Den galaktiske republikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Den galaktiske republikks emblem

Den galaktiske republikk (på engelsk originalspråk The Galactic Republic, og senere the Old Republic) er navnet på det interplanetariske fellesskapet av forskjellige planeter og solsystemer i det fiktive Star Wars-universet før etableringen av Det Galaktiske Imperium på slutten av Episode III.

Den Galatiske Republikken ble styrst av et senat på Coruscant satt sammen av de viktigste medlemsfaksjonene. Senatet var under ledelse av den galaktiske kansleren. Kansleren i filmene var først Valorum, deretter Palpatine, som senere viste seg å være en Sith-lord. Den galaktiske republikken var en demokratisk, skjønt ineffektiv republikk. Denne ineffektiviteten skyldes store lag av byråkrati og korrupsjon. Republikken styres av det galaktiske senatet på Coruscant. I et område på Coruscant er senatsdistriktet, som består av to bygninger, Senatskongressen og senatskontorene.

Republikkens Hær[rediger | rediger kilde]

Republikkens Hær ble opprettet på Star Wars planeten Kamino og bestod av klonesoldater. Hæren ble laget for Den galaktiske republikk, men republikken viste ikke om dette før jediridderen Obi-Wan Kenobi oppdaget den i Star Wars Episode II: Klonene angriper. Republikken tok likevel imot hæren for å beskytte mot angrep fra separatistbevegelsen og bruke den i Klonekrigen. Tilsammen hadde hæren minst 1 200 000 klonesoldater. Kamino's statsminister Lama Su sa: 200 000 er klare, og en million er på vei.

I Star Wars Episode III: Sithene tar hevn viste det seg at hæren var en del av Darth Sidious' plan om å ta over republikken. Hæren vendte seg mot jediene, og de fleste døde. Darth Sidious tok over republikken og omgjorde den til Det galaktiske imperiet.

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.