Dashan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dàshān
Dashan i 2006.
FødtMark Henry Rowswell
23. mai 1965[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Canadas flagg Ottawa, Ontario, Canada
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, sinolog, xiangsheng performer Rediger på Wikidata
Utdannet vedPekinguniversitetet
University of Toronto
Nepean High School
NasjonalitetCanada
UtmerkelserMedlem av Order of Canada
Nettstedhttp://dashan.com
IMDbIMDb

Dashan (kinesisk: 大山, pinyin: Dàshān, som betyr stort fjell, født 1965 i Ottawa i Canada) er det kinesiske skuespillernavnet til kanadieren Mark Rowswell, som er blitt kjent i kinesisk film og fjernsyn.

Rowswell begynte å studere kinesisk ved University of Toronto i 1984, og fikk da sitt første kinesiske navn, Lu Shiwei (路士伟). Etter eksamen i 1988 reiste han ut for å fortsette studiene ved Peking-universitetet.

I november 1988 gjorde han seg bemerket på en internasjonal sangkonkurranse, og ble engasjert til et fjernsynsprogram av den kinesiske nasjonale kringkaster CCTV. Hans karriere innen fjernsynet og i filmserier har vedvart siden. Han er kjent for sin beherskelse av den kinesiske komediestil xiangsheng.

Han gjorde seg bemerket i rollen som jesuitten Giuseppe Castiglione, en jesuitt på 1700-tallet som virket som maler ved det kinesiske hoff. CCTV sendte i 2004 en serie på 24 episoder om ham. Året etter spilte Dashan hovedrollen som journalisten Edgar Snow i skuespillet «Rød stjerne over Kina».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ news.google.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]