Cracker Barrel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cracker Barrel
Org.formAksjeselskap
BransjeGastronomi
Etablert1969
HovedkontorLebanon
LandUSA
Produkt(er)Cuisine of the Southern United States
Grunnlegger(e)Dan Evins
Nettstedwww.crackerbarrel.com (en)

Cracker Barrel Old Country Store, Inc. er en amerikansk kjede av kombinerte restauranter og souvenirbutikker med sydstatstema. Kjeden ble grunnlagt av Dan Evins i 1969, og den første butikken var i Lebanon i Tennessee. Konsernets hovedkontor ligger et annet sted i samme by. Kjedens butikker ble først plassert i nærheten av avkjøringer fra Interstate Highway i Sydøst-USA og Midtvesten, men utvidet over hele landet i løpet av 1990-tallet og 2000-tallet. Per 1. september 2018 (2018 -09-01),[1] har kjeden 645 butikker i 44 av USAs 50 delstater.

Cracker Barrels restaurantmeny er basert på tradisjonell sydstatsmat, og innredningen er utformet for å ligne en gammeldags landhandel. Hver restaurant har en «front porch» med gyngestoler i tre, en peis murt av sten og dekorative gjenstander fra området. Cracker Barrel har samarbeidsavtaler med countrymusikere. Kjeden involverer seg i veldedige aktiviteter, som for eksempel hjelp for ofrene etter orkanen Katrina og sårede krigsveteraner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Cracker Barrel Old Country Store Inc Company Profile». MSN. Arkivert fra originalen 18. februar 2013. Besøkt 31. desember 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]