Diskusjon:A-ha

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen A-ha er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rstart-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Gjenforening 2015[rediger kilde]

Hvis bandet skal gjenforenes neste år bør artikkelen skrives om på nytt, til å reflektere at de fremdeles er aktive. Det er kanskje lurt å vente litt, til vi vet om gjenforeningen blir varig eller bare forbigående med tanke på jubileet. http://www.vg.no/rampelys/musikk/a-ha/a-ha-gjenforenes-til-sommeren/a/23349519/

Historie[rediger kilde]

Historien om a-ha startet allerede mens Magne Furhuholmen og Pål Waaktaar var 9 og 10 år gamle. De begynte da å spille sammen. Noe som ettervert resulterte i band som Black Day, Spider Empire, og Black Sapphire. På slutten av 70 - tallet dannet de to et band de tok veldig seriøst. Bandet kalte de for Bridges, og hentet inspirasjon fra progrocken og The Doors. Andre medlemmer av bandet var Harald og Jan Erik Ødegård. Bandet bestod av gitar, bass, og to gitarer. Men for å få til Doors` lyden, måtte man også ha en keyboardist. Om Magne var den som ble forvist til orgelet. Et instrument han snart lærte seg å traktere. De rakk også å gi ut et selvfinansiert album kalt "Fakkeltog" på sitt eget plateselskap Våkenatt. Men plata ble slaktet i pressen, og solgte også dårlig. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.203.231.54 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

La oss følge standardene i Wikipedia[rediger kilde]

Jeg har tilbakestilt tittelen på denne artikkelen, så den blir i tråd med standard bruk i Wikipedia. Grunnen er at feil navn-malen (til forskjell fra Feilnavn-malen) bryter med standarden i Wikipedia, og at den ikke fungerer optimalt (øverste linje overskrives delvis). For å se et eksempel på det sistnevnte, se elgooG (edit 22.11.06: den er nå korrigert). --Turbotape 19. nov 2006 kl. 16:45 (CET)

Skrive om siden[rediger kilde]

Jeg jobber på demoen på Bruker:Soundgarden/Sandkasse for og kunne se grammatikk eller skrive feilene. --Superunknown 3. jun 2008 kl. 23:45 (CEST)

Alternativ rock[rediger kilde]

Hvorfor i alle dager står A-ha merket som alternativ rock i faktaboksen og på toppen av diskusjonssiden? "Alternativ rock"-merkingen er i ferd med å gå over alle støvleskaft. Allmusic.com regner f.eks ikke a-ha som alternativ rock. De nevner opp åtte undersjangere a-ha har vært innom, der det nærmeste de kommer alternativ rock er det de kaller for "Adult Alternative Pop/ Rock", som blir noe annet igjen. Og uansett om man skulle kunne si at noe av det A-ha har gjort kan være alternativ rock, er det ikke dermed sagt at bandet kan kategoriseres som et alternativt rockeband. Willie Nelson har gitt ut en reggae-plate, uten at det gjør han til en reggaeartist av den grunn . Å putte A-ha inn i samme sjanger som The Jesus and Mary Chain, The Apples in Stereo, Kula Shaker og The Mars Volta hører jo ingen plass hjemme. 3s 5. jun 2008 kl. 16:57 (CEST)

Du har rett at a-ha allmusicguide ikke sier at de er alternativ rock men de sier at Adult Alternative Pop/Rock og Euro-Rock er subsjangere til alternativ rock og det er enklere og si at de er alternativ rock på den måten. Hvis du vil bytte det til Adult Alternative Pop/Rock kan du det men det betyr enda at bandet har noe med alternativ rock og gjøre og uansett Adult Alternative Pop/Rock har ikke sin egen artikkel og man kan enda ha alternativ rock der pågrunn av at to av sjangerne er subsjangere til alternativ rock. Engelsk wikipedia kaller de bandet alternativ rock og a-ha er en del av Alternative music WikiProject, så jeg er ikke den eneste som mener det. New Wave er også en subsjanger til alternativ rock. Willie Nelson blir sett som reggae på eng wiki. --Superunknown 5. jun 2008 kl. 23:16 (CEST)
Det er du som kaller dem det på engelsk wiki, og da tydligvis under sterke protester, siden du følte redigeringsforklaringen:"They are alternative rock. I know i come from NORWAY" var på sin plass. Jeg mener bestemt at A-ha ikke har noe som helst med alternativ rock å gjøre. Du kan ikke bare merke alle bandene du liker som alternativ rock. A-ha er et rett fram pop-rock band. Ser man på salgstall er det heller ikke mye alternativt over A-ha, da de selger i bøtter og spann. Allmusic er ikke på noen som helst måte en fasit, men det de gjør er at de nevner en del stilarter A-ha har vært innom i løpet av alle de platene de har laget. At de har slumpet innom noe alternatvi rock er sikkert riktig, men det gjør dem ikke til et alternativt rockeband. I sin egen biografi, [1], nevner de ikke noe om alternativ rock, men snakker om å erobre pop-kloden, og om lage poplåten som var 80-tallet. Høres dette ut som altrenativ rock for deg? De har også fått spellemansprisen seks ganger, i 85, 86 og 2000. I klassen pop. Ikke rock, og da ikke alternativ rock. Artikkelen her på wikipedia sier også at det er en popgruppe, både i teksten og i kategoriseringen. De er bare du som sier at det er alternativ rock. Og det er feil. Du gjorde det samme med DeLillos, og dette blir sikkert ikke siste gang. Du kan ikke holde på slik. 3s 6. jun 2008 kl. 08:38 (CEST)
Man kan ikke stole på kilder fra band. Det sier de på engelsk wikipedia. Paramore kaller seg alternativ rock men det blir ikke vedtatt for det kommer fra bandet. Jeg fikk en protest fra en bruker på engelsk wikipedia. Men etter at jeg sa at til han at allmusicguide sa at mange av sjangerne var alternativ rock har han latt det være, så nei jeg møtte ikke mange protester jeg møtte en. Det er mange brukere som er enig med at de er alternativ rock, grunnen til at jeg hvet det er at ingen har redigert det bort untatt en bruker. Men nå er han enig med meg og se Alternative music WikiProject Collaboration of the Week! der er a-ha listet opp og ingen har tatt det bort for de er enig. --Superunknown 6. jun 2008 kl. 13:53 (CEST)
Ja, mas kan man tydeligvis komme langt med. :\ - Soulkeeper 6. jun 2008 kl. 14:00 (CEST)
Hva er det neste? Beathoven under heavy metal? Noorse 6. jun 2008 kl. 14:00 (CEST)
Man kan ikke stole på kilder fra band? Hvem kan man da stole på? Jeg går ut fra at A-ha selv vet hva de holder på med. Jeg redigerer tilbake til pop-rock som det stod før du gjorde endringen til alternativ rock. Det virker som om folk er enig med meg. jeg vil også be deg om å slutte med disse ville merkingene til prosjektet ditt. 3s 6. jun 2008 kl. 14:13 (CEST)
I 1988 vant Jethro Tull en Grammy-pris i klassen for hardrock/metal. Ganske overraskende, også for bandet selv. Som svar satte de inn en annonse i britisk musikkpresse med teksten «The flute is a <heavy> metal instrument.» Blue Elf 6. jun 2008 kl. 14:19 (CEST)
Ja! La oss merke alle band med alle genre! Da blir Wikipedia mye bedre! (til de som måtte ha bruk for opplysningen: dette var ironi)- Soulkeeper 6. jun 2008 kl. 14:30 (CEST)
«Adult alternativ pop rock» er en betegnelse som verken er norsk eller sier noe som helst. Hva er voksen rock? Jeg vil gjerne fjerne denne og, da jeg mener at all merking av A-ha som alternativ rock er feil Hva mener dere? Hvorfor er det så veldig viktig for deg å merke A-ha som alternativ rock? 3s 6. jun 2008 kl. 14:37 (CEST)
Ser noen (Var det Noorse?) gjrode det mens jeg skrev :) 3s 6. jun 2008 kl. 14:39 (CEST)
Det var meg, og om redigeringskrigen fortsetter går jeg over til å utestenge. Dette er ren pushing av et ståsted som ikke (kan) dokumenteres skikkelig, og dermed forstyrrelse av Wikipedia. Noorse 6. jun 2008 kl. 14:41 (CEST)
Fint at noen setter ord på det jeg har tenkt for meg selv.... 3s 6. jun 2008 kl. 14:42 (CEST)

New Wave er en subsjanger til alternativ rock. --Superunknown 6. jun 2008 kl. 18:11 (CEST)

Kommentar vedrørende forbedring av artikkelen[rediger kilde]

Artikkelen har passasjer med historisk presens, det bør fjernes, som her:

Historien begynner i 1981 hvor Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy (dengang Pål Waaktaar) spilte i bandet «Bridges».

Det kan f.eks omskrives slik:

Bandets historie begynte i 1981 da Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy (dengang Pål Waaktaar) spilte i bandet «Bridges».

Mvh - Ulf Larsen 4. aug 2009 kl. 12:25 (CEST)

Takk. KEN 4. aug 2009 kl. 12:36 (CEST)

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 28. jun. 2015 kl. 21:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen A-ha. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. jul. 2017 kl. 23:43 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen A-ha. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 04:30 (CEST)[svar]