Charlotte Dravet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charlotte Dravet
Født14. juli 1936[1]Rediger på Wikidata (87 år)
BeskjeftigelseEpileptologi Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversité d'Aix-Marseille
NasjonalitetFrankrike

Charlotte Dravet (født 14 juli 1936) er en fransk psykiater og epileptolog.

Etter eksamen ved Aix-Marseille-universitetet, utdannet Dravet seg i pediatri i Marseille fra 1962–1965. I sin medisinske doktorgrad i 1965, under veiledning av Henri Gastaut, studerte hun epilepsi som senere fikk navnet Lennox-Gastaut syndrom. I 1971 ble hun sertifisert som psykiater. Dravet arbeidet med Joseph Roger, Michelle Bureau og Pierre Genton i Saint-Paul i Marseille.

Dravets interesser var rettet mot den avgrensning av epileptiske syndromer i barndommen epilepsi, de psykologiske konsekvensene av epilepsi, progressive myoklonus epilepsi og deres genetikk, den medfødte misdannelser av barn av epileptiske kvinner og relaterte studier. Hennes viktigste bidrag var i myoclonia epilepsi med vekt på godartede og alvorlige myoklonia epilepsi hos spedbarn. Det senere, Dravet syndrom, er nå anerkjent som en av de mest ondartede syndromer i denne alderen og er mye studert av andre forfattere og klinikere samt genetikere.

Charlotte Dravet har vært president i den franske League Against Epilepsy og et medlem av kommisjonen Klassifisering av Epilepsies av ILAE. Hun er også en ambassadør for epilepsi. Hun har deltatt i en rekke kongresser, foredrag og er forfatter av en rekke publiserte arbeider. Nå pensjonert, fortsetter hun å arbeide i Frankrike og Italia for å bedre omsorgen for mennesker med epilepsi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ WhoNamedIt.com, Whonamedit? doctor ID 2723, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]