Bleaker Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bleaker Island
Magellanskarv på Bleaker Island
Geografi
PlasseringSør-Atlanteren
ØygruppeFalklandsøyene
Areal 20,7[1] km²
Lengde 19 kilometer
Bredde 2,5 kilometer
Høyeste punktSemaphore Hill (29 moh.)
Administrasjon
LandFalklandsøyenes flagg Falklandsøyene
Posisjon
Kart
Bleaker Island
52°12′24″S 58°51′02″V

Bleaker Island (spansk: Isla Maria) er en av Falklandsøyene, beliggende sørøst for Øst-Falkland. Den er 19 kilometer lang, men maksimalt 2,5 kilometer på det bredeste. Kystlinjen bukter seg i en rekke viker og nes, og kystlandskapet varierer mellom lave klipper med skrånende steinstrender, vide sandbukter og beskyttende viker. Innenfor kysten er det et åpent lynglandskap med en rekke dammer, hvorav mange har et rikt fugleliv.

Øya har en liten bosetning som livnærer seg av sauehold og kvegdrift. Eierne har oppført en selvbetjent turisthytte på øya, og det er mulig å komme hit med fly fra Stanley.

Nordsiden av øya har vært et naturreservat siden 1967. En undersøkelse i 2003 identifiserte 46 fuglearter, hvorav minst 37 hekket på øya. Av hekkende arter finnes blant annet klippehopperpingvin, magellanpingvin, bøylepingvin, knoppskarv og magellanskarv, samt en rekke rovfugler og småfugler.[1] Sjøløver og sjøelefanter forekommer på strendene.

Rotter ble ved et uhell introdusert på Bleaker Island på 1980-tallet. Det er iverksatt tiltak for utrydde rottebestanden for å verne fuglelivet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Falkland Islands Important Bird Areas Arkivert 10. juli 2011 hos Wayback Machine. Falklands Conservation

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]