Diskusjon:Jo Benkow/Arkiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Setningen Han har angrepet tidligere statsminister Kåre Willoch... virker upassende her. Er den virkelig nødvendig, Wolfram? Ikke særlig NPOV. --Duffman 15. feb 2005 kl.22:50 (UTC)

Det er jo bare en faktaopplysning. Om du ikke synes den passer, så bare ta den ut. Men det er stort sett det han har markert seg med i den senere tid, og det er jo temmelig oppsiktsvekkende. Wolfram 15. feb 2005 kl.23:28 (UTC)
Jeg synes ikke opplysningen i seg selv er problematisk, men den kan bli litt vel dominerende når biografien er så kort. Det virker som om dette er en hovedsak i hans liv, noe det ikke er. Jeg skal prøve å forlenge artikkelen litt, så kan vi se hvordan det virker da. Cnyborg 15. feb 2005 kl.23:31 (UTC)

Denne artikkelen er tilsynelatende skrevet med artikkelen om Benkow i Norsk biografisk leksikon som hovedkilde. Den er dessverre enda et eksempel på at flere av biografiene i NBL om Høyrepolitikere er skrevet i en så sympatiserende form at de ikke fullt ut er leksikalske. Jeg tror wikipedia vil være tjent med at dette tones noe ned. Mvh --M Haugen 9. mai 2011 kl. 21:20 (CEST)[svar]

Her har du et poeng, ja. At man henviser til enkeltpersoner som kilder for karakteristikker i større grad, kan kanskje bøte på noe av dette? Erik F 9. mai 2011 kl. 21:32 (CEST)[svar]
Et annet problem med å bruke NBL som kilde er at artiklene ofte ligner så mye i oppsett at det fort blir copyvio/close paraphrasing.
  • Et eksempel:

Han gikk i sin far og farfars fotspor som fotograf og gikk i lære hos faren og hos en onkel i Stockholm.

Artikkelen

Jo fulgte i farens fotspor som fotograf, gikk i lære hos ham og hos en onkel i Stockholm.

NBL

Setningen «Tragedien ble skjellsettende i Jo Benkows liv» er i tillegg sakset direkte fra NBL. Eisfbnore 25. aug 2011 kl. 08:46 (CEST)

Omformuler dem gjerne. Erik F 25. aug 2011 kl. 10:00 (CEST)

Påstanden om flygeropplæring[rediger kilde]

De påståtte referansene begrenser seg slik:

  • Langslet skriver at "... for siden å tjenestegjøre i det norske flyvåpen (Storbritannia og Canada); ...."
  • Wold har en liste over alle som har gjort tjeneste i Little Norway, den samme listen er gjengitt i Edvard Omholt-Jensens bok om Ole Reistad og er også gjengitt i en pdf-fil tilgjengelig fra journals.fotki.com/profero/1940-1945-little-norway-c/ . Deres egen artikkel om Little Norway fastslår at treningsleiren lærte opp mye annet personell enn kun flygere, der er derfor ingen automatikk at alle som har vært ved LN er flygere! Slik kildebruk kan da umulig være nyttig for Wikipedia som seriøs opplysningsformidler?

Jeg gjentar bakgrunnen for å fjerne påstanden til å begynne med: INGEN av kildene oppgir at Benkow har fått flygeropplæring. INGEN av kildene oppgir at Benkow har fått flygeropplæring sammen med Schjødt og Riis-Johansen. Jeg fjerner derfor opplysningene igjen. 84.215.53.117 19. mai 2013 kl. 22:36 (CEST)[svar]

Kan bruker Petter Per vennligst gjøre rede for tilbakestillingen? Var det fordi den kom fra en ip? Var det noe som var utydelig i begrunnelsen over her? Pål N. (diskusjon) 19. mai 2013 kl. 22:43 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jo Benkow. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 09:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jo Benkow. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. feb. 2018 kl. 18:17 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jo Benkow. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. feb. 2021 kl. 14:11 (CET)[svar]