Bandidas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bandidas
Generell informasjon
SjangerActionkomedie / Western
Utgivelsesår2006
Prod.landAmerikansk / Meksikansk
Lengde1 t. 33 min.
Språkengelsk, spansk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiJoachim Rønning, Espen Sandberg
ProdusentLuc Besson
ManusforfatterLuc Besson, Robert Mark Kamen
MusikkÉric Serra
Foran kamera
Hovedrolle(r)Penélope Cruz, Salma Hayek, Steve Zahn
Eksterne lenker

Bandidas er en amerikansk-meksikansk western-komedie fra 2006, med Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene. Filmen er produsert og regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Filmen handler om to veldig forskjellige kvinner i Mexico som skal rane en bank for å bekjempe en bande som herjer i deres hjemby.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1890-årene i Mexico er María Álvarez (spilt av Penélope Cruz) en uutdannet bondepike hvis omsorgsfulle far blir tvunget vekk fra gården sin av en hensynsløs utleier ved navn Tyler Jackson. Sara Sandoval (spilt av Salma Hayek) er den høyt utdannede, velstående datteren etter den arrogante eieren av en rekke eiendommer i området. Sara har nylig kommet tilbake fra Europa, hvor hun gikk på mange forskjellige grunnskoler og høyskoler i England, Spania og Frankrike i mange år.

Omtrent samtidig faller både Marias og Saras foreldre under angrep fra Tyler Jackson. Saras far blir drept. Marias far blir skutt, men overlever. Som hevn begynner María og Sara som bank-ranere. De stjeler penger som de gir tilbake til den fattige befolkningen som har mistet eiendommene deres. De to kvinnene har problemer med å komme overens, blant annet på grunn av deres veldig forskjellige bakgrunn. Men etter veiledning fra den berømte bankraneren Bill Buck (spilt av Sam Shepard) begynner kvinnene etter hvert å stole på hverandre.

Kvinnene legger forskjellene deres til side og blir enige om at selv om de ikke er venner ennå, så kan de samarbeide som partnere. De to kvinnene blir etter hvert kjent under kallenavnet "Bandidas" Men Tyler Jackson får snart inn etterforsker Quentin Cooke. Men Sara og María forsøker å forføre Quentin til å hjelpe dem. Kvinnene planlegger ett større og langt mer ambisiøst tyveri, samtidig som María og Sara konkurrerer om Quentins følelser.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]