Avgust. Vosmogo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Avgust. Vosmogo
orig. Август. Восьмого
Generell informasjon
GenreDramafilm
Utgivelsesår2012
NasjonalitetRussland
Lengde120 min.[1]
SpråkRussisk, georgisk
Bak kamera
RegiDzjakhongir Fajzijev Rediger dette på Wikidata
ManusDzjakhongir Fajzijev Rediger dette på Wikidata
TemaKrigen i Sør-Ossetia 2008 Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Fjodor Bondartsjuk
MusikkRuslan Muratov Rediger dette på Wikidata
FotoSergej Trofimov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSvetlana Ivanova, Jegor Berojev, Gosja Kutsenko, Maksim Matvejev, Vladimir Vdovitsjenkov, Aleksandr Olesjko Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapGlavkino Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2012
Eksterne lenker

Avgust. Vosmogo (originaltittel: Август. Восьмого) er en russisk film fra 2012, regissert av Dzjanik Fajzijev.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Kseniya er en 23 år gammel konditor fra Moskva, som er fokusert på sitt nye romantiske forhold. Hennes 7 år gamle sønn Artyom Fadeev bruker sin fantasi for å unnslippe smertene han føler på grunn av foreldrenes separasjon. I sin fantasi ser han på seg selv som en superhelt kalt "Kosmoboy" og sammen med en robot kalt "Edger Beroev" forestiller han seg å slåss mot monster-roboten Mrakovlast. Den 5. august 2008 mottar Kseniya en telefon fra Artyoms far Zaur, som arbeider i Sør-Ossetia.

Zaur ber Kseniya sende Artyom for å bo hos Zaurs foreldre i Sidamonta, en landsby på grensen mellom Sør-Ossetia og Georgia. Zaur forsikrer Kseniya om at Artyom kommer til å være helt trygg der. Etter litt nøling samtykker Kseniya fordi hun ønsker en ferie i Sotsji sammen med sin nye kjæreste Yegor, som arbeider for en bank. Men Yegor kommer ikke overens med Artyom, og vil heller være alene med Kseniya. Men den 7. august 2008 får Kseniya vite på nyhetene at Sør-Ossetia nå har blitt en konfliktsone. Hun ringer Zaur, og krever at Artyom blir sendt tilbake til Russland. Zaur prøver å overbevise Kseniya om at Artyom er trygg og lykkelig. Kseniya er ikke enig. Hun henvender seg til Yegor, men han ønsker ikke å bli involvert i familie-situasjonen hennes.

Kseniya reiser til Sør-Ossetia, og forsøker å finne igjen sønnen sin. Men en antitank-missil skytes mot bussen hun sitter i. En rekognoseringsenhet fra det russiske militæret hjelper deretter Kseniya og de andre overlevende passasjerene. Enhetens sjef, Lyoha, tar med seg Kseniya til Tskhinvali, hovedstaden i Sør-Ossetia. Men den natten begynner slaget ved Tskhinvali, og det torget i byen blir bombardert av georgiske raketter. Kseniya kommer frem til flyktningleiren Dzau. Men Zaur blir drept etter å ha blitt skutt av en georgisk stridsvogn. Artyom blir også skadet, og løper sin vei i dypt sjokk.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Svetlana Ivanova som Ksenija
  • Maksim Matvejev som Ljokha
  • Konstantin Samoukov som Grisjka
  • Jegor Berojev som Zaur
  • Aleksandr Olesjko som Jegor

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]