City Futsal spille elite, mens Skeid Futsal spiller 2 div. AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 17:22 (CET)
Til 3s: Noen av futsallagene i Elite er langt dårligere enn en del av lagene i 1 div. Så selv om systemet er delt opp i forskjellige nivåer har ikke det nødvendigvis sammenheng med kvaliteten på lagene. Ettersom futsal-ligaen er såpass nystartet så vil det også føre til at enkelte lag som burde spilt Elite havnet i 1.div og omvendt. På meg virker det som at Lillestrøm SK Futsal er satsingslaget til Lillestrøm i Futsal, så det er ikke bare bare det. Et annet spørsmål. Cristiano Ronaldo var under 18 år da han kom til United, var ikke han en toppidrettsutøver? Det og sammenlikne alder med kvalitet synes jeg i dette tilfellet blir fryktelig teit. I så fall måtte vel alle gode fotball og futsalspillere vært over 25 år, noe som ikke stemmer. Og om alle gutta som spiller på laget går på VGS, så er det hvertfall en grunn til å bare ha trent sammen i to måneder. Man må være over 16 år for å melde seg på i serie/cup spill når det gjelder futsal. Hvorfor har organiserte trenere og måtte betale masse penger når man ikke kan spille i serie uansett? Da er det i mine øyne like greit å være et kompis-lag som velger å ta futsalen seriøst, først når laget har mulighet til det. Som betyr i det alle spillerene er over 16 år. Muligens derfor laget er så sent etablert, ikke vet jeg. Uansett synes jeg du ( 3s ) dømmer dette laget uten og selv ha veldig klare bevis/fakta. Om laget fortjener sin egen Wikipedia-artikkel er en helt annen sak som jeg vil la noen andre bedømme. Ola Eriksen 2. des 2008 kl. 10:16 (CET)
  • For å unngå misforståelser: Futsal og Fotball er ikke det samme, Lillestrøm Sportsklubb er ikke bare en fotballklubb. AlexanderKruseBerg 1. des 2008 kl. 17:20 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lillestrøm Sportsklubb. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 15:17 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lillestrøm Sportsklubb. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 09:12 (CEST)[svar]