Carsten Gerhard Bang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Carsten Gerhard Bang
Carsten Gerhard Bang antakelig tegnet av Johannes Finne Rosenvinge.
Fra Trondheim byarkiv
Født1756Rediger på Wikidata
Død1826Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseJurist Rediger på Wikidata
FarMarcus Fredrik Bang
NasjonalitetNorge

Carsten Gerhard Bang (født 1756 i Trondheim, død 1826) var en norsk offiser, generalmajor fra 1809/1810.[1][2] Han var sønn av biskop Marcus Frederik Bang og hans tredje kone, Mette Margrethe Vollquarts. 16 år gammel begynte han på Trondheim katedralskole i 1772, seks år senere ble han juridisk kandidat ved Københavns Universitet, og etter seks nye år ble han justisråd i 1784.

I 1788 ble han kommandant for det reorganiserte Røraasiske Bergjægercorps[1]; og innledet med det en militær karriere. Under krigen i 1808 ledet han også avdelinger som var i kamp i Sverige. Han ble oberst i 1803. I 1814 tok han over stillingen etter general Georg Frederik von Krogh som øverstkommanderende for militæret i Trondheim og han fortsatte som sjef også etter at unionen mellom Sverige og Norge var kommet i stand.

Carsten Bang bygget Ferstad gård på Ferstad i Trondheim. I 1782 giftet han seg med Sara Marie Lysholm, som var datter av grosserer Broder Brodersen Lysholm og Catharina (Meincke) Lysholm. De fikk fire barn. General Bangs veg i Trondheim er oppkalt etter ham.

Heder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]