Diskusjon:Bøygard

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tekst til forbedring hvis noen gidder.--Telaneo (Diskusjonside) 22. nov. 2015 kl. 16:09 (CET)[svar]

Biografi[rediger kilde]

Søstrene Anita (født 1974) og Tove Bøygard (født 1966) vokste opp på et småbruk, på en fjelltopp øverst i Hallingdal, nærmere bestemt i Votndalen i Ål. Det var en høstdag i 1996, da vi raka lauv i hagen til Bestemor, at vi bestemte oss for å starte band sammen. Første utgaven av Bøygard het Lucky Muh, med hjelp fra Toves musikkvenner fra pønken spilte de kupønk, etter hvert fikk de med seg musikere som hadde hang til jazz, og det ble kujazz. Fra kujazzen gikk søstrene over til popen og et samarbeid med produsenten Leif Johansen, de dro til USA og jobbet med produsenten Jay Ferguson og til Nashville og skrev låter sammen med proffene på låtsrkiverkontorene. Mye fint ble laget, men Tove Og Anita, følte at de ikke var der de skulle være. De vi bryter tvert med alt de hadde jobbet med til da, gikk i studio i 2004 med de beste musikerne i landet og laget første plate - Belly Dream - som fikk glimrende kritikker i alle landets aviser. De spilte over 50 konserter med Belly Dream, og det var god mottagelse over alt vi kom. Så spiret det fram i Tove en trang etter å begynne å skrive låter på norsk, på dialekt, og i løpet av en måneds tid var det 20 nye låter på bordet i norsk drakt. Anita brukte litt lenger tid på å venne seg til å gjøre Bøygard på norsk, men kom sakte men sikkert etter på låtfronten. Bøygard gikk i Whorehouse Studio i Gamlebyen, et gammelt bordell som Ernst Nikolaisen har bygget om til studio, og her fikk de med seg kremlaget av musikere; Jørun Bøgeberg, Geir Sundstøl, Terje Kinn, Trond Augland, Eivind Kløverød, Bendik Foss, Erlend Gjerde og Bjørn Kvinnegard. Ved siden av musikken jobbet de begge med rusmisbrukere og prostituerte gatenært i Oslo. Tove starta på Uteseksjonen i Oslo i 1992, og har siden 1993 jobba på Sprøytebussen. Anita starta på sprøytebussen i 1998. Sprøytebussen ble etterhvert parkert og søstrene kom innomhus og delte lokaler med Feltpleien nederst i Tollbugata. Det ble mange fine møter med mange flotte personer gjennom flere år, og disse møtene har vært til stor inspirasjon i låtskrivingen. En av låtene på plata Røre Ved Deg heter Koma Heim, teksten på denne låten er en ordrett nedtegnelse av ei ung jentes telefonsamtale med mor, hvor hun ber om å få lov å komme hjem for ei natt. Også låten Røre Ved Deg er inspirert og dedikert til søstrenes venner på gata.

I 2011 ble Bøygard kjent med selveste Jonas Fjeld. Fjeld kjente til musikken til søstrene, og spurte om han kunne få produsere den nye plata. Høsten 2012 gikk de i studio for å spille inn sitt tredje album på småbruket på Skrindo i Votndalen i Ål i Hallingdal. Med til fjells hadde de Jonas Fjeld som produsent og Chatham County Line som backingband. Chatham County Line er et av verdens mest anerkjente bluegrassband fra Raleigh, North Carolina, USA. Trommevirtuosen, Eivind Kløverød, Vestfossen, og trekkspillgeniet Jo Asgeir Lie, Ål, tok også på seg fjellstøvlene og dro til gards. Intet Bøygard-album uten munnharpe, også denne gang er det Ål’s egen Bjørn «Bjødd’n» Kvinnegard som trakterer denne til det fullkomne. Albumet denne gangen er spilt inn i god gammeldags bluegrass-ånd, med vakre melodier og harmonivokal. Tekstene er fortsatt preget av hverdagsrealisme og menneskeskjebner på avveier, samt en hyllest til sommeren, kjærligheten og gamle minner.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bøygard. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jan. 2021 kl. 20:46 (CET)[svar]