André Villa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
André Villa
Født27. apr. 1982Rediger på Wikidata (41 år)
BeskjeftigelseFMX-utøver Rediger på Wikidata
Partner(e)Rachel Nordtømme (2013–)[1]
NasjonalitetNorge
SportMotorsykkelsport
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Norges flagg Norge
FMX
X Games
Sølv Foz do Iguacu 2013 Speed & Style
Bronse Los Angeles 2013 Speed & Style

André Visdal Villa (født 27. april 1982Lillehammer) er en norsk tidligere profesjonell FMX-utøver.

Villa har deltatt på toppnivå både i VM, Redbull X-Figthers og X-Games og har igjennom flere ti-år vært det som må kunne anses å være Norges beste Freestyle Motocross utøver og ble proff allerede i 2004. Han ble i tidlig alder introdusert til motorsporten via familie. Villa navnet har også tidligere vært godt kjent i Europa i forbindelse med konvensjonell Motocross. I god tid før skolealder var Villa alt utprøvd på motorsykkelen. Dette ble starten på noe som skulle ta Villa på en reise igjennom Europa og senere også resten av verden. Villa ble ofte kalt "The Spaniard from Norway" i Freestyle miljø. Dette etter at han bosatte seg i Spania for å optimalisere treningsforhold og treningstid i jakten på å bli best i sin idrett. Han bygde i den forbindelse en av verdens største FMX parker i Spania. Freestyle Motocross var på tur opp, og Villa ble etterhvert en av de man kunne regne med i frontlinjen - gjerne kjent for sin unike stil, lange kropp og enorme triks.


Villa har siden 2010 vært en del av Monster Energy. Noe som har vist seg å være et fruktbart samarbeid og har gitt Villa mulighet til å fortsatt kjøre Freestyle Motocross i en alder av 40 år. Til tross for å ha vært i sporten i en årrekke holder han fortsatt svært høyt nivå. Han er per i dag også en del av Peugeot Norge.

Selv om han har sluttet med konkurranser på elitenivå kjører han aktivt. Villa både kjører og arrangerer ekstremsportsarrangement. Villa FMX Show er et varemerke han selv har utviklet, og har hatt Freestyle Motocross show også utenfor Norge. i 2019 var Villa ansvarlig for alt MotoX relatert under X-Games Norway på Telenor Arena.


Villa er i dag samboer med Rachel Nordtømme, og bor i Trondheim, Trøndelag. De har to barn sammen.


For å nevne noen av hans meritter :

2014

3.plass X-Games Los Angeles 2014

2013

1.plass X-Pilots Aguascalientes, Mexico

2.plass X-Pilots Guadalajara, Mexico

2.plass X-Games Brasil

2011

2.plass Red Bull X-Fighters Roma

2.plass Red Bull X-Fighters Dubai

3.plass Red Bull X-Fighters Brasilia

2010

2.plass sammenlagt Red Bull X-Fighter series


Villa har jobbet seg tilbake etter flere større skader, og den 8. september 2008 brakk han begge bena i leggen tvers av da han måtte kaste seg av motorsykkelen under et hopp i en konkurranse i Polen.

Så den 4. august 2011 brakk han lårbenet under trening, også dette i Polen.[2]

Hans personlige trener var Errol Francis. Villa er bosatt i Trondheim, men har tidligere bodd i Torrevieja, Spania samt Vågå, Norge. Han er 1,87 meter høy og veier 90 kilogram.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Trønder-Avisa, www.t-a.no, besøkt 7. april 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «André Villa brakk lårbenet». Aftenposten. 5. august 2011. Arkivert fra originalen 7. august 2011. Besøkt 7. august 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]