Diskusjon:Arnold Juklerød

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Reformer?[rediger kilde]

Sitat fra artikkelen: «Juklerød fikk stor medieoppmerksomhet, og hans engasjement har utvilsomt medført reformer i psykiatrien.» Undres på hvordan dette rimer med virkeligheten. Jeg fikk nemlig selv samme diagnose som Juklerød: «Symptomfri sinnslidelse», i 1999. Diagnosen ble stilt etter å ha besøkt en Voksenpsykiatrisk poliklinikk, og personlig bedt om en psykiatrisk vurdering av sannhetsgehalten i innholdet av dokumenter som var unndratt offentlighet.

Dokumentene var ikke unndratt offentlighet av norske myndigheter. De var unndratt offentlighet fra ethvert parlamentarisk demokrati i EU og i EØS-land.

I et liberalt demokrati skal det være lovlig å kunne ytre seg om politiske beslutninger som foretas over ens hode, uten å stemples som «symptomfri sinnslidende», og på dette grunnlag fratas retten til å motta inntekt fra eget arbeid. ---Ranværing 26. nov 2008 kl. 01:11 (CEST)

Vi har en «kreftsvulst» i Norge, som verken er politi, «frimureri» eller psykiatri. Denne svulsten har levd sitt eget liv – uavhengig av vårt parlamentariske demokrati, og gjennomsyret vannrette organisasjons-strukturer som en ulovlig «horisontal» makt.
Gjennom sin henleggelse av en anmeldelse som er unndratt offentlighet, hevder Ålesund Politikammer at jeg er «strafferettslig utilregnelig». Ved å over (en avlyttet) telefon lese opp et brev med krav om å få vite henleggelsens grunnlag og diagnose, ble mitt hus stormet av «politi» med slagvåpen og skjold. Begrunnelsen var neppe noe annet enn å hindre innsyn.
Mine arbeidsforhold i årene etter 1990 er således blitt slettet fra offentlige dokumenter. «Forsvunnet» og ukjente er mine jobber i Nordsjøen i 1995, i Pirbygget i Trondhjem og hos Centronic Norge i 1996 og 1997. Ukjente for NAV er også mine arbeidsforhold hos private firmaer i årene forut. Faktisk ble jeg «uføretrygded» uten å vite det, den 1. mai 1989. Uten å motta trygd. Uten å informeres om avgjørelsen. Kanskje «noen» også har hemmeligholdt min utdannelse på høyskole og universitet? Offentlige instanser har begått dokumentfalsk over hele fjøla overfor min prosessfullmektig, som ikke lenger er i live.
Det var patetisk å forsøke å repetere samme «oppskrift» den 17. november d.å. ved å sende den samme grupperingen på døra mi. Det lokale Politikammeret bør vite at den samme «gjengen» tidligere prøvde å låse seg inn i mitt hus om natta med kopi av stjålet nøkkel, men mislyktes fordi låsen var skiftet ut. Dersom Politiet ikke «vet» dette, så vet Riksadvokaten det, ettersom det var han som overtok ledelsen av en irregulær gruppering som ble opprettet av Gro Harlem Brundtland for å erstatte Heimevernet, og som senere ble overtatt av «Riksen» og velsignet med hans underskrift.
Denne grupperingen ble skjult i Lund-rapporten (Inst. F nr 240), men nevnes i en bisetning. I siste utgave av Per Ståle Lønnings program «Sentrum» i 1999, hevdet Tom Thoresen (AP) at Lund-rapporten avdekket alle hel- og halvoffisielle, og/eller tilnærmet «private» hemmelige tjenester. Sidene 83-85 i denne rapporten viser at utsagnet neppe er sannferdig, og at det finnes et «non liquet», et informasjonshull, i den offentlige fremstillingen.
Både Riksadvokat Thor Axel og Politi vet også at Kong Harald fikk et brev om dette som ikke er besvart, og som nå ikke kan besvares fordi avsenderen ikke lenger er i live.
Videre er det kynisk å bruke psykiatriske pasienter til telefon-trakkasering, som ble truet med tvangsinnleggelse dersom de ikke fulgte ordre. Kanskje vet også Ålesund Politikammer at et slikt misbruk av mennesker førte til at tysk etterretning besøkte Norge for å innhente pasient-jornualer ved legekontoret i Sula kommune den 5. august 2008?
Jeg ser heller ikke hvordan min rolle som «strafferettslig utilregnelig» harmonerer med kravet om at jeg skal vitne den 1. desember i anke-saken hos en person som er politi-anmeldt for trygdemisbruk. ---Ranværing 26. nov 2008 kl. 04:26 (CEST)


Juklerøds fødested[rediger kilde]

Drangedal ligger ikke i Kragerø, det ligger i nærheten av Kragerø. Noen som kan fremskaffe riktig fødselssted? Stiangutten 8. jan 2009 kl. 10:29 (CET)'

Har funnet journalen hans på nettet nå. Han er født i Drangedal med hjemstavn Kragerø. Retter det opp nå.Stiangutten 8. jan 2009 kl. 17:44 (CET)

Rotete artikkel[rediger kilde]

Denne artikkelen var midlt sagt rotete skrevet, og dessuten som partsinnlegg for Juklerød. Har gitt den akutthjelp, men den trenger mer arbeid.85.164.196.159 7. apr 2009 kl. 15:27 (CEST)

Dersom man ikke tåler sannheten, er det ens eget problem. Ikke sannhetens. De som prøvde å hemmeligholde overgrepene mot en politisk fange – som de selv tok livet av, er part i saken.
I pressemeldingen fra Knut Rognlien av 7. september 1995, heter det i en fotnote på side 3: «Brevet fra KUF er utferdiget etter flere års påtrykk fra blant annet Trond Skaftnesmo, lærer ved Steinerskolen i Haugesund. Han har skrevet en beretning om skolesaken ...»
Artikkelen er ikke «rotete», men ukomplett, fordi skolesaken kunne belyses mer. Kanskje kunne det behøves en egen artikkel, om lovverket som gjaldt der og da (og selvfølgelig er forandret mange ganger), og om hvorfor regjeringen handlet i strid med loven.
Videre kunne det skrives noe om motivene for å legge ned skoler, hvilken politikk som ble ført, og hvilke vedtak som ble fattet av Stortinget.
I brevet fra KUF, står det: «Departementet vil som en hovedkonklusjon si at det er begått en del feiltolkninger og feilinformasjon om gjeldende rett underveis, men det er ikke noe som tyder på at saken på noe tidspunkt ville fått et annet utfall om dette ikke hadde forekommet.» Departementet brøt loven, men skulle ha viljen sin enten de brøt loven eller ikke.
Det har i inneværende Stortingsperiode pågått en rettsak der finansministeren tapte i to rettsinstanser. Hun anket ikke avgjørelsen til høyesterett. Istedet endret hun bare loven i eget favør. I Arnold Juklerøds tilfelle ble det i tillegg til lovbrudd begått et politisk drap. Gaustad mentalsykehus ble brukt som et politisk fengsel, mot en politisk fange. Der ble Juklerød til slutt også drept, av ansatte i norsk helsevesen. Ranværing 10. apr 2009 kl. 14:52 (CEST)
Det var postbestyrer Velaug Lie (ikke leger ved Gaustad) som mandag den 23. januar 1996, mellom midnatt og kl 00:30, ringte etter ambulanse. Arnold Juklerød var da blitt alvorlig syk. Vinteren kom tidlig, og kunne omdanne ham til et frossent lik. Ambulansen kom mellom kl 4:00 og 4:30, og fraktet han til Aker sykehus. Der døde han kl 8:30 den 25. januar (av hjertesvikt?). Unnlatelse i å hindre et dødsfall, er medvirkning til dødsfallet. Ranværing 12. juni 2009 kl. 20:53 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arnold Juklerød. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 16:58 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arnold Juklerød. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. aug. 2019 kl. 08:08 (CEST)[svar]